Finance na IVF

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
16.8.21 14:14
@sarah1618 píše:
Zakladatelko ja za OPU neplatila nic, doplatky za leky byly v radech sto korun.
Jedine co jsem platila byla metoda ISCI okolo 7.000 korun a pak zamrazeni stejna castka za 7 embryii.Asi je dulezite take vybirat CARy dle nastavene financni politiky.
Ja sla do Apolinare, za me naprosto profesionalni, skvely pristup a povedlo se hned prvni ET.

to není jen o výběru caru, ale o tom, jaké léky potřebuješ a jaké procedury. Má to dost zásadní vliv na úspěšnost. Jinak by mě dost zajímalo ve kterém roce jsi ivf podstoupila.

• Citovat
  • Upravit
10836
16.8.21 14:16
@Lucy75 píše:
omyl, z Ketu může být naopak úspěšnost těhotenství vyšší a znám dost takových případů.. blíže např. zde https://www.ferty.cz/…ezny-prenos/

Radili zamrazit vajicka, ne embrya.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24759
16.8.21 14:29
@Janli píše:
Počkej, tady všichni radí zamrazit neoplodněná vajíčka, embrya bych vůbec neřešila..

jo táák - to omluva - čtu to mezi prací v práci :lol:
mrazit vajíčka je asi fakt blbost… s tím tedy zkušenost nemám.. prostě ten první cyklus zavedení embrya bych dokončila aktuálně za každou cenu, zbytek zamrazit embrya na KET, doplatit dluhy, našetřit a až pak jít na další cyklus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.21 14:45

Zadlužení nijak nejsme měli jsme pouze jednu půjčku kde zbývalo doplatit cca 47000,– na což padla rezerva protože tam byla splátka 5500,–. Brali jsme to tak ze pak bude víc o tu splátku v době kdy budu mít menší příjem. Ze nám tchyně půjci z té půjčky nám řekla v sobotu my jsme původně myslely ze ty peníze má… respektivne je měla než je pujcila dceři která čeká 3. mimco doma má 3roky a 2lete 🤦🏻‍♀️ Kdyby jsme věděli ze to chce řešit půjčku nechtěli by jsme na to. Manžel má měsíčně kolem 35,– když je horší měsíc má 30,– já beru kolem 27,– nemocenskou tedy taky nebudu mít nejmenší takže o mimco se postarat zvládneme. Jediné co platíme je hypotéka 4500,– stavební spoření 3000,– pausal 1000,– internet a TV 700,– voda a elektřina 2500,– a společne prostory paneláku 1500,–. To jsou naše pravidelne a důležité výdaje. K nezaplacenym splatkam - byly zaplacené ale bohužel jsme byly v karantene a o 2 měsíce později v izolaci pozitivní covid a jak přišli peníze až na konci měsíce byla splátka zaplacená později a bohužel hned to šlo do registru. Ano je to naše chyba neuvedomili jsme si to vzhledem k trvalému příkazu nám to došlo až když přišla zprava z banky ze nejsou prostředky na trvaly příkaz a odložit to už bohužel neslo a ta druhá splátka byla odložena a i tak je to v registru napsané ovšem to by prý problém nebyl, jde spis o tu po splatnosti. Je to naše první IVF a nevěděli jsme jak je to s penězi. Ano přečetla jsem plno diskuzi hledala co znamenají ty různé zkratky. Chtěli jsme to opravdu jen základ od pojišťovny a max mrazeni coz těch 8000,– dáme z výplaty a doplatky za léky také. Bohužel dr vzhledem ke zdravotnímu stavu řekl ze je potřeba tohle a tohle a takto takže to vychází teď na 30000,–. Chtěla jsem spis vaše zkušenosti zda je třeba možný ten splátkový kalendář jak někdo výše psal. Je jasné ze hned teď do vsečho nepujdeme musíme zase nasetrit. S našim příjmem to není na dlouho, ale teď jsme ještě po dovolené. Jo a v caru nám dala ceník až při návštěvě co jsem byla vyzvednout stimulaci injekce s dr jsme se už při první návštěvě nejdřív domluvili ze to uděláme jen základ a ta souhlasila dokud nenastaly problémy při stimulaci a to jsme zjistili až při druhé kontrole na ultrazvuku 😔 je mi jasné ze mě tady většina z vás odsoudí a na jednu stranu se nedivím když to člověk nezažil a neví detaily tak bych na to koukala stejně jako vy Děkuji za názory a zkušenosti :kytka:

• Citovat
  • Upravit
sarah1618
16.8.21 14:46

@Janli letos v květnu

• Citovat
  • Upravit
44183
16.8.21 14:46

Pokud na IVF ani výhledově nemáte, založte si sbírku na Donio, jestli vám ji tam provozovatelé schválí. Zjišťují situaci žadatelů.
Už jsem tam takové sbírky viděla. A spoustu lidí raději přispěje někomu na IVF, které stojí raketu s nejistým výsledkem, než zdravotně postiženým, kteří mají dávky, na výlety a zážitky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
16.8.21 14:54
@Anonymní píše:
Zadlužení nijak nejsme měli jsme pouze jednu půjčku kde zbývalo doplatit cca 47000,– na což padla rezerva protože tam byla splátka 5500,–. Brali jsme to tak ze pak bude víc o tu splátku v době kdy budu mít menší příjem. Ze nám tchyně půjci z té půjčky nám řekla v sobotu my jsme původně myslely ze ty peníze má… respektivne je měla než je pujcila dceři která čeká 3. mimco doma má 3roky a 2lete 🤦🏻‍♀️ Kdyby jsme věděli ze to chce řešit půjčku nechtěli by jsme na to. Manžel má měsíčně kolem 35,– když je horší měsíc má 30,– já beru kolem 27,– nemocenskou tedy taky nebudu mít nejmenší takže o mimco se postarat zvládneme. Jediné co platíme je hypotéka 4500,– stavební spoření 3000,– pausal 1000,– internet a TV 700,– voda a elektřina 2500,– a společne prostory paneláku 1500,–. To jsou naše pravidelne a důležité výdaje. K nezaplacenym splatkam - byly zaplacené ale bohužel jsme byly v karantene a o 2 měsíce později v izolaci pozitivní covid a jak přišli peníze až na konci měsíce byla splátka zaplacená později a bohužel hned to šlo do registru. Ano je to naše chyba neuvedomili jsme si to vzhledem k trvalému příkazu nám to došlo až když přišla zprava z banky ze nejsou prostředky na trvaly příkaz a odložit to už bohužel neslo a ta druhá splátka byla odložena a i tak je to v registru napsané ovšem to by prý problém nebyl, jde spis o tu po splatnosti. Je to naše první IVF a nevěděli jsme jak je to s penězi. Ano přečetla jsem plno diskuzi hledala co znamenají ty různé zkratky. Chtěli jsme to opravdu jen základ od pojišťovny a max mrazeni coz těch 8000,– dáme z výplaty a doplatky za léky také. Bohužel dr vzhledem ke zdravotnímu stavu řekl ze je potřeba tohle a tohle a takto takže to vychází teď na 30000,–. Chtěla jsem spis vaše zkušenosti zda je třeba možný ten splátkový kalendář jak někdo výše psal. Je jasné ze hned teď do vsečho nepujdeme musíme zase nasetrit. S našim příjmem to není na dlouho, ale teď jsme ještě po dovolené. Jo a v caru nám dala ceník až při návštěvě co jsem byla vyzvednout stimulaci injekce s dr jsme se už při první návštěvě nejdřív domluvili ze to uděláme jen základ a ta souhlasila dokud nenastaly problémy při stimulaci a to jsme zjistili až při druhé kontrole na ultrazvuku 😔 je mi jasné ze mě tady většina z vás odsoudí a na jednu stranu se nedivím když to člověk nezažil a neví detaily tak bych na to koukala stejně jako vy Děkuji za názory a zkušenosti :kytka:

Máte teda slušný příjem a nízké náklady. Nechápu ty půjčky, tím pádem ano jste zadluženi, dlužíte.

Píšeš, že s vašim příjmem není problém našetřit, ale teď jste po dovolené…
To jste si jako někam vyrazili na dovču, a teď jako nemáte peníze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
16.8.21 14:58
@Anonymní píše:
Zadlužení nijak nejsme měli jsme pouze jednu půjčku kde zbývalo doplatit cca 47000,– na což padla rezerva protože tam byla splátka 5500,–. Brali jsme to tak ze pak bude víc o tu splátku v době kdy budu mít menší příjem. Ze nám tchyně půjci z té půjčky nám řekla v sobotu my jsme původně myslely ze ty peníze má… respektivne je měla než je pujcila dceři která čeká 3. mimco doma má 3roky a 2lete 🤦🏻‍♀️ Kdyby jsme věděli ze to chce řešit půjčku nechtěli by jsme na to. Manžel má měsíčně kolem 35,– když je horší měsíc má 30,– já beru kolem 27,– nemocenskou tedy taky nebudu mít nejmenší takže o mimco se postarat zvládneme. Jediné co platíme je hypotéka 4500,– stavební spoření 3000,– pausal 1000,– internet a TV 700,– voda a elektřina 2500,– a společne prostory paneláku 1500,–. To jsou naše pravidelne a důležité výdaje. K nezaplacenym splatkam - byly zaplacené ale bohužel jsme byly v karantene a o 2 měsíce později v izolaci pozitivní covid a jak přišli peníze až na konci měsíce byla splátka zaplacená později a bohužel hned to šlo do registru. Ano je to naše chyba neuvedomili jsme si to vzhledem k trvalému příkazu nám to došlo až když přišla zprava z banky ze nejsou prostředky na trvaly příkaz a odložit to už bohužel neslo a ta druhá splátka byla odložena a i tak je to v registru napsané ovšem to by prý problém nebyl, jde spis o tu po splatnosti. Je to naše první IVF a nevěděli jsme jak je to s penězi. Ano přečetla jsem plno diskuzi hledala co znamenají ty různé zkratky. Chtěli jsme to opravdu jen základ od pojišťovny a max mrazeni coz těch 8000,– dáme z výplaty a doplatky za léky také. Bohužel dr vzhledem ke zdravotnímu stavu řekl ze je potřeba tohle a tohle a takto takže to vychází teď na 30000,–. Chtěla jsem spis vaše zkušenosti zda je třeba možný ten splátkový kalendář jak někdo výše psal. Je jasné ze hned teď do vsečho nepujdeme musíme zase nasetrit. S našim příjmem to není na dlouho, ale teď jsme ještě po dovolené. Jo a v caru nám dala ceník až při návštěvě co jsem byla vyzvednout stimulaci injekce s dr jsme se už při první návštěvě nejdřív domluvili ze to uděláme jen základ a ta souhlasila dokud nenastaly problémy při stimulaci a to jsme zjistili až při druhé kontrole na ultrazvuku 😔 je mi jasné ze mě tady většina z vás odsoudí a na jednu stranu se nedivím když to člověk nezažil a neví detaily tak bych na to koukala stejně jako vy Děkuji za názory a zkušenosti :kytka:

A kam jste všechny peníze dali? S těmi příjmy, pokud platíš jen to co píšeš, tak musíš mít nasetreno už stovky tisíc ne? Nebo si žijete na vysoké noze a vše co vydelate hned utratíte? A nemocenská je sice fajn, ale až přejde na rodicak, budeš mít pár korun, to půjdete s příjmem hodně dolů, tak aby ses nedivila potom, až budeš krom sebe živit i dítě a splácet další půjčku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27592
16.8.21 14:59
@Anonymní píše:

zakladatelko bez rýpání jestli to dobře chápu, vy jste byli na dovolený? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
16.8.21 15:00
@Pears206 píše: …než zdravotně postiženým, kteří mají dávky, na výlety a zážitky.

8o 8o Ty ses nechutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
16.8.21 15:01
@ka2ka píše:
zakladatelko bez rýpání jestli to dobře chápu, vy jste byli na dovolený? :think:

Spolehali na tu půjčku z půjčky od tchyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27592
16.8.21 15:04
@Popeladym píše:
Spolehali na tu půjčku z půjčky od tchyně.

no evidentně jo, jen mi to hlava neber

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.21 15:06
@Angry_birds píše:
Máte teda slušný příjem a nízké náklady. Nechápu ty půjčky, tím pádem ano jste zadluženi, dlužíte.Píšeš, že s vašim příjmem není problém našetřit, ale teď jste po dovolené…
To jste si jako někam vyrazili na dovču, a teď jako nemáte peníze?

Z dovolené jsme nechali 50,– rezervu Tou jsme doplatitli tu půjčku to byla jedna jediná kterou jsme si brali po svatbě na kuchyň protože na tu nezbylo a neměli jsme ještě takhle placenou práci až poté jsme si nechali zvednout splátku ať je rychle zaplacená. Jediný dluh co dnes máme je 500,– na hypotéce. Jinak nikde nic. Vy píšete jak nechápete dluhy byl to jeden dluh nemusela by jste tak zveličovat. A to ze teď nemáme rezervu hned berete jako ze nemáme peníze? To by ty peníze neměl skoro nikdo, v dnešní době si myslím ze je málo lidi kteří by měli rezervu ano někdo šetří na dovolenou někdo na Vánoce ale to není rezerva. My bohužel místo Tunisu který zakázali zvolili jiné místo a bylo to o něco dražší takže jsme doplatili a zbylo,,jen “ 50,–

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.8.21 15:10

Ano dovolenou jsme měli už rezervováno napůl zaplacení od minulého roku ale jak píšu výše místo Tunisu jsme je-li jinam a připlaceli. Ze budem muset na IVF mi řekla na gynde až letos v březnu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.8.21 15:11
@Anonymní píše:
Z dovolené jsme nechali 50,– rezervu Tou jsme doplatitli tu půjčku to byla jedna jediná kterou jsme si brali po svatbě na kuchyň protože na tu nezbylo a neměli jsme ještě takhle placenou práci až poté jsme si nechali zvednout splátku ať je rychle zaplacená. Jediný dluh co dnes máme je 500,– na hypotéce. Jinak nikde nic. Vy píšete jak nechápete dluhy byl to jeden dluh nemusela by jste tak zveličovat. A to ze teď nemáme rezervu hned berete jako ze nemáme peníze? To by ty peníze neměl skoro nikdo, v dnešní době si myslím ze je málo lidi kteří by měli rezervu ano někdo šetří na dovolenou někdo na Vánoce ale to není rezerva. My bohužel místo Tunisu který zakázali zvolili jiné místo a bylo to o něco dražší takže jsme doplatili a zbylo,,jen “ 50,–

Tak jet na dovolenou a mit jedinou rezervu 50 tisic. I kdybyste to nepouzili na splatku pujcky, ale na to ivf, tak i tak jste financne negramotni jet na dovolenou a nemit zadne penize po ivf.
Co kdyby se vam ted pokazila pračka, lednice a auto? Nebo jeden z vas prisel o praci?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex