Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, prosím nemá někdo zkušenosti, co by to mohlo být? přikládám foto. má to suché. děkuji
Ahoj, vypadá to na AE. S naší 6 měsíční dcerkou to teď řešíme (od 3 měsíce ). Takový kolotoč. Hodně mazat ( krém Xeracalm ( se nám osvědčil. A i když se doporučuje koupat maximálně 2-3× v týdnu, tak nám řekla dr každý den max 5-10 minut a musím říct, že je to lepší
, když ložiska zčervenají musíme bohužel namazat kortikoidy, ale jen lehce a cca 2 dny mažu pak už ne. Má to jen na nožkách?
@Kačka9543 AE je atopak?
jj na jedné noze a břichu trochu.. poprvé jsem to prikladala nějaké alergii.. ale nevím už
Určitě hodně promazavat. Synovi to vždy vyskočí takhle na jaře při prvním silnějším sluníčku nebo když je nemocny. A docela mu na to pomáhá obyč. Modrá indulona když to chytnu hned. Když si to rozdrbe tak už musím maznout kortikoidovou mastickou. Koupeme taky tak 2× 3×týdne, až budou horka a bude se potit tak budeme častěji no. Když mu to vyskočí tak mu to promazavam tak 2×-3× denně tou indulonou. Ale každému atopikovi může vyhovovat něco jiného. Určitě zajděte v pondeli k lékařce a ukaz jí to. Neteř má pro dceru nějaké speciální masti dělané v lékárně denní a noční, nebo mě třeba docela zaujala značka Dermafood a mám v plánu vyzkouset pokud by se to synovi zase nějak víc zhoršilo. Můžeš zkusit i třeba propolisovou mast (ta třeba synovi naopak exem zhoršila) nebo mesickovou…jak říkám každému zabere něco jiného…
@Veecaaaa píše: Více
Ju AE (atopický ekzém)
moje dcerka to měla že začátku takto na bříšku a pak se to zhoršilo po celém těle, než nás vzali na kožním 😕
Hezký den, taky máme AE už delší dobu a nemůžeme se ho zbavit. Dceři bude teď 8 měsíců, bojujeme už tak dva měsíce. Má přesně takovéhle flíčky na bříšku a nožičkách. Pořád mažeme máme i od Dr. mast s kortikoidy.
Budou z nich alergici. Vesměs se u nich objeví alergie na roztoče, pyly, mléko… My koupávali v odvaru z ovesných vloček s přidaným dehtem. Napsala nám to kožní a brali jsme ho v lékárně.