Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. ![]()
Chci se vás zeptat na vaše zkušenosti s domácím poslechem miminka? Zvažuju nákup angelsoundu, jelikož jsem věčně hysterická prvorodička.
(aktuálně 19+1 tt)
Právě mám v ruce fonendoskop, ale vůbec nevím, odkud vycházejí ty zvuky, které slyším. Jestli se mi žbrundá miminko v bříšku, nebo zpracovávám oběd, který jsem před chvílí snědla.
Máte nějakou zaručenou techniku, aby vám fonendoskop dal to, co chcete slyšet?
Díky moc za rady… ![]()
Teeeeeda, tak to slyším prvně
Jsem asi hodně zaostalá, ale já když chtěla nechat poslechnout prcka, tak jsem navštívila lékaře
To se opravdu tak bojíš???
@Markouš
Já bych žádný angelsound nekupovala, stejně začneš za chvíli, pokud tomu tak není už teď cítit pohyby a k čemu by ti byl? Srdíčko podle mě obyčejným fonendoskopem neuslyšíš… Nepozoruj se. ![]()
@Markouš ve 20.tt bych se na AS už vyprdla tutově, protože pokud pohyby ještě necítíš, tak brzo začneš a ty jsou lepší než milion endžlsaundů. Já ho teda nekupovala ani tak, protože myšlenka nahánět mimčo domácím ultrazvukem (natož dopplerovským) se mi příčí od začátku, i kdyby na pár sekund, ale pokud bych o jeho nákupu byla uvažovala, tak nejdéle v tom 13.tt, to je takový blbý období, že už (pokud jsi třeba zvracela) a ještě (dokud nejsou pohyby) ani nevíš, že jsi těhotná.
jinak co se ale fonendoskopu týče, tak nevěš hlavu, já tam nikdy nic neslyšela taky (maximálně u syna cosi, co jsme vyhodnotili jako pupečník, tepalo to v jiném rytmu než moje břišní aorta, ale srdíčko to nebylo tutově) a nejen já, ale ani moje mamka, která je lékařka a fonendoskop má na uších furt. A prostě prcky jsme tam nenašly nikdy.
takže za mě: počkat na pohyby, budou brzy ![]()
@Zzzuuz Jasně, že se bojím. Denně přemýšlím, jestli má aktuální bolístka je správná, nebo nebezpečná, proč musím chodit k doktorovi jenom jednou za tři týdny, co když se za tu dobu něco stane? Asi bych měla založit skupinu hysterických prvorodiček, co? ![]()
Já ho mám, nelituju pořízení, pomohl, když jsem byla nervozní, jestli je vše ok, ale právě od toho 20. týdne ho už nepoužívám, cítím pohyby, takže zvaž, jestli se ti to teď vůbec vyplatí.
@anairda - Vím, že máš pravdu. Ale proveditelnost nepozorování se je pro mě takřka nadlidský úkon.
Mám pocit, že něco jako angelsound, nebo 100% návod na užívání fonendoskopu mě trochu uklidní. ![]()
@elanaa Díky za radu. Slyším toho spoustu, jenže copak já vím, jestli jsou to střeva, nebo můj malej?
Ani vlastně pořádně nevím, odkud kam mi děloha sahá, abych věděla, kam ho dát. A navíc, pohyby? Myslíš, že se jich dočkám? Už teď mi to čekání na ně přijde, jako věčnost.
Občas se mi v bříšku něco děje, ale nejsem schopna to dešifrovat, jestli je to mímo, nebo normální stav břicha. ![]()
@Ema1984 Myslíš, že počínaje pocítěním pohybů se uklidním? Co když je chvíli neucítím a budu hysterická pořád?
Partner už chudák neví, jak by mě věčně uklidňoval. ![]()
@Markouš
Já ti rozumím, ale věř, že čím méně se budeš pozorovat, tím lépe a víc v pohodě se budeš cítit. Věř tomu drobkovi trošku. ![]()
@anairda Vím, že se moc pozoruju, moc prohlížím, zkoumám a čtu… Ale při mém štěstí se vždycky dočtu, že to některé skončilo špatně. A tak se bojím, abych neobohatila jejich řady. Malý je asi celý po tatínkovi. Hajá si v děloze a nereaguje na mé ťukání, ani volání. Asi to bude lenoch. ![]()
@Markouš
Tak nic nečti.
Zaměstnej hlavu něčím úplně jiným, nebo se za tu druhou půlku těhotenství zblázníš. Raději než posloucháním srdíčka se zabývej třeba výběrem kočárku, nakupováním oblečení, nebo si třeba přečti něco o kojení, to se ti vyplatí víc. ![]()
@Markouš píše:
@Zzzuuz Jasně, že se bojím. Denně přemýšlím, jestli má aktuální bolístka je správná, nebo nebezpečná, proč musím chodit k doktorovi jenom jednou za tři týdny, co když se za tu dobu něco stane? Asi bych měla založit skupinu hysterických prvorodiček, co?
Ale to ne, já jsem taky celkem hysterka
Jen jsem svým způsobem ráda, že mám porod už za sebou a během těhotenství jsem si internet zakázala
. Když si tak pročítám zpětně diskuze tady na emiminu, tak si říkám jak jsem mohla vůbec přežít
Já dokonce neměla ani monitor dechu pro miminko (ostuda). Ono je na místě, že máš o maličké strach, ale nic se nemá přehánět ![]()
Fonendoskop je nesmysl, já ho používala v práci denně a přesto jsem při svém těhotenství miminko slyšela jen jednou, několikrát pupečník a většinou nic ![]()
@Markouš klidne bych se do skupiny hysterickych prvorodicek prihlsila
pro me bylo cele tehotenstvi jeden velky strach, u dr. Jsem si priplatila a chodila na kontroly co 14 dnu a kdyz se me neco nezdalo (anicka byla v brisku velky klidas) jela jsem na pohotovost. Ja jsem angelsound chtela ale manza stim nesouhlasil
ale uplne te chapu, kdyz to bude pro tvuj klid nevahej a porid si ho. Take jsem se bala ze porodim driv, po 26. se me trochu ulevilo a nakonec jsem rodila 40+5 preji klidne tehotenstvi