Finance ve vztahu s přítelem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9036
29.9.21 21:50

Jestli za měsíc rozfrcá dvanáct tisíc, tak by mi taky blikala kontrolka 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
29.9.21 21:52

Kdyz jsme zacinali, byla jsem pripravena platit vse napul, ale nikdy me nenechal. I kdyz jsem ho pozvala na veceri k sobe, psal at sepisu seznam, ze prece nebudu nakupovat a jeste se s tim tahat, ze jsem prece dama a on se o to postara. Ted po nejake dobe, co spolu zijeme, je to samozrejme jinak.
Jsem pro to platit napul, ale rozpocitavat na koruny je podle me mimo. Ideal za me napr-jeden dopravu a ubytko, druhy jidlo, piti a zabavu.
Kontrolka ti, myslim, blika spravne nehlede na zkusenosti. Pokud to klape v ostatnich oblastech, nadhodila bych to jako tema k diskuzi a vyreseni. Pokud to skripe i jinde, jdi dal, muze to byt dalsi vydriduch :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.21 22:03

Kdyby nám bylo 25, tak je to asi snazší - peníze se dají na kupu a jedeme společně. Tady - oba máme děti, ale oba jsme je měli brzo, takže děti jsou už větší. On s dcerou v kontaktu skoro není, já mám děti doma, ale už jsou schopny se starat o sebe samy. On v pronájmu, já si mákla a mám starší dům. On chodí pěšky, já mám auto. On má krom oblečení kolo a kytaru, já mám v domě vbavenou dílnu (jinak to v baráku asi ani nejde :-)), nějakou havěť). On jde tím životem nějak, i podnikal, prostě nějak ty peníze asi vždycky utratil… ale ožná o tom moc přemýšlím - viz ta moje předchozí zkušenost. Bývalý taky nic krom starého auta neměl, ale byl akční, pořád něco dělal, takže pak nějaké peníze byly.

• Citovat
  • Upravit
2353
29.9.21 22:19

To, že na vašem výletě zaplatil víc nebo min bych neřešila. On obecně neumí hospodařit - to je ten průšvih. Po tvých zkušenostech bych řekla, že si zasloužíš lepšího!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.21 22:25

Jsem s přítelem dva roky, já mám id a castecny uvazek, pokud nekam jedeme, plati vse pritel sam od sebe, ja delam obcasne nakupy, obcas koupim benzin, ale nikdy jsem neslysela kup tohle a tohle, protoze ja uz platil tohle. Jeste se me kolikrat zepta, kdyz nekam jdu, jestli mam penize. Byvaly kolenovrt chtel platit veskere vydaje napul a rval na me, ze si me byvali rozmazlili. Ja mela prijem asi 10 tis, on asi 30, ale jdeme ve všem napul, proste blb. Jak uz tu nekdo psal, je prijemne, kdyz je chlap trochu velkorysej (samozrejme ne kazdej si to muze dovolit, muj jako programator si to dovolit muze). A to ze x tisic prochlasta a prohuli by mi jako opravdu vadilo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.21 22:36
@Anonymní píše:
Jsem s přítelem dva roky, já mám id a castecny uvazek, pokud nekam jedeme, plati vse pritel sam od sebe, ja delam obcasne nakupy, obcas koupim benzin, ale nikdy jsem neslysela kup tohle a tohle, protoze ja uz platil tohle. Jeste se me kolikrat zepta, kdyz nekam jdu, jestli mam penize. Byvaly kolenovrt chtel platit veskere vydaje napul a rval na me, ze si me byvali rozmazlili. Ja mela prijem asi 10 tis, on asi 30, ale jdeme ve všem napul, proste blb. Jak uz tu nekdo psal, je prijemne, kdyz je chlap trochu velkorysej (samozrejme ne kazdej si to muze dovolit, muj jako programator si to dovolit muze). A to ze x tisic prochlasta a prohuli by mi jako opravdu vadilo.

On se mě na začátku ptal, jestli mi to nebude vadit. Řekla jsem, že je to jeho věc. Pokud někdy moji partneři kouřili, tak ne moc a se mnou úplně přestali, protože je to nebavilo samotné. U tohoto jsem netušila, že je tak moc závislý a pořád řeší nákup cigaret a odbíhá kouřit. On si zapálí i v lese, když jdeme na houby :zed:

• Citovat
  • Upravit
430
29.9.21 23:02
@Anonymní píše:
On se mě na začátku ptal, jestli mi to nebude vadit. Řekla jsem, že je to jeho věc. Pokud někdy moji partneři kouřili, tak ne moc a se mnou úplně přestali, protože je to nebavilo samotné. U tohoto jsem netušila, že je tak moc závislý a pořád řeší nákup cigaret a odbíhá kouřit. On si zapálí i v lese, když jdeme na houby :zed:

To hulení by mi vadilo asi ze všeho nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
29.9.21 23:10
@Anonymní píše:
Kdyby nám bylo 25, tak je to asi snazší - peníze se dají na kupu a jedeme společně. Tady - oba máme děti, ale oba jsme je měli brzo, takže děti jsou už větší. On s dcerou v kontaktu skoro není, já mám děti doma, ale už jsou schopny se starat o sebe samy. On v pronájmu, já si mákla a mám starší dům. On chodí pěšky, já mám auto. On má krom oblečení kolo a kytaru, já mám v domě vbavenou dílnu (jinak to v baráku asi ani nejde :-)), nějakou havěť). On jde tím životem nějak, i podnikal, prostě nějak ty peníze asi vždycky utratil… ale ožná o tom moc přemýšlím - viz ta moje předchozí zkušenost. Bývalý taky nic krom starého auta neměl, ale byl akční, pořád něco dělal, takže pak nějaké peníze byly.

Tý jo, ženská s dílnou :srdce: :* :palec: :andel:

• Citovat
  • Upravit
7571
29.9.21 23:21
@Anonymní píše:
On se mě na začátku ptal, jestli mi to nebude vadit. Řekla jsem, že je to jeho věc. Pokud někdy moji partneři kouřili, tak ne moc a se mnou úplně přestali, protože je to nebavilo samotné. U tohoto jsem netušila, že je tak moc závislý a pořád řeší nákup cigaret a odbíhá kouřit. On si zapálí i v lese, když jdeme na houby :zed:

No ja bych primarne resil to, ze nebude moc financne gramotny a zaroven ani zadny lumen, coz byvaji spojene nadoby. :nevim:

Sorry, ale jestli vydela mene nez ty, (to je u nej kolik 22cisteho?) a z toho 12prohuli a prochlasta, tak to je u me uplny idiot. Jasne ty jsi zamilovana a moc velke naroky na chlapa mit nebudes, ale tohle ti nevadi?

Vzhledem k tomu, ze skoro v kazdem prispevku zminujes ty jeho cigara, tak hadam, ze ti to docela dost vadi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2756
30.9.21 00:15

Krabka denne, jste starsi, pardon, ale to uz mu dlouho stat nebude. Nevim jestli ti treba pomuze na baraku, nebo to proste dozene jinak, ale je to chlap, jezdite tvym autem, urcite slysel o spotrebe a amortizaci, takze podle me ti kontrolka blika správně. A kdyz nekam jedete, tak ty ridis a on je na sedadle spolujezdce? :D
Ex nech karmě. H*jzl jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
30.9.21 00:17

Nejsem typ, který by očekával, že chlap bude platit vždycky a všechno, ale nezbytná je pro mě určitá velkorysost. Z rozpočítávání každé koruny by mě kleplo. To neřeším, ani když jdu na kafe s kamarádkou. Nicméně pro mě byla hlavní stopka to kouření, já bych s kuřákem být nemohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20897
30.9.21 05:32

Jako rozhazuje dost, ale jelikož zakládání rodiny a společný bydlení už s ním asi neplanujes, tak na nějaký výlety apod. je to celkem jedno. Jen si ohlídat, aby jsi z něj vždycky nějaký podíl na útratě vyrazila a je to.

Ale jinak na společný bydlení a rodinu je to velmi problémový člověk co se týká financí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
30.9.21 06:42

Mně by obecně vadilo, že chlap ve „středních letech“ nic nemá. Možná má úspory, to jsi nepsala, ale muž, který nemá ani auto ani své vlastní bydlení, by mi prostě neimponoval.
Můj muž je příšerný kolenovrt, ale když jsme spolu kdysi začali chodit, nedovolil mi zaplatit ani kafe.
Od potencionálního partnera bych očekávala, že bude mít alespoň takové finanční zázemí jako já. Mám na mysli dospělé lidi s pracovní historií, samozřejmě.
Jestli nemá ani úspory, bude ho případná partnerka v případě nouze dotovat?

• Citovat
  • Upravit
Kutil Tom
30.9.21 06:49
@Cenarius píše:
Jako rozhazuje dost, ale jelikož zakládání rodiny a společný bydlení už s ním asi neplanujes, tak na nějaký výlety apod. je to celkem jedno. Jen si ohlídat, aby jsi z něj vždycky nějaký podíl na útratě vyrazila a je to.Ale jinak na společný bydlení a rodinu je to velmi problémový člověk co se týká financí.

Na každém výletě se s ním dohadovat o řádově desetikoruny by mi tedy za ty dohady nestálo, to už je lepší si najít jiného výletníka…

• Citovat
  • Upravit
Neilika
30.9.21 08:17

Chapu, ze cim je clovek starsi, tim tezsi je najit partnera, ale k cemu je ti chlap, co je na korunu, huli jak sadrovej jezek a v podstate te stve uz od zacatku? A bude se to casem jenom zhorsovat. Pusobis jako schopna, fajn baba, urcite mas na lepsiho.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky