Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@zulitvi přesně vím, o čem mluvíš… ten červíček pořád hlodá a pořád říká, že na netu se ta správná odpověď najde… jenže když brouzdám po netu, tak je mi ještě hůř, protože mi v hlavě zůstávají jenom ty černé scénáře, které nedopadly dobře. ![]()
Já se právě bojím, možná o tom moc mluvím, abych byla uklidněna, ale nejradši bych se rozjela za doktorem, ať se podívá, jestli je vše, jak má… Ale nechci být tou, které řeknou - jste trapná, proč sem lezete, nic vám není. ![]()
@Markouš píše:
@zulitvi přesně vím, o čem mluvíš… ten červíček pořád hlodá a pořád říká, že na netu se ta správná odpověď najde… jenže když brouzdám po netu, tak je mi ještě hůř, protože mi v hlavě zůstávají jenom ty černé scénáře, které nedopadly dobře.
Já se právě bojím, možná o tom moc mluvím, abych byla uklidněna, ale nejradši bych se rozjela za doktorem, ať se podívá, jestli je vše, jak má… Ale nechci být tou, které řeknou - jste trapná, proč sem lezete, nic vám není.
Klidně jeď, jestli tě to uklidní. Radši být za trapku a hysterku, než se zbytečně stresovat, vážně.
Nebo nemáš v okolí nějakou kamarádku, která angelsounds má? Určitě by ti stačilo jen jednou si poslechnout a uklidnila by ses a bylo by ti líp.
@Markouš Klidně jeď, nic na tom není a ty budeš klidnější.
Furt lepší jet 10× zbytečně a být trapná histerka, než jednou něco zanedbat.
Já jak jsem byla ve 24 tt na pohotovosti, tak doktor řekl, že jsem jela zbytečně takhle v noci (v 1), ale mě to bylo celkem jedno. Od toho tam ten doktor je. ![]()
@Markouš píše:
Nechápu, proč neexistuje zaručená metoda hlídání prcka v bříšku doma.
hele, to bys ho musela mít napíchnutýho permanentně, protože když se má stát něco blbýho, tak se to stane, takže i kdybys ho v 8:10 zkontrolovala a v 8:15 se stalo neštěstí, tak na to nepřijdeš ![]()
já se taky bála celý těhotenství, čím blíž k porodu tím víc, protože ty případy, kdy dítě umřelo těsně před porodem, jsou strašný, každý nepovedený těhotenství je smutný, ale když se to stane v době, kdy mimčo už je vyvinutý a schopný v pohodě přežít mimo dělohu, tak je to opravdu hrůza…ale musíš prostě věřit tomu, že to bude dobrý.
pohybů se dočkáš, o tom nepochybuj
, třeba budeš mít i štěstí na aktivní mimčo, moje děti obě naštěstí se mlely prakticky pořád ale i líný děti o sobě dávají vědět, uvidíš že brzo se to naučíš vnímat. Poslouchej intuici, kdyby se Ti cokoli nezdálo, tak se nech zkontrolovat, ale zbytečně se netrap a nepozoruj, ono to nemá stejně žádný efekt.
@Markouš souhlas s holkama, radeji tisicrat zbytecne nez jednou pozde. nechapu proc nekdo, jeste v tvem stavu, se boji jet na pohotovst ze bude za hysterku. u me byl ten strach silnejsi a nemela jsem stim vubec problem, od toho tam preci doktori jsou. na rozpohybovani mimiska jeste pomaha zobnout cokoladu ![]()
urcite je vsechno v poradku a mozna prestan cist internet. ja jsem v tehotenstvi hodne etla, lustila krizovky, jezdila po navstevach za kamaradkami s detmi - pak uz na to nebudes mit tolik casu. uzivej si sveho casu, dokavad mas mimiska v brisku. a kdyby jsi mela stale spatne myslenky bez za psychologem.
@Markouš
A máš tenhle s tou druhou prenatální hlavicí?
http://www.bexamed.cz/…logicky.html
Jinak opravdu nemá cenu to srdíčko hledat…
Ahoj holky, nevím do jaké diskuze to napsat…
začínám být zoufalá
zatím jsem jen 20.tt ale ve čt už budu 21.tt a stále necítím pohyby, ani šimrání no prostě nic…u prvního jsem pohyby cítila znatelně v 19.tt
začínám se bát, zda se něco nestalo, nejhorší je, že tělo prý ani nepozná že je něco špatně
včera jsem „vypnula“ břicho (myslím tím, že jsem ho jako nafoukla) a zdálo se mi, že na levé straně se něco hnulo - jako by se miminko otočilo - ale bylo to vidět jen jednou na pohled, a strašně rychle - takže nevím jestli si to nevsugerovávám…
na kontrolu jdu „až“ v pátek, ale jsem nervózní už 14 dní
prý ani tělo nepozná, že miminko v bříšku umřelo
angelsounds se mi teď už kupovat nechce, a přemýšlím i o tom fonendoskopu, ale podle diskuze zde, je to stejně „naprd“…
Já cítila pohyby kolem 19. týdne a pak 14 dní vůbec nic. A všechno bylo v pořádku.
Nemáš teď jen placentu na přední straně? Určitě bude vše v pořádku ![]()
A jak máš velké bříško? Mohla bys mít i větší množství plodovky a pak jsou pohyby cítit míň.
@cecil7 ahoj, jsem sice prvorodička a pohyby jsem začala cítit až kolem 22tt, ale pak jsem je necítila každý den, záleží jak se to malé natočí. Fonendoskop mám a srdíčko jsem s ním slyšela už od 20tt, našla jsem ho téměř vždy, ale muselo být absolutní ticho a hodně pozorně poslouchat. Ze začárku je to jen takové jemné rychlé ťukání.
Přesně tak, já v prvním těhotenství jsem cítila pohyby až okolo 21-22 týdne.
Ničeho bych se nebála.
@Králičice no mám placentu na přední stěně, ale to jsem právě měla i u prvního těhotenství
je teda pravda že právě před cca 14 dni, jsem ležela na břiše a mám pocit že jsem cítila „tlukot“ srdíčka, ale nevím jestli to nebyla jen nějaká tepna mého těla
no uvidíme, v pátek jdu k mudr, tak se jen modlím aby bylo vše v pořádku… ![]()