Finance na IVF

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
35593
16.8.21 17:05
@Anonymní píše:
Vezmi si provident, nebo jakoukoli jinou rychlou půjčku, ale provudent je jistota. Do 14 dnů odstup od smlouvy a mas další čtyři týdny na vracení jistiny. Pokud uděláš vše spravne, můžeš mít šest týdnu peníze “zdarma” a navíc celkem hned.

Jo to je super rada :roll: :roll: :roll: aneb jak spadnout ještě do větších sranců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10838
16.8.21 17:11
@JancaS84 píše:
Jo to je super rada :roll: :roll: :roll: aneb jak spadnout ještě do větších sranců.

Presne, pro nekoho komu musi pujcovat tchyne na ivf a uz se dvakrat opozdil se splatkama je to ideal. Ona po OPU muze mit hyperstimulak, na nemocenske min penez a uz jedou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
16.8.21 17:16
@Anonymní píše:
Vezmi si provident, nebo jakoukoli jinou rychlou půjčku, ale provudent je jistota. Do 14 dnů odstup od smlouvy a mas další čtyři týdny na vracení jistiny. Pokud uděláš vše spravne, můžeš mít šest týdnu peníze “zdarma” a navíc celkem hned.

Cesta do pekla. Do pekla s možným dítětem na cestě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44191
16.8.21 17:28
@SlečnaDahlia píše:
Jak si dovoluješ posuzovat, co je to „adekvátní způsob zpracování zážitku“ a kdo si může dovolit chtít něco zažít a kdo ne? 8o A ještě ty trapné kecy o dávkách :poblion: Ty bys potřebovala od života pořádně přes čumák, aby se ti rozsvítilo.

Ať si zažijí, ale ne za peníze ze sbírek. Výlety jsou zcela zbytné. Na Doniu vidívám sbírky od postižených na zcela zbytné věci a kdybych si měla vybrat, raději přispěju někomu na IVF.

Osobní útoky vynech, nevíš, co jsem zažila a co ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
16.8.21 17:38
@Anonymní píše:
Proč negramotnost? Jak sem psala výš chtěli jsme jen základ + mrazeni s čímž jsme počítali a o dr rikala ze je plno lidi kteří to tak dělají a ze v tom nevidí problém. Nikdo nemohl vědět ze nastanou komplikace. A cena se zvedne o 30000,–. Ale jak sem psala za 2 měsíce to máme nasetrene takže to není problém ale slo mi o to jestli mate zkušenosti s nějakým výpadkem peněz v této situaci. Nemám co říct mlčim, myslím ze každý pozná ze udělal chybu. Nebi potřeba mu to připomínat.

To je brutální finanční negramotnost. Máte super příjmy, přitom žádnou rezervu, mimochodem tu byste měli mít s vašima příjmama minimálně 300tisíc, a s klidem si jedete před ivf na dovču a ještě poslední peníze vrazíte zbytečně do půjčky, páč maminka půjčí, že? Tak se z toho kočko pořádně poučte a začněte šetřit. Tohle je příšernej přístup…

• Citovat
  • Upravit
1439
16.8.21 18:10

Vybrat stavebni sporeni? Kdyz zaroven založis novou smlouvu, tak ti to vyplati behem par dnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.21 18:14

@Žižkovská žena
Ne, rozhodně to nepovažuji za normální a správné a nikdy bych to neudělala. Ale léky za stimulaci už stejně musí zaplatit a těžko asi řekne že to teda neodeberou protože nemá prachy, to by jí asi pojišťovna taky placený pokus odečetla a stimulace by byly úplně vyhozený prachy a ještě takhle hazardovat se zdravím…Tak co jinýho, když už se stalo

• Citovat
  • Upravit
27594
16.8.21 18:18
@Maminanamatersky píše:
Vybrat stavebni sporeni? Kdyz zaroven založis novou smlouvu, tak ti to vyplati behem par dnu.

no to nestihnout mít peníze včas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
16.8.21 18:44
@Janli píše:
To je brutální finanční negramotnost. Máte super příjmy, přitom žádnou rezervu, mimochodem tu byste měli mít s vašima příjmama minimálně 300tisíc, a s klidem si jedete před ivf na dovču a ještě poslední peníze vrazíte zbytečně do půjčky, páč maminka půjčí, že? Tak se z toho kočko pořádně poučte a začněte šetřit. Tohle je příšernej přístup…

Je. A tchyně se na poslední chvíli asi Zalekla. Nedivím se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.21 19:09

@Žižkovská žena ty nevíš co je ivf viď? Jak je člověk třeba zoufalý? Naštěstí jsem v takové situaci nebyla abych si půjčila, ale je to sakra náročný ušetřit jako dělník na ivf. A vím, jak tlačí čas, roky utíkají a jiná možnost než ivf není a nemít peníze, tak si taky půjčím. Bohužel mi nikdo nemá jak pomoc a ani bych se doprošovat nechtěla. Ale Dobře, sice nebudu zadlužená, ale představ si, ze jsem měla na úctě nemalou částku peněz, za kterou bych měla třeba hodně luxusní dovolenou aspoň na měsíc. Však byla určena na vybavičku pro miminko. Což jsem nevěděla problém jaký bude a všechny peníze jsou v ivf a to ze mě dělá negramota? Nebo sobeckou špatnou ženskou? Nemyslím si

• Citovat
  • Upravit
Janli
16.8.21 19:10
@Maminanamatersky píše:
Vybrat stavebni sporeni? Kdyz zaroven založis novou smlouvu, tak ti to vyplati behem par dnu.

Holky, vy jste to nepochopily… oni mají s největší pravděpodobností úvěr ze stavebka, aby pokryli 20% hotovosti, co vyžaduje banka… pochybuju, že v jejich případě jde o spoření.

• Citovat
  • Upravit
16.8.21 19:17
@Anonymní píše:
@Žižkovská žena ty nevíš co je ivf viď? Jak je člověk třeba zoufalý? Naštěstí jsem v takové situaci nebyla abych si půjčila, ale je to sakra náročný ušetřit jako dělník na ivf. A vím, jak tlačí čas, roky utíkají a jiná možnost než ivf není a nemít peníze, tak si taky půjčím. Bohužel mi nikdo nemá jak pomoc a ani bych se doprošovat nechtěla. Ale Dobře, sice nebudu zadlužená, ale představ si, ze jsem měla na úctě nemalou částku peněz, za kterou bych měla třeba hodně luxusní dovolenou aspoň na měsíc. Však byla určena na vybavičku pro miminko. Což jsem nevěděla problém jaký bude a všechny peníze jsou v ivf a to ze mě dělá negramota? Nebo sobeckou špatnou ženskou? Nemyslím si

Už jenom to, že to porovnáváš s dovolenou, svědčí o tom, že zas tak zoufalí jste nebyli. Museli jste vědět, že budete potřebovat co nejvíc peněz, a i tak jste jeli na dovolenou? Na IVF přece člověk nejde ze dne na den! Já chápu tu zoufalou touhu počít dítě, ale jaká je úspěšnost IVF? Tady jdeš prostě do dost velkého rizika, že nebudeš mít ani dítě, nebo ho sice budeš mít, ale budeš v dluzích. Přivést cíleně dítě do takových poměrů je prostě sobeckost. Neumět si spočítat, kolik budu potřebovat peněz, a jet na dovolenou, to je negramotnost. Promiň, ale je to tak.
Prostě počkej, až na to budeš mít, a do té doby to zkoušejte přirozeně, třeba se zadaří.

Co kdyby přišla finanční krize a vy byste oba přišli o práci? Za rok sem budeš psát, „jsem těhotná, jaké mám nároky na dávky?“ Do nouze může spadnout každý, ale vy už cíleně kalkulujete s tím, že do té nouze přivedete dítě. Totální šílenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.21 19:20

@Žižkovská žena
Problém ale je, že ona už nepočkala…jasně, máš pravdu, ale řešení odložit to na jindy už teď jen tak nejde

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.8.21 19:41

@Žižkovská žena koukam ze jedeš jen to svoje. Ani to nečteš, kdyby jo tak vidíš že nejsem zakladatelka.

• Citovat
  • Upravit
5571
16.8.21 20:42

Zakladatelko, já se fakt bavím tím, jak si myslíš, že ti bude stačit 30 tis.. Protože popravdě to většinou bývá těch posledních 30 tis. Taky jsme před x lety si naivně mysleli, že nám bude stačit 50 tis a budeme šťastná rodina. My teda měli bokem mnohem víc, ale to jsme mysleli a doufali, že využijeme i na jiné záležitosti. Abys pak nebyla překvapená, až to bude několikáté IVF a částka dávno překročí 6místnou cifru. JAk budete řešit dál? Budete po tchýni chtít, aby si vzala další půjčku? Nějak nevěřím, že jste schopni našetřit 10 tisíce, natož 100tisíce, když do teď nic takového neproběhlo. A o jste bezdětní, což se šetří 100krát líp než s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí