Finance na IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.8.21 15:20
@Anonymní píše:
Tak jet na dovolenou a mit jedinou rezervu 50 tisic. I kdybyste to nepouzili na splatku pujcky, ale na to ivf, tak i tak jste financne negramotni jet na dovolenou a nemit zadne penize po ivf.
Co kdyby se vam ted pokazila pračka, lednice a auto? Nebo jeden z vas prisel o praci?

Tak jsme v prde.. to už vím ted take … ale stalo se bohužel. Tak me to se… nezachovalo jsme se dobře ted to víme litujeme toho a na rezervu už sahat nebudeme. Chybami se člověk učí 😔

• Citovat
  • Upravit
44193
16.8.21 15:22
@Villanelle píše:
8o 8o Ty ses nechutná.

Proc? Vždy, když vidím požadavky hendikepovaných lidí, hlavně s mentálním postižením, tak si říkám, že ty zážitky, co mají, nemohou ani adekvátním způsobem zpracovat.
A pár korun na IVF někomu, kdo nemůže mít děti, nemá na to a ani výhledově mít nebude, bych klidně přispěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
16.8.21 15:22
@Anonymní píše:
Z dovolené jsme nechali 50,– rezervu Tou jsme doplatitli tu půjčku to byla jedna jediná kterou jsme si brali po svatbě na kuchyň protože na tu nezbylo a neměli jsme ještě takhle placenou práci až poté jsme si nechali zvednout splátku ať je rychle zaplacená. Jediný dluh co dnes máme je 500,– na hypotéce. Jinak nikde nic. Vy píšete jak nechápete dluhy byl to jeden dluh nemusela by jste tak zveličovat. A to ze teď nemáme rezervu hned berete jako ze nemáme peníze? To by ty peníze neměl skoro nikdo, v dnešní době si myslím ze je málo lidi kteří by měli rezervu ano někdo šetří na dovolenou někdo na Vánoce ale to není rezerva. My bohužel místo Tunisu který zakázali zvolili jiné místo a bylo to o něco dražší takže jsme doplatili a zbylo,,jen “ 50,–

A vy ty peníze snad máte? Vy jste prostě dali přednost dovolené, jako proč ne, každého věc, ale potom chtít po tchýni peníze je prostě kravina. Ta taky musí být ze svých dětí nadšená, když každé dítě chce nemalé peníze.

Prostě jste to měli nechat až budete mít našetřeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
16.8.21 15:28
@Anonymní píše:
Z dovolené jsme nechali 50,– rezervu Tou jsme doplatitli tu půjčku to byla jedna jediná kterou jsme si brali po svatbě na kuchyň protože na tu nezbylo a neměli jsme ještě takhle placenou práci až poté jsme si nechali zvednout splátku ať je rychle zaplacená. Jediný dluh co dnes máme je 500,– na hypotéce. Jinak nikde nic. Vy píšete jak nechápete dluhy byl to jeden dluh nemusela by jste tak zveličovat. A to ze teď nemáme rezervu hned berete jako ze nemáme peníze? To by ty peníze neměl skoro nikdo, v dnešní době si myslím ze je málo lidi kteří by měli rezervu ano někdo šetří na dovolenou někdo na Vánoce ale to není rezerva. My bohužel místo Tunisu který zakázali zvolili jiné místo a bylo to o něco dražší takže jsme doplatili a zbylo,,jen “ 50,–

Hlavně, že byla dovča u moříčka, tvl, naprostá finanční negramotnost a hodně diveníčka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
16.8.21 15:35
@Pears206 píše:
Proc? Vždy, když vidím požadavky hendikepovaných lidí, hlavně s mentálním postižením, tak si říkám, že ty zážitky, co mají, nemohou ani adekvátním způsobem zpracovat.
A pár korun na IVF někomu, kdo nemůže mít děti, nemá na to a ani výhledově mít nebude, bych klidně přispěla.

No ja nevim, ale napsat, ze maji davky…invalidni duchod je dost almuzna, to same prispevek na péči, absolutně nekoresponduje s tim, kolik péče a hodin dany clovek skutečně potrebuje. A ze si to nemohou uzit a vstrebat? Tak to bych asi nechala na jejich opatrovatelich :nevim: Ze radsi prispejes na IVF je tvoje vec, ale muset si kvuli tomu rypnout do postizenych bylo teda zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35764
16.8.21 15:36

Mě je nejvíc líto tý tchyně, takhle dotovat dospělý děti se slušným příjmem a ještě se kvůli nim zadlužit, protože druhý dítě čeká třetí dítě :roll: a taky má hluboko do kapsy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.21 15:37
@pohledzdruhestrany píše:
Hlavně, že byla dovča u moříčka, tvl, naprostá finanční negramotnost a hodně diveníčka :nevim:

Proč negramotnost? Jak sem psala výš chtěli jsme jen základ + mrazeni s čímž jsme počítali a o dr rikala ze je plno lidi kteří to tak dělají a ze v tom nevidí problém. Nikdo nemohl vědět ze nastanou komplikace. A cena se zvedne o 30000,–. Ale jak sem psala za 2 měsíce to máme nasetrene takže to není problém ale slo mi o to jestli mate zkušenosti s nějakým výpadkem peněz v této situaci. Nemám co říct mlčim, myslím ze každý pozná ze udělal chybu. Nebi potřeba mu to připomínat.

• Citovat
  • Upravit
27623
16.8.21 15:39
@pikola píše:
Mě je nejvíc líto tý tchyně, takhle dotovat dospělý děti se slušným příjmem a ještě se kvůli nim zadlužit, protože druhý dítě čeká třetí dítě :roll: a taky má hluboko do kapsy.

asi tak a hlavně že byla zakladatelka na dovolený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10859
16.8.21 15:46
@Anonymní píše:
Proč negramotnost? Jak sem psala výš chtěli jsme jen základ + mrazeni s čímž jsme počítali a o dr rikala ze je plno lidi kteří to tak dělají a ze v tom nevidí problém. Nikdo nemohl vědět ze nastanou komplikace. A cena se zvedne o 30000,–. Ale jak sem psala za 2 měsíce to máme nasetrene takže to není problém ale slo mi o to jestli mate zkušenosti s nějakým výpadkem peněz v této situaci. Nemám co říct mlčim, myslím ze každý pozná ze udělal chybu. Nebi potřeba mu to připomínat.

Za 2 mesice nasetrite 50 tisic a pritom doted jste nebyli schopni nasetrit nic.
Jak dlouho to te tchyni planujete splacet tech 100 tisic, kdyby vam pujcila? To taky 4 mesice a vy furt na nule? Nebo planujete splacet treba pul roku a k tomu setrit i sobe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.21 16:02
@Anonymní píše:

No já tedy nevím, my když šli do ivf, tak jsem si zjišťovala předem, kolik to může stát, jasně že bych preferovala nejlevnější variantu, ale taky to u nás nešlo, bylo by to k ničemu. Měla jsem přichystáno minimálně těch 50 s tím, že zbytek se kdyžtak dovydělá v průběhu, ale kdybych neměla ani to, se stimulací počkám. V téhle situaci bych vybrala kreditky, kontokorenty, zkusila říct dobrým kamarádům o menší částky - třeba 5000, 10000 někdo snadno půjčí, a zaplatila ten základ co je nutný při odebrání a zamražení, těch 30 000by nemělo být tak těžké splašit, myslím, že první transfer platí pojišťovna. Třeba budete mít štěstí a povede se, a když ne, tak na další transfery až na to budete mít no…

• Citovat
  • Upravit
6116
16.8.21 16:13
@Pears206 píše:

Jak si dovoluješ posuzovat, co je to „adekvátní způsob zpracování zážitku“ a kdo si může dovolit chtít něco zažít a kdo ne? 8o A ještě ty trapné kecy o dávkách :poblion: Ty bys potřebovala od života pořádně přes čumák, aby se ti rozsvítilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.21 16:24
@Anonymní píše:
No já tedy nevím, my když šli do ivf, tak jsem si zjišťovala předem, kolik to může stát, jasně že bych preferovala nejlevnější variantu, ale taky to u nás nešlo, bylo by to k ničemu. Měla jsem přichystáno minimálně těch 50 s tím, že zbytek se kdyžtak dovydělá v průběhu, ale kdybych neměla ani to, se stimulací počkám. V téhle situaci bych vybrala kreditky, kontokorenty, zkusila říct dobrým kamarádům o menší částky - třeba 5000, 10000 někdo snadno půjčí, a zaplatila ten základ co je nutný při odebrání a zamražení, těch 30 000by nemělo být tak těžké splašit, myslím, že první transfer platí pojišťovna. Třeba budete mít štěstí a povede se, a když ne, tak na další transfery až na to budete mít no…

Podle tebe je fakt normální se zadlužit za IVF?
Když to nevyjde, nebudeš mít dítě, zato budeš mít dluhy, které budeš muset splácet.
Když to vyjde, budeš mít dítě, což stojí hromadu peněz, a k tomu budeš mít dluhy, které budeš muset splácet.

To je tak extrémně nezodpovědné. Je to vrchol finanční negramotnosti a je to extrémně sobecké i vůči tomu dítěti. Hezký start do života v zadlužené rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
16.8.21 16:35

Měli jste počkat buď s dovolenou nebo s IVF. Jít s úsporami na nulu je úplná šílenost, i když mě žádné větší výdaje nečekají. Běžně tu v diskuzích lidi uvádí za IVF cenu 30-50 tisíc. Teď ti zbývá buď půjčit si u známých nebo nebankovní půjčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.21 16:59

Nechci strašit, ale aby ti vůbec 30 tis na IVF stačilo. My měli fakt základ a byli jsme už na 50 tis. jen kvůli tomu, že naše CAR v ceně má pouze 8 vajíček na oplodnění a za každé další platíš 1000,– navíc a přece zbylá vajíčka nevyhodíte ne? Jako já tohle taky moc nechápu… Po nás tedy chtěli platbu před OPU a celou. Po OPU se ještě doplácelo za zbytek vajíček. Nějak tomu nerozumím, že vy se vydáte ze všech peněz a zároveň podstupujete IVF, docela hazard. Nikdy jsem se nesetkala se situací, že by někdy někdo měl stanoven splátkový kalendář na IVF. Na to buď mám nebo nemám peníze, dle mého. No nejjednodušší by bylo zavolat do CAR a poptat se ne? Když už jste v procesu stimulace. Ještě dodám, že já třeba za léky doplácela 11 tis., což taky není v základu, ale byly potřeba, páč jsem reagovala pomaleji a léky na pojišťovnu nestačily…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.8.21 17:01

Vezmi si provident, nebo jakoukoli jinou rychlou půjčku, ale provudent je jistota. Do 14 dnů odstup od smlouvy a mas další čtyři týdny na vracení jistiny. Pokud uděláš vše spravne, můžeš mít šest týdnu peníze “zdarma” a navíc celkem hned.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex