Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LuciTau spíš to je už cystička (zralý folikul praská kolem 18-22mm). Je možné, že praskne nebo se vstřebá, ale ovulaci bych z toho nečekala..
Já si taky právě myslím a ten můj gyndař mi pořád tvrdí že praskne a bude krásná ovulace.. já si totiž myslím že to mám takhle každý měsíc, a proto ani IUI nepomáhá k našemu snu ![]()
@LuciTau
Ahojky tak to newím zda praskne ale když jsem se snažila o mimi já tak jsem měla folikul nějakých 35mm
to mi bylo řečeno na pohotovosti na gyndě. Protože 31.12. mi praskla cysta
Bylo to fakt super, ale šla jsem domů protože byla malinká ale bolela jako ďas!
Ale pregnyl jsem nebrala… Jinak jsem šla hned další dny na kontrolu a tam mi gynDr. potvrdil, že mi folík prasknul
ale otěhotněla jsem asi až a 3-4.měsíce
Přeji hodně štěstí a myslím, že praskne ![]()
@petula.bir děkuju, ale nějak se mi to nezdá, žeby z toho byla ovulace, no děkuju, snažíme se stále tak uvidíme
![]()
@LuciTau tak po Pregnylu by hlavně měla být ovulace do 36 hodin, takže buď opravdu k nějaké ovulaci došlo a toto může být nějaký menší folikul co dorosl do cystičky, nebo ovulace nebyla a nejšspíš ani nebude.
@jowana no já právě vím pregnyl si píchám každý měsíc(skoro) ale tady na té straně byl jen tento folikul a na druhé jich bylo víc, takže je to nejspíš ten samý.. no to je jedno, každopádně jdu v pátek na krev a UTZ do gennetu tak uvidím co mi řekne, až jí povím že včera byl ještě 28mm
díky ![]()
@LuciTau
U mě taky z toho žádná ovulace nebyla… ale pak se nám to povedlo. Držím pěstičky a snad už to brzy vyjde ![]()
@LuciTau tak co de příště domluvit a jít na kontrolu po 2dnech, zda praskl? Třeba kdyby byl by šlo ještě něco připíchnout (to nevím jestli jde, jen mě to teď napadlo). Nevím jestli se ještě s něčím léčíš, nebo co jsi měla za vyšetření. Někdy muže být tzv LUF syndrom, ale tam by měl stačit ten Pregnyl - jen nevím, jestli třeba množství má také vliv (pokud bys měla nějakou hormonální nerovnováhu), jako že by sis píchla třeba 2 najednou - ale jak říkám, to netuším, jestli se dělá..
LuciTau, já taky jednou měla folikul takhle veliký, přehnaně jsem prý zareagovala na Clost. a v době kdy mělo cca za 2 dny dojít k ovulce, tak už byl folik podle Dr. přerostlý, a stává se z něj cysta, ovulace prý už nemůže proběhnout, cysta praskne nebo se vstřebá s MS. A zase jiný cyklus když byl folik ok, tak mi píchl taky Pregnyl, a u něho do 36h je ovulka, a taky byla, cítím vždy intenzivní píchání několik hodin.Tak mne právě udivuje že i přes Pregnyl ti folik neprasknul,Dr.mi tvrdil že s Pregnylem je ovulka jistota…třeba málo reaguješ a bude třeba zvýšit dávku. A ten kontrolní utz 2dny po Pregnylu by možná nebyl marný…
Ahojky holky, byla jsem 9DC na KO v Gennetu a folikul byl 17mm a píchla jsme si pregnyl a doufala že praskne, jenže včera jsme byla u doktora na preventivce a dělal mi UTZ a povídá no máte tady folikul 28mm
praskne ještě když už jsme skoro týden od pregnylu a folikul pořád ještě neprasknul a dorostl do takových rozměrů?