Flašku nebo příkrm od 4. měsíce?

101
21.10.15 18:50

Flasku nebo prikrm od ctvrteho mesice?

Ahoj, prosim o radu, nevim jak se rozhodnout. Mam malo mleka a mala ma vecer hlad. Vcera ji byly 4 mesice, tak uz bych mohla dat zeleninu. Co je lepsi, sunar, nebo prikrm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101648
21.10.15 18:51

@BZapp Já dala příkrm, ale je fakt, že jsem zkoušela i UM, ale to odmítala pozřít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6421
21.10.15 18:53

Dala bych jen pokud nepřibírá. Jak se pozná, že má hlad? Možná má jen růstový sport a potřebuje jíst častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
21.10.15 18:55

Dala bych vecer kasi. Mozna zjistis, ze hlad nema a jen je uz unavena a chce byt u prsa a mazlit se ;)
Ve 4 mesicich uz je dite pripravene na lzicku, prijde mi zbytecne komplikovat to tou flaskou, stejne s tim prikrmem budete nekdy muset zacit, tak proc ne hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
21.10.15 18:56

@BZapp Jak jsi poznala, že máš málo mléka? Prcek ti nepřibírá? Pokud jsi doposud kojila, je lepší přikládat co nejčastěji, vydržet pár dnů nějakého křiku a nespokojenosti, pokud by se ani to nezlepšilo, zkusila bych místo jednoho kojení přes den dát UM, abys nebyla tolik ve stresu a měla jistotu, že se prcek najedl. Jakmile se hodíš do klidu, bude i mléka dost, to se neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Soňa Zacharová
21.10.15 18:57

@BZapp Já od 4 měsíce začala dávat příkrmy na oběd a na noc kaši. Od narození je na UM.

• Citovat
  • Upravit
72725
21.10.15 19:07

@BZapp příkrm, kaše ji tak max zacpe.. takže bych začala zeleninou. mmchdm, zajímalo by mi, jak jsi poznala, že máš málo mléka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.10.15 19:18

@BZapp Jak uz bylo psano, proc myslys, ze mas malo mleka?
Můžeš zkusit příkrm, otazkou je, zda to nějak pomůže. Ani jedno z mých dětí ve 4. Měsících nebylo připravené na lžičku, na jidlo není v podstatě readay dcera ani v téměř sedmi měsících. Tezkej mlikoholik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
721
21.10.15 19:23

Také jsem začínala s kaší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
21.10.15 20:05

@BZapp ze mas malo mleka poznas jak? Brecet muze i z jinych duvodu. Kasi bych nezacinala, zacala bych zeleninou a pokracovala v kojeni. Pokud kojit nechces, tak UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
21.10.15 20:24
A co třeba zapracovat na zvýšení laktace? Že máš málo mléka víš jak? No ale než um, tak to bych raději fakt dala zeleninu. Otázka je, zda to není zbytečné.
@BZapp píše:
Ahoj, prosim o radu, nevim jak se rozhodnout. Mam malo mleka a mala ma vecer hlad. Vcera ji byly 4 mesice, tak uz bych mohla dat zeleninu. Co je lepsi, sunar, nebo prikrm?
  • Citovat
  • Upravit
101
21.10.15 20:50

Dekuju za rady.
S malo mlekem bojuju od jejiho druheho mesice. Beru uz i domperidon, chvili to bylo lepsi, ale pak se tozvrtlo znova, ted beru 6 tablet a nelepsi se to. Zkusila sem homeopatika, more milk, benedikt lekarsky, piskavici, moringu. Piju kontryheloby caj i caj s jestrabinou. Piju vyvary, pravidelne jim. U prsou (obou ji mam kazdou hodinu az dve a pul hodiny (zkousela jsem casteji), kojim v noci. Zacala jsem opet brat placentobve tablety (ktere mi zbyly). Spime spolu v posteli.
Techniku kojeni mam vybornou, navstivily me dve laktacni poradkyne.
Proste sem udelala vsechno, ale nezabira to. Nejsem evidentne ke kojeni urcena.

Na kojeni mi tedy evidentne hodne zalezi, chtela bych kojit co nejvice to jde.
Flasku mela prvne v tech dvou mesicich, tyden byla skoro jen o flasce, pak se kojeni zlepsilo, nebyla treba, ted zas nekolikrat dostala flasku. Je to sikula, mame proste nejaky dudlik z nocniho Tesca (ze ma hlad jsme si uvedomili v noci), ale rada se k prsu vraci a saje a saje.

Ze mam malo mleka poznam podle toho, ze ji vazim, pres den vytahne vetsinou tak stovku, odpoledne uz jen 50-80. Ted vecer uz sem i za tech 50 rada.
A ze ma hlad poznam podle toho, ze unavou usina ale stale se budi s placem. pO flasce usne jak dudek. Umi vypit i 150ml.

No a na lzicku je pripravena. Nejak jsem si totiz pomatla informace a nabidla ji pred vic jak dvema tydny banan a zblajzla prvni den pulku, druhy den trictvrte bananu s lzici avokada. Krasne ji to i chutnalo i slo. Pak jsme ale zjistila, ze je to brzo a banan neni nejlepsi volba. Se zeleninou - chci ji nabidnout jako „prvni“ dyni, to bude, myslim, podobne.

Takze myslite, ze mam jit varit dyni?

Diky
Blaza

Příspěvek upraven 21.10.15 v 20:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
21.10.15 20:53

@BZapp Běž vařit ;) Já třeba mlíka měla dost, ale holka byla lenoch tahat, tak taky někdy v cca 4,5 měsících dostala zeleninu a mohla se po ní utlouct, uspokojilo to a jako bonus se i přestala flákat u prsa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
21.10.15 21:14

A kolik myslis, ze by ji mela snist?
Mam ji k tomu pridat dynovy olej, nebo jen tu dyni?

Chudak mala, mela by mit jeste mleko od maminky, mrzi me, ze jsem k nicemu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
21.10.15 21:15

No, podle me neni, pribira, to jo, ale kdyz place hlady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí