Formulář - výběr jména

Anonymní
5.9.11 13:00

Formulář - výběr jména

Ahoj, prosím potřebuji radu. Kdy dostanu k vyplnění formulář o výběru jména pro miminko? Jdu na prohlídku do porodnice, tak můžu si o něj říct hnedka nebno to až pojedu k porodu. na matrice mi řekli jen - dostanete ho v porodnici. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20518
5.9.11 13:02

Určitě v proodnici, a s největší pravděpodobností ho má k dispozici i tvůj gyneokolog

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.11 13:05
Emilie píše:
Určitě v proodnici, a s největší pravděpodobností ho má k dispozici i tvůj gyneokolog

Ahoj, děkuji moc za radu, ale kdy ho můžu vyplnit? Už dopředu?

• Citovat
  • Upravit
20518
5.9.11 13:08

Nevím, v kolikátém tt jsi, ale ber to tak jako s taškou do porodnice. Může to přijít i dřív a měla bys být připravená. Ve smyslu rozmyšlená, a jméno bylo odsouhlasné i otcem dítěte (pokud do toho má co otec kecat :nevim: ). Teda kdyby to byl předčasný porod, jako u mně v 34 tt., tak jsme holt vypisovali papíry v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
5.9.11 13:11

jmeno nebo prijmeni?

Jmeno ditete, pokud mas na mysli krestni jmeno, tak na to se zeptaji pred porodem a pokud neni geneticky potvrzene pohlavi ditete, tak budou chtit variantu jak pro kluka tak pro holku.
Pokud se zajimas i o to jake prijmeni bude mit, to v pripade, ze nejste sezdani s partnerem a chcete aby dite melo prijmeni otce, pak musite pred porodem na matriku a tam vypisete nekolik kopii dokumentu o zvoleni prijmeni ditete. Krestni jmeno v tomto pripade nemusi byt jeste uvedeno. To se resi az prave v porodnici. :-) vyplnuje si to sestra do formulare sama

Příspěvek upraven 05.09.11 v 13:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21541
5.9.11 13:12

já jsem papíry dostala myslím při první kontrole v porodnici. doma jsem vyplnila, s manželem jsme podepsali a strčila do připravené tašky do porodnice. ale stejně se po porodu ptají, jestli to napsané jméno platí. a klidně to ještě můžeš změnit ;-) a kamarádka třeba jela k porodu se „short-listem“ 5 jmen a vybrala z toho až po porodu. říkala, že potřebuje dítě nejdřív vidět. ale PA z ní byly na mrtvici :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
5.9.11 13:20
nozu píše:
já jsem papíry dostala myslím při první kontrole v porodnici. doma jsem vyplnila, s manželem jsme podepsali a strčila do připravené tašky do porodnice. ale stejně se po porodu ptají, jestli to napsané jméno platí. a klidně to ještě můžeš změnit ;-) a kamarádka třeba jela k porodu se „short-listem“ 5 jmen a vybrala z toho až po porodu. říkala, že potřebuje dítě nejdřív vidět. ale PA z ní byly na mrtvici :mrgreen: :mrgreen:

Tomu věřím.

Ještě ke mně - my jsme měli vybraná dvě jména pro kluka a nějak jsme se nemohli shodnout (jakože se nám líbila obě, ale přeci jenom každému to jedno o fous víc). A jak to přišlo dřív a já neměla sebou vyplněné lejstro, tak na mně sestra na příjmu vybafla, že chce jména, a já nadiktovala to „své“ … :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (Formulář jsme pak vyplňovala v kontrakcích). A ono by se taky nic nestalo, kdyby se to podepsalo „poté“ - miminko má před nějakými bumážkami absolutní přednost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
5.9.11 14:02

Já ho dostala od své dr., někdy na konci těhulování. V porodnici to zapsali rovnou do počítače, žádný formulář. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
5.9.11 14:26

Já nic nedostala, na jméno se u nás ptají až už je prcek venku. Ale tím, že u mě nakonec došlo k SC, tak to rychle sepisovali ještě před tím než jsem šla na sál. A chtěli obě varianty, jak pro kluka, tak pro holku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová