Finty-Jak naučit smrkat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1368
27.10.09 13:53

Finty-Jak naučit smrkat?

Potřebuji nějaké fígle, jak vysvětlit princip smrkání. Vojta dost trpí na rýmy :-( celkově je šikovný a chápavý, všemu rozumí (kloktá, plive pastu…) ale smrkání ne a ne:-( Zkoušeli jsme zacpat pusinku, smrkat do vody, ukazovat ježečka :-( prostě nic :-( pořád fouká pusou. Asi 3× se mu to povedlo,ale očividně náhoda,ani sám nevěděl jak pak už to nešlo :-(
Děkuji za rady a tipy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1283
27.10.09 14:32

myslím, že to chce čas. do smrkání můsí dítě dospět, stejně jako na čurání do nočníku a tak:) já myslela, že mě na jaře omejou, větší měla asi dvakrát rýmu, tak jsem se jí snažila to smrkání naučit. přesně jak píšeš, zkoušela jsem všecko a nic. prostě se nechytala. no a přes léto se jí to asi rozleželo v hlavě a najednou to jde :lol: :lol: . dám kapesník k nosu, řeknu aby smrkla a ona smrkne. ovšem když řeknu aby foukla, tak foukne pusou:) musí dostat povel „smrkni“ :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
27.10.09 14:48

Já názorně foukala nosem a Janička se docela brzo chytla, ale k upevnění zvyku nám moc pomohla pohádka s medvídkem Pú a Fufíkem (Slonisko), teď říkáme, že má fouknout jako Fufík a ona smrká jako ďas. :lol: Fufík se tam totiž učí troubit a „fouká“ usilovně chobotem. Takže Janička má radost, když řeknu, že foukla víc jak Fufík. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
27.10.09 19:48

My jsme učili s chomáčkem vaty na dlani. Hráli jsme hru, kdo ho odfoukne nosem. Pusou se to nepočítalo. Co by neudělala dcerka pro vítězství - naučila se to celkem rychle :-)

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
27.10.09 22:37

Ja jsem se synem zacala smrkani zkouset jen tak pro zabavu a vypada hosik, ze se chytnul. Jen jsem pred nim hodne a casto smrkala a pokazde rikala, ze smrkam. Nic vic. Po dvou tydnech tu nasel vytrouseny kapesnik a zacal si ho davat na nos a funet. Ted jsme ve fazi, kdy vezmu kapesnik, reknu smrkej a trenujem ucpavani jedny dirky. Jsem zvedava, jak to bude vypadat, az bude ryma (snad si pockam dlouho :) ). Takze u nas nacvik napodobovanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
28.10.09 14:40

tak v naučení smrkání taky tápu,ještě jsem nenašla ten správný postup na naučení,asi 2× se mu to povedlo ale spíš to ani nechtěl,rýmou sice často netrpí-měl ji asi 2×,ale když už,tak si na nosík nechce ani nechat sáhnout,no a když mu něco říkám a Péťu to nebaví,tak mě prostě poslouchat nebude a jde si hrát,takže kolikrát fakt marnej boj !!!!!!!!!!!! snad se to poddá časem......... :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
28.10.09 14:45
:pocitac:

Příspěvek upraven 04.11.09 v 11:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4361
28.10.09 17:10

Ahoj,
nevím jestli poradím, ale náš taťka smrká děsně hlasitě :oops: a to se nějak malé vrylo do paměti že uměla smrkat asi v roce to první platilo že jsme jí dali kapesník a zeptala jsem se jak smrká tatínek a ona první dělala zvuk pusou ale nakonec když jí táta ukazoval že smrká nosem tak to taky hned pochopila, prostě se chtěla po tátovi opičit jinak moc nic napodobovat nechce ale jak táta smrká to se jí děsně s tím zvukovým efektem líbí :oops: tak třeba taky zabere nějaká ta pohádka se slonem nebo smrkat aby se mu to líbilo u tebe a chtěl taky opakovat. Tak smrkání zdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí