Formulář daně - nevím co s tím

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.3.22 11:34

formulář daně nevim co s tim

Ahoj,

dělám si daně a vubec nevim jak na to, mám 2 potvrzení o přijmech, 2 zaměstnaní, to se sečte, že?

takže do políčka uhrn všech zaměstnavatelů, políčko ve formulaři na daně 31 - dám součet z těch dvou potvrzení no a jak dál? ja už tam nemám co dál vyplnit, nemám žádne slevy, mjetek, muže ani dítě..

dle toho interaktivního formuláře je to vše, to je tak jednoduchý? jedno políčko? nepíše se nikam jinam z toho potvrzení o zdanitelných přijmech řádek 2, 5, 6 a 8?

potvrzení o zdanitelných přijmech: 5. - zaklad daně, 6. skutečná sražená dan z přijmu uvedená na řadku 2, 8. zaloha na dan, to jsou jediná čísla co mám u toho potvrzení, jinak všude nula a v tom danovém přiznání se tato čísla nikam nepišou?? jestli jo, nevidim kde..

dík za radu!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15413
20.3.22 11:44
@Anonymní píše:
Ahoj,

dělám si daně a vubec nevim jak na to, mám 2 potvrzení o přijmech, 2 zaměstnaní, to se sečte, že?

takže do políčka uhrn všech zaměstnavatelů, políčko ve formulaři na daně 31 - dám součet z těch dvou potvrzení no a jak dál? ja už tam nemám co dál vyplnit, nemám žádne slevy, mjetek, muže ani dítě..

dle toho interaktivního formuláře je to vše, to je tak jednoduchý? jedno políčko? nepíše se nikam jinam z toho potvrzení o zdanitelných přijmech řádek 2, 5, 6 a 8?

potvrzení o zdanitelných přijmech: 5. - zaklad daně, 6. skutečná sražená dan z přijmu uvedená na řadku 2, 8. zaloha na dan, to jsou jediná čísla co mám u toho potvrzení, jinak všude nula a v tom danovém přiznání se tato čísla nikam nepišou?? jestli jo, nevidim kde..

dík za radu!

na konci v oddílu placení daně budeš ještě uvádět to, co už jsi na daních zaplatila - opět sečteš údaje o zaplacených daních z obou potvrzení. A následně ti vyjde přeplatek/nedoplatek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.22 11:53
@ivašot. píše:
na konci v oddílu placení daně budeš ještě uvádět to, co už jsi na daních zaplatila - opět sečteš údaje o zaplacených daních z obou potvrzení. A následně ti vyjde přeplatek/nedoplatek

tak jsem vyplnila pouze ten součet uhrn všech zaměstnavatelu ř. 31 a ted jsem ještě dovyplnila ř. 84 uhrn sražených zaloh na dan z přijmu, což by mělo byt teda řádek 8 z tech potvrzení o zdanitelných přijmech, jak čtu je to asu vše, neco se dovyplnilo samo v tom formuláři, ja to dělám prvně, čekala jsem dlouho na to potvrzení z 1. práce a naše učení řekla, že už je pozdě a mám si to udělat sama :roll:

• Citovat
  • Upravit
4957
20.3.22 14:32

To bude všechno, jen tam ještě musíš nahrát naskenované ty dokumenty. Na konci je kontrola chyb, tak tě to navede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
20.3.22 19:23
@ProfZav píše:
To bude všechno, jen tam ještě musíš nahrát naskenované ty dokumenty. Na konci je kontrola chyb, tak tě to navede.

Tak pokud bude podavat papírově, tak nic skenovat nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
20.3.22 19:51
@j.a.n.i1 píše:
Tak pokud bude podavat papírově, tak nic skenovat nemusi.

Zakladatelka zmiňuje interaktivní formulář. Proto předpokládám, že skenovat bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
20.3.22 20:51
@ProfZav píše:
Zakladatelka zmiňuje interaktivní formulář. Proto předpokládám, že skenovat bude.

Ja taky pouzivam interaktivní formulář a pak ho tisknu. Proc to mam pocitat, když se to udela samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2669
28.2.25 09:43

Obnovuji! Mám dva půlúvazky, chtěla jsem podepsat „růžový formulář?“ Tam, kde budu mít víc peněz, ale opozdil se mi nástup… takže teď na měsíc, ho budu muset podepsat u toho menšího výdělku… můžu už to tam nechat? Je to jedno, kde to bude podepsáno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35575
28.2.25 09:48
@Yasmen píše: Více

Ano je to jedno. Pak si podas přiznání a tam případně dostaneš peníze ještě zpět, pokud by ti sleva nepokryla celou daň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák