Finance ve vztahu s přítelem

Anonymní
29.9.21 21:23

Finance ve vztahu s přítelem

Ahoj, jak to máte s financováním s přítelem? Ne manželem, tam je to asi jasné.

Hnedle zpočátku napíšu, že jsem potrefená špatnou zkušeností z manželství - platila jsem provoz rodiny, dluhy za manžela, a když se mu trochu rozběhlo podnikání (i tady jsem mu hodně pomáhala), tak si našel jinou a vzal s sebou úplně všechno včetně mých úspor, vyhodil mě z baráku, složitě se vypořádáváme, on na mě posílá právníky, žaloby, takže jsem se zařekla, že už nikdy za chlapa nebudu nic platit. Trvalo to 7 let, ale už jsem se z toho průseru trochu dostala, vyřešila bydlení, začínám trochu tvořit rezervy - konečně. A mám přítele. Krátce. Vím co dělá a myslím si, že vydělává méně než já. To problém není. On dost kouří, dá si pivo, denně na jídlo, s kámošema víkendy - měsíčně takhle utratí přes 12 tisíc, možná víc. Nemá auto, takže pokud spolu někam jedeme, jedeme mým, benzín jsme zatím nikdy neřešili, to jsem prostě vždycky zaplatila já. Teď jsme byli na 4 dny v Beskydech, levné bydlení, vlastní vaření, celkem za oba včetně cesty tak 4900 Kč. Jídlo jsme brali asi tak napůl, možná víc já. Čekala bych, že ubytko a benzín zaplatí většinu nebo celé, ale rozpočítáváme napůl. A připočítává parkovné 70 a 80 Kč. Přitom prokouřil cigarety za ty dny za minimálně 600 Kč.
Vím, že jsem ovlivněná minulým vztahem, ale jsem z toho nejistá, bliká mi kontrolka.
Jak to máte ve vztazích vy? Jak platíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.9.21 21:29

Na zacatku jsme platili spolecne naklady napul.

• Citovat
  • Upravit
76
29.9.21 21:29

Taky by mi blikala kontrolka…Ještě ty cigarety do toho :? A miluješ ho, je to jinak vše v pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
29.9.21 21:30

Když sem začínala s mužem, tak platil vše on. Je teda fakt, že měl o hodně vyšší příjem než já, ale nikdy mě nenechal zaplatit. Neměla bych problém zaplatit půlku, ale kdyby si počítal každou blbost jako pár korun za parkování, tak mi ta kontrolka bliká taky. Ale mě by vadilo už jenom to množství kouření a pití piva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pan Dan
29.9.21 21:32

Ta kontrolka ti bliká správně. Není nutné dělat nějaké radikální kroky, ale ve financích chci mít jasná pravidla hned od začátku vztahu. A mimochodem, tvůj bývalý je pěkná ojeebávka. To ale určitě víš.

• Citovat
  • Upravit
164
29.9.21 21:32

Až budeš mít s ním dítě, tak bude chtít platit taky všechno napůl? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.21 21:35
@Vend píše:
Taky by mi blikala kontrolka…Ještě ty cigarety do toho :? A miluješ ho, je to jinak vše v pohodě?

Chvilku tak, chvilku jinak. Spousta věcí mi na něm imponuje, má přehled, profík v řadě věcí. Ale - vykouří krabičku denně a zatím s tím nehodlá nic moc dělat. Utrácí - za pivo, za jídlo, za cigarety… přitom si myslím, že vychází tak nějak těsně.
Možná by to někdo neřešil, ale jak píšu, jsem potrefená špatnou zkušeností.

• Citovat
  • Upravit
824
29.9.21 21:36

Jestli přepočítává každou stovku, jen abyste platili napul… Jo, asi bliká správně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.21 21:37
@Kriss Tina píše:
Když sem začínala s mužem, tak platil vše on. Je teda fakt, že měl o hodně vyšší příjem než já, ale nikdy mě nenechal zaplatit. Neměla bych problém zaplatit půlku, ale kdyby si počítal každou blbost jako pár korun za parkování, tak mi ta kontrolka bliká taky. Ale mě by vadilo už jenom to množství kouření a pití piva.

Přesně, takový nadhled, že? Kór když si koupí krabičku cigaret za 140 Kč.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.21 21:38
@Pan Dan píše:
Ta kontrolka ti bliká správně. Není nutné dělat nějaké radikální kroky, ale ve financích chci mít jasná pravidla hned od začátku vztahu. A mimochodem, tvůj bývalý je pěkná ojeebávka. To ale určitě víš.

Psychopat, vím. Je to dokonce horší, než jsem tu napsala, ale tyto detaily tady nechci řešit.

• Citovat
  • Upravit
216
29.9.21 21:39

Tak my jsme dovoleny platili vzdy napul i kdxz uz jsme spolu bydleli a nerozpocitavali uz uplne kazdej nakup. Ale ja bych se teda neprenesla pres ty cigara a chlast a az by to slo pripadne ze spolecneho, tak by mi to vadilo jeste vic. Nechtela bych premyslet jestli koupim decku lepsi boty nebo cigarety…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.9.21 21:42

Zve te nekam, plati za tebe, koupi ti obcas neco…?
Kdybys mu rekla neco jako „Fakt chces ty drobny za parkovani resit…?“ - jak by reagoval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
29.9.21 21:43

Na začátku jsem byla na vš s brigádou, on měl práci, peníze jsme dali na hromadu a hospodařili spolu. Nikdo neřešil kdo kolik dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.21 21:47
@Lucie_Sx píše:
Zve te nekam, plati za tebe, koupi ti obcas neco…?
Kdybys mu rekla neco jako „Fakt chces ty drobny za parkovani resit…?“ - jak by reagoval?

Na večeři jen na začátku, jinak vaří u sebe doma (baví ho to, ale někdy je PR lepší než výsledek), občas jdeme na pivo nebo na kafe - to platí. Kupuje kytky.

• Citovat
  • Upravit
13955
29.9.21 21:49

Kdyz jsme zacinali a v podstate do dneska coz je X let, jsem nemusela vyndat penezenku. Dle meho by mel muz minimalne projevit teochu velkorysost a obcas pozvat bez naroku. Vnimam to jako projevy dvoreni.
Me blikala kontrolka uz kdyz jsem si na prvnim rande musela treba zaplatit kafe. Penize jsem samozrejme mela a s touto variantou pocitala. Nicmene prave z nich se vyklubali ti, ktery ze me chteli udelat svoji matku, ktera kolem nic bude tajtrdlikovat, platit a jeste se usmivat. To vis ze jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí