Finance na IVF

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10822
16.8.21 13:34
@Malineka píše:
@Tarena v tom případě je dobře, že to dítě teď mít nebudou. Finanční gramotnost a základy logiky jsou dobré dvě vlastnosti pro vstup do rodičovství.

Narvat do sebe hormony a pak nemit na OPU a IVF je fakt mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10822
16.8.21 13:36

Hlavne schvaleni pujcky trva, OPU je zitra, hormony si picha uz tak 14 dni, ale resi to dneska…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
16.8.21 13:37

@Tarena jo to je

Já to blbě četla s těmi penězi, ale nenapadlo by mě na to jít a prostě tu rezervu dát pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
16.8.21 13:42
@Janli píše:
Holky, vy buď blbě čtete nebo nechápete princip ivf. Pokud jde na odběr vajíček, tak už musí zaplatit komplet všechno. Takže rady na odložení nebo zamražení embryí jsou mimo… :roll:. Stejně to musí zaplatit.
Zakladatelko, udělali jste kapitální békovinu, takže vám teď nezbyde než kleknout na matku a vysvětlut jí v jak blbé jste situaci. Jenže… ani to, že má předschválenou půjčku neznamená, že půjčku dostane okamžitě nebo že ji dostane vůbec. Asi ti nezbyde než zavolat do caru a pokusit se dohodnout splátkový kalendář.

A to víš 100%? IVF centra jsou prostě „obchody“ jako každé jiné… Nám vrazili do ruky ceník na A4, my tam zaškrtali položky, tj. to, si přejeme, a na konci se sčítla výsledná suma. Proč by nemohli říct, že mají náhlý výpadek peněz a podstoupí pouze odběr a zamrazení vajíček? Nechce se mi věřit, že by to nešlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
16.8.21 13:46
@Lojzísek píše:
A to víš 100%? IVF centra jsou prostě „obchody“ jako každé jiné… Nám vrazili do ruky ceník na A4, my tam zaškrtali položky, tj. to, si přejeme, a na konci se sčítla výsledná suma. Proč by nemohli říct, že mají náhlý výpadek peněz a podstoupí pouze odběr a zamrazení vajíček? Nechce se mi věřit, že by to nešlo…

Protože zamražení vajíček je nesmysl, je tam mizerná úspěšnost. V první řadě by měli hledat cestu, jak to zaplatit komplet.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.8.21 13:47
@Lojzísek píše:
A to víš 100%? IVF centra jsou prostě „obchody“ jako každé jiné… Nám vrazili do ruky ceník na A4, my tam zaškrtali položky, tj. to, si přejeme, a na konci se sčítla výsledná suma. Proč by nemohli říct, že mají náhlý výpadek peněz a podstoupí pouze odběr a zamrazení vajíček? Nechce se mi věřit, že by to nešlo…

Protoze se vetsinou plati postupne podle metod. Bude zalezet co je na pojistovnu a co si plati sami. V nasem CAR se pri OPU platilo 22 tisic, pak 15 tisic za biopsii a zbytek se doplatil pri transferu. Jsme ale samoplatci.

• Citovat
  • Upravit
1099
16.8.21 13:48

@lojzisek ale i v tomhle pripade budou muset neco zaplatit.. zamrazeni jeste obsahuje oplodneni, kultivaci a to vsechno neco stoji.. samotnej transfer bude podle me nejnizsi castka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
16.8.21 13:50

A to jste před tím nevěděli, že to tchyně nemá a hodlá si na to brát půjčku 8o přijde mi úplně blbý počítat s takovým obnosem pokud ho nemáte v ruce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27587
16.8.21 13:52

Tak tohle je fakt síla, už jsem tu četla všelicos, ale ted teda nevím jestli zakladatelku litovat nebo si o ní myslet něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
16.8.21 13:58

Opravdu bych po tchýni nechtěla, aby si brala půjčku. Jako kdyby ji ty prachy ležely na účtě neřeknu, ale toto moc nepobírám. V tomto se prostě musíte spolehnout sami na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24756
16.8.21 14:02

Ajajaj
já tě neodsuzuju.. taky jsme řešili naráz bydlení, rekonstrukce a ivf, naštěstí už je to víc jak 13 let - i tak těžká doba a celkem ty 3 pokusy s našimi nutnými příplatky vyšly celkem na 150tisíc (měli jsme nakonec i darovaný oocyt a další těžce připlácené záležitosti), takže jsme vypráskali jak úspory, tak jsem bohužel na tom projela kreditní kartu na 60 tisíc (z čehož vnikl obrovský průšvih a fakt si od té doby na peníze, dluhy apod. dávám sakra bacha :-D nejdražší peníze jsou takhle půjčené..)
běžte do své banky požádat o kontokorent.. proces teď asi úplně nezastavíš, nech zbytek zmrazit, ale nyní asi jedno zavedení budete potřebovat.. to by nemělo být tak drahé - takže buď ten konťas nebo holt nebankovka, vyřešit to teď nějak musíte..
rozhodnutí bylo vaše - že jste se zbavili rezervy a spoléhali na slib tchýně - zkuste ji ještě kontakovat, zda by nešla aspoň na poloviu? těch 100 je i psychologicky fakt hodně - tohle chtít po tchýni, to bych chodila kanálama…
prostě jste se unáhlili a špatně počítali, respektive jste nepočítali vůbec, navíc pokud se zadaří, tak přijdeš o plat.. hele, to není celkově dobré.. další procesy odložte a stáhněte vše co jde, můžete třeba zrušit stavebko nebo penzijko - přijdete sice o státní podporu, ale pořád to bude levnější jak úrok od nebankovky,
kolik nyní pro CAR nejnutěji potřebujete??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sarah1618
16.8.21 14:04

Zakladatelko ja za OPU neplatila nic, doplatky za leky byly v radech sto korun.
Jedine co jsem platila byla metoda ISCI okolo 7.000 korun a pak zamrazeni stejna castka za 7 embryii.

Asi je dulezite take vybirat CARy dle nastavene financni politiky.
Ja sla do Apolinare, za me naprosto profesionalni, skvely pristup a povedlo se hned prvni ET.

• Citovat
  • Upravit
11565
16.8.21 14:07

Tohle je úlet. Zadlužení jste až po uši, půjčku si nehlídáte, a jedinou rezervu odnesete do banky chvíli před léčbou, na kterou jinde nemáte zdroje?

Pokud máte jistotu příjmů (např. jste nadělali dluhy kvůli covidu, ale teď máte dobrou práci - resp. asi chlap má, protože Ty bys šla na rizikové, ne…?), tak si domluvte co nejmenší částku v CAR, vezměte ten Provident nebo tak něco, jezte jen rohlíky a poplaťte, jak to jen půjde.

Jestli si nejste jistí, že uplatíte Provident, tak na to holt zapomeňte, řekněte, v CAR, že máte výpadek příjmů, a holt počkejte.

Jinak je teda šílené zadlužovat tchyni kvůli výrobě dítěte. Víte, kolik bude stát to dítě potom? Máte jistotu, že ho uživíte? Nedivím se tchyni, že si uvědomila, že je trochu ukvapené, půjčit si nemalou částku, i kdyby jí to banka dala, když vy jste zadlužení horem dolem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24756
16.8.21 14:08
@Janli píše:
Protože zamražení vajíček je nesmysl, je tam mizerná úspěšnost. V první řadě by měli hledat cestu, jak to zaplatit komplet.

omyl, z Ketu může být naopak úspěšnost těhotenství vyšší a znám dost takových případů.. blíže např. zde https://www.ferty.cz/…ezny-prenos/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
16.8.21 14:11
@Lucy75 píše:
omyl, z Ketu může být naopak úspěšnost těhotenství vyšší a znám dost takových případů.. blíže např. zde https://www.ferty.cz/…ezny-prenos/

Počkej, tady všichni radí zamrazit neoplodněná vajíčka, embrya bych vůbec neřešila..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex