Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Řekla mi to moje teta -účetní firma
Na začátku těhotenství
V pondělí jsem si to chtěla jít ověřit
no asi v tom teta nemá jasno… na to ti stačí zadat si do gůglu pojem nárok na rodičovský příspěvek a vyjedou ti odkazy, třeba z MPSV… a tam si to můžeš přečíst… na rodičovský příspěvek má nárok každá, která porodila… tetě pak ten odkaz pošli taky, ať si počte… ![]()
@Anonymní píše:
A co když mi řekne, ze jinde bych musela platit nájem a ze tedy rozdělíme napůl jídlo, nájem a každý budeme platit potřeby dítěte napůl. Tj. 8000 plus třeba 10 000 plus 2000 děleno dvěma.
ale neřekl ti to, že? Tak mu zkus dát nejdřív šanci, aby se vyjádřil a pak se můžete pobavit dál, jak to budeš dělat a podobně…
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla bych znát Vás názor na mou situaci.v únoru jsem neplánovaně otěhotněla (miminko však bylo kvůli mému zdravotnímu stavu přínosem, přítel byl nadšený) na mimi se těšíme
vybavicku jsme platili tak nějak půl na půl
tudíž svatbu jsme tak nějak nestihli, zařizovalo se bydlení atd. Řekli jsme si ze proste potom…
přítel koupil velký byt, já ale neměla ani na část bytu, takže je cely napsaný na nej plus temer veškeré vybavení platil on
já jsem nebyla zaměstnana, měla jsem praci u příbuzného ale neoficiálně, studovala jsem dálkove. mam sem tam nějaký home office na par hodin (ale žádné velké příjmy)
zatím je to u nás od začátku tak, ze on platí veškeré poplatky, služby, elektřinu, vodu, internet za velký byt a já jídlo plus on mne rad někam pozve na jídlo nebo tak
Hypotéku nemá
Já platím dárky, drogerii a jídlo, sobe nějaké potřeby plus budu platit pravděpodobně veci a plenky pro malou (to jsem ostatně už koupila)
Možná on 60% (pokoj byl drahy
vydělává Řekla bych nadprůměrne
Teď ale můj dotaz zní, jak si to doma nastavit před narozením malé, aby to bylo všem po narození příjemné, rozumné a proste spravedlivé. Určitě mne pochopíte, zajímalo by mne jak to udělat co nejlépe ke spokojenosti všech. Díky moc předem všem za názory.
Diskusi jsem nečetla, ale řeknu Ti jedno, pokud muž a žena spolu bydlí a čekají spolu dítě, tak prostě tvoří rodinu bez ohledu na to zda jsou nebo nejsou sezdáni. A v rodině se nikdy nedá hrát na moje a tvoje, vždycky by mělo být vše dohromady. Je vcelku normální, že ten, kdo má nižší příjmy sdílí životní úroveň toho s vyššími příjmy. Já takto sdílím životní úroveň svého partnera už hodně moc roků, protože máme 4 děti a jsem s nimi doma. Takže on donese domů pálku a já nic. Jenže beze mě by prostě neměl moc možnost tu sumu domů nosit. Zařizuju veškeré věci ohledně rodiny, domu, chodu domácnosti, školy, školky atd. atd. To samo o sobě vydá na celodenní práci při velikosti našeho provozu. Mému partnerovi přijde samozřejmé se se mnou dělit o vše, stejně tak jako já nevařím jen pro sebe a pro děti, ale i pro něj. Obecně vzato většina žen má nižší příjmy a po odchodu na mateřskou a rodičovskou se jejich finanční situace ještě zhorší. Jen slaboch chlap by využíval finanční závislosti ženy, která se stará o společné dítě, ve svůj prospěch - tj. k manipulování ženou. Silný chlap se chová jako chlap.
@Regina Hero píše:
ježíšmarjá, neřeš, že dal x mega za byt, ve kterém bydlí a je jeho, řeš raději tu potřebu peněz na jídlo… protože to asi v následujícím období bude to důležité…
Nechápu to… budete mít dítě, jste partneři a budete rodiče… čili budete rodina… příjmy rodiny jsou společné, a je snad jasné, že rozumný chlap pochopí, že když máš jen malý rodičák, tak asi nezaplatíš několikrát víc, kolik je potřeba… peníze jsou vedle sexu v partnerství jedna z nejdůležitějších věcí - tedy ne peníze, ale přístup k hospodaření… a ten si musíte ujasnit… co je tak těžkého na tom, aby sis řekla o peníze, když ti chybí?
Já tohle dělení, co kdo bude platit fakt nechapu.
před svatbou jsme sice měli každý svůj účet, ale já z toho svého zaplatila nájem, nic víc mi nezbylo a zbytek platil muž. Teď po svatbě máme jeden společný účet a platíme z něj logicky oba. Proč nedáte peníze na hromadu a nehospodaříte spolu? Však jste rodina, ne? Je přece jedno z jakých peněz se co platí.
Zrovna finance byla jedna z prvních věcí, kterou jsme s partnerem řešili…Těhotenství bylo neplánované, já na VŠ bez stálých příjmů. Je pravda, že říkat si o peníze mi nejde dodnes, ale partner naštěstí pochopil hned od začátku, že hold bude 80% financí na něm
Platí takřka vše, já kupuji jen drogerii, oblečení pro malou a sem tam nějaký menší nákup nebo oběd.
Přijde mi ze mám hrozne sobeckého přítele. On sám má 7letou dceru a teď spolu čekáme miminko jsem v 11tt. Vydělává docela dost peněz s tím ze až porodim tak po mě chce abych využívala sociální dávky abych měla co nejvíc peněz ze nebude všechno táhnout sám. bydlíme u mě v bytě ale s tím co budu brát neuzivim ani sebe natož miminko k tomu ještě. A když se o tom zacnem bavit tak se akorát pohadame. Chce využívat za každý situace i když by to znamenalo ze nebude napsanej v papírech jako otec. Mate to taky někdo?
@Anonymní píše:
Přijde mi ze mám hrozne sobeckého přítele. On sám má 7letou dceru a teď spolu čekáme miminko jsem v 11tt. Vydělává docela dost peněz s tím ze až porodim tak po mě chce abych využívala sociální dávky abych měla co nejvíc peněz ze nebude všechno táhnout sám. bydlíme u mě v bytě ale s tím co budu brát neuzivim ani sebe natož miminko k tomu ještě. A když se o tom zacnem bavit tak se akorát pohadame. Chce využívat za každý situace i když by to znamenalo ze nebude napsanej v papírech jako otec. Mate to taky někdo?
Ne, nemam. Muj manzel je hrdy otec svych dcer, ne vyzirka bez charakteru.
Vydelava penize a nehlasi se k partnerce kvuli davkam a nevadilo by mu ani nehlasit se k diteti?
Evidentne jsi mu ty i decko ukradene.