Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prinejmensim nevhodne vzhledem k tomu, ze tomu prihlizi tehotna pritelkyne.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, omlouvám se za anonym, ale je to citlivé téma.
V neděli jsme byli s přítelem na takové „kamarádské sešlosti“. Byla tam i naše společná kamarádka, říkejme jí třeba Dominika (přítel jí tedy zná podstatně déle než já). Když jsme odcházeli, loučila jsem se se svou nejlepší kamarádkou a ještě jsme se bavily o mém těhotenství. Přítel s Dominikou stáli vedle nás. Přítel se na ní najednou začal tak láskyplně usmívat jako se vždycky usmíval jen na mě, začal ji hladit po zádech a říkat, že když bude kdykoliv chtít, můžou se vidět. Poté jí řekl ať jí dá pusu, ona souhlasila a dali si pusu na tvář. A to všechno přede mnou. Pak jsme odešli. Já byla docela naštvaná, ne ze žárlivosti, spíš jsem měla vztek, že si nejspíš myslí, že když jsem těhu, má mě jistou. Jeho to pak mrzelo, jenže jsme to nedořešili, protože u mě nastaly nějaké problémy a musela jsem na pohotovost…já nevím holky, byly byste naštvané, nebo je to kravina a nemám to řešit?Děkuji za rady a postřehy.
Pokud to bylo opravdu tak, jak to tady popisuješ, tak to by asi naštvalo každou manželku/partnerku, a to by ani nemusela být těhotná. Chytrý chlap/žena ví, že pokud chce mít doma pohodu, tak nebude dráždit kobru bosou nohou. Některé věci, jako třeba fyzické kontakty, hlazení, otlapkávání, olíbávání, a podobné věci s cizími lidmi by si každý měl ve vlastním zájmu před partnerem raději odpustit.Krom toho, že je to společensky dost trapné, narušuje to zbytečně vzájemnou důvěru.
to je ale… to bylo první uklouznutí nebo dělá často takové blbiny? bojím se že další diskuze od tebe bude už jako od samoživitelky ![]()
@nostress píše:
Pokud to bylo opravdu tak, jak to tady popisuješ, tak to by asi naštvalo každou manželku/partnerku, a to by ani nemusela být těhotná. Chytrý chlap/žena ví, že pokud chce mít doma pohodu, tak nebude dráždit kobru bosou nohou. Některé věci, jako třeba fyzické kontakty, hlazení, otlapkávání, olíbávání, a podobné věci s cizími lidmi by si každý měl ve vlastním zájmu před partnerem raději odpustit.Krom toho, že je to společensky dost trapné, narušuje to zbytečně vzájemnou důvěru.
Asi tak…
Takže myslíte, že nebudu za hysterku, když to s ním ještě dnes proberu?
@Anonymní píše:
@Doe_Jane první, jinak jsme spolu skoro 4 roky
A meli spolu nekdy neco? Nebo se dlouho nevideli, ma nejake trapeni, vzpominali na stary casy…a pritel proste zareagoval jak zareagoval? Jak se louci normalne? Predpokladam, ze takhle asi ne, jinak bys to sem nepsala.
Nooo, taky jde o to jak to viděl on
to čemu ty říkáš zamilovaný pohled, může on říkat úplně jinak, a je fakt diskutabilní, jestli ho bude považovat za stejný jako když se dívá na tebe. Může to být klidně od tebe jen těhotenské vidění světa
, které se od toho netěhotenského často liší. S tím ti ale neproadíme. Musíš sama vědět, jeslti to bylo fakt domlouvání si schůzky před tvýma očima, nebo jestli jen blbli a to, že se mohou vidět bylo míněno třeba obecně kamarádsky.
No, já nevím. Mám jednoho velmi dobrého kamaráda, se kterým se vášnivě objímáme a líbáme (na tvář) při každém setkání a loučení. Děláme to už mnoho let a ani mě nenapadlo s tím přestat kvůli tomu, že jsem se vdala. Takže to děláme i před manželem a nemyslím, že by mu to vadilo. Pak jsem měla kdysi přítele, pro kterého bylo běžné se takhle chovat ke kamarádkám, a tam mi to taky nevadilo, protože pro něj to bylo prostě normální a nic tím nesledoval.
Tady nevím. Nevím, jestli do dobře, nebo špatně, že to udělal před tebou. Každopádně si to vyříkejte, jestli ti to vadí, tak je blbost to v sobě dusit.
@Anonymní píše:
@Doe_Jane první, jinak jsme spolu skoro 4 roky
Pak si ho musíš prostě „vychovat“.On jaksi ještě nepochopil, kde je jeho místo, a za který tým kope.Je potřeba to podchytit včas, a hned na začátku. V klidu si s ním sedni, a bez zbytečných emocí a hysterie mu vysvětli, jak jsi se cítila, a jak tě to ponížilo. Pokud chce být tvým partnerem, a otcem vašeho dítěte, kterého si chceš vážit, pak se musí k tomu adekvátně chovat.Ve vztahu musí být vzájemná úcta, respekt, a důvěra, jinak nemůže vztah řádně fungovat.
Hele ono je to těžký. Za hysterku budeš každopádně ![]()
když budeš mít pravdu, tak bude „přistižený“ kopat kolem sebe, když jí mít nebudeš, budeš mít od chlapa na talíři žárlivou scénu. Tak jak tak se dozvíš, že jsi blázen, že se nic neděje ![]()
Jinak ano, i muž může mít kamarádku, co má upřímně rád, já si taky dávám pusu s několika kamarády (a chlap s kamarádkami) aniž bych s nima spala.
Takže ano, pokud na ni „tak“ kouká atd. tak slabost pro ni mít bude. Pak záleží, z jakého důvodu, možná to bude nevinné a budeš opravdu jen zbytečně stresovat..
Každopádně na tom, se zmínit, že ti to nebylo zrovna příjemný, není nic špatného (nedus to v sobě), ale nevyjížděj ![]()
Příspěvek upraven 02.05.17 v 14:58
@PandaVanda píše:
A meli spolu nekdy neco? Nebo se dlouho nevideli, ma nejake trapeni, vzpominali na stary casy…a pritel proste zareagoval jak zareagoval? Jak se louci normalne? Predpokladam, ze takhle asi ne, jinak bys to sem nepsala.
Nikdy spolu nic nemeli. Nikdy se k ni takhle nezachoval, vzdycky rekl jenom ahoj a sli jsme.
Ahoj holky, omlouvám se za anonym, ale je to citlivé téma.
Děkuji za rady a postřehy.
V neděli jsme byli s přítelem na takové „kamarádské sešlosti“. Byla tam i naše společná kamarádka, říkejme jí třeba Dominika (přítel jí tedy zná podstatně déle než já). Když jsme odcházeli, loučila jsem se se svou nejlepší kamarádkou a ještě jsme se bavily o mém těhotenství. Přítel s Dominikou stáli vedle nás. Přítel se na ní najednou začal tak láskyplně usmívat jako se vždycky usmíval jen na mě, začal ji hladit po zádech a říkat, že když bude kdykoliv chtít, můžou se vidět. Poté jí řekl ať jí dá pusu, ona souhlasila a dali si pusu na tvář. A to všechno přede mnou. Pak jsme odešli. Já byla docela naštvaná, ne ze žárlivosti, spíš jsem měla vztek, že si nejspíš myslí, že když jsem těhu, má mě jistou. Jeho to pak mrzelo, jenže jsme to nedořešili, protože u mě nastaly nějaké problémy a musela jsem na pohotovost…já nevím holky, byly byste naštvané, nebo je to kravina a nemám to řešit?