Soudně určené návštěvy

250
1.9.11 13:51

Soudně určené návštěvy

Ahojky maminy.

Mám 2,5letého syna jsem sním sama od 6měsíce těhu. Takže s otcem nikdy nežil ani na něj neni zvyklej… Jednou do měsíce k němu jedem na víkend nebo i déle… Teď si chtěl vzít malého sám na 3 dny a 2noci nikdy snim sám déle jak 4hodiny tak jsem řekla že ne dělá bububu se soudem… Ale co by mě zajímalo jak staré dítě může samo navštěvovat otce i na noc když sním nikdy nežilo?? Máte někdo soudem určené návštěvy nebo někdo z vašeho okolí?? Podotýkám že otec bydlí asi 70km od nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
1.9.11 14:01

Ahoj,
u nas to bylo tak, ze soud povolil priteli brat si dcerku na vikendy az od tri roku, driv by to pry nezvladla - slova matky. Pritom vime, ze prespavala u jejich kamaradek bez ni naprosto bezne, ale holt musi delat naschvaly.
Taky se ale berou okolnosti jako je vztah otce s ditetem, zda projevuje opravdovy zajem, dite tim „netrpi“ a tak dale.
I kdyz v dnesni dobe bych spravedlnosti soudu neverila ani za mak!!!
No, asi na sebe budou chlapi trochu zvykli, co to treba pro jednou na zjouzku zkusit? Jestli je teda ex spolehlivy, asi bych povolila, drive nebo pozdeji k tomu stejne dojde a pokud budete vedet, ze to maly jeste nezvlada, asi i on by ho nechtel nutit, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
1.9.11 14:09
landina2 píše:
Ahojky maminy.Mám 2,5letého syna jsem sním sama od 6měsíce těhu. Takže s otcem nikdy nežil ani na něj neni zvyklej… Jednou do měsíce k němu jedem na víkend nebo i déle… Teď si chtěl vzít malého sám na 3 dny a 2noci nikdy snim sám déle jak 4hodiny tak jsem řekla že ne dělá bububu se soudem… Ale co by mě zajímalo jak staré dítě může samo navštěvovat otce i na noc když sním nikdy nežilo?? Máte někdo soudem určené návštěvy nebo někdo z vašeho okolí?? Podotýkám že otec bydlí asi 70km od nás.

problem je v soucasnosti v tom, ze soudy prihlizeji a nadrzuji ted vice otcum (ze jim predtim pry ublizovali). To mam od sve pravnicky (jsem asi 2 mesice rozvedena)… takze soud to opravdu urcit muze, ze ma u nej dite prespat. Ale zase zalezi na tom, jak se k diteti otec stavi, jak casto ho vidi a bude muset prokazat, ze se o nej umi postarat. Takze je toho hodne. Chtelo by to poradit se s nejakou pravnickou…

Drzim palce.

• Citovat
  • Upravit
250
1.9.11 14:09

No to je právě to… Ve vztahu se synem mu rozhodně bránit nechci je to jeho táta at se mi to líbí nebo ne ale nevěřím mu… Má asi zastydlou pubertu a i když jsme u něj lítá s kamarádama po hospodách a pak celé dopoledne vyspává… Je jasný že když by tam byl malej asi by se krotil ale bydlí s příbuznými takže mám strach že by jim ho tam nechal a zmizel.. Nabízela jsem mu že můžem prozatím zkusit jednu noc to zas nechtěl on že nepojede jeden den do prahy a druhej zas zpátky že se mu to nevyplatí… Poslouchám akorát narážky že mu nechci malýho půjčit atd… Pro klid v duši si myslím že by soudní rozhodnutí pro nás bylo asi nejlepší tak mě zajímá jak to chodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
1.9.11 15:24
landina2 píše:
No to je právě to… Ve vztahu se synem mu rozhodně bránit nechci je to jeho táta at se mi to líbí nebo ne ale nevěřím mu… Má asi zastydlou pubertu a i když jsme u něj lítá s kamarádama po hospodách a pak celé dopoledne vyspává… Je jasný že když by tam byl malej asi by se krotil ale bydlí s příbuznými takže mám strach že by jim ho tam nechal a zmizel.. Nabízela jsem mu že můžem prozatím zkusit jednu noc to zas nechtěl on že nepojede jeden den do prahy a druhej zas zpátky že se mu to nevyplatí… Poslouchám akorát narážky že mu nechci malýho půjčit atd… Pro klid v duši si myslím že by soudní rozhodnutí pro nás bylo asi nejlepší tak mě zajímá jak to chodí…

ja jsem tohle slychavala od meho byvaleho taky, zvlast kdyz si ho chtel pujcovat domu (a to mu bylo cca pul roku). Rekla jsem mu, ze chci adresu, jinak ho domu nedostane… Prece mam pravo aspon vedet, kam maleho vezme.

A nakonec to exmanzelovi rekla i soudkyne, ze rozhodne mam pravo vedet, kam s malym jde. Ne presny program, ale aspon priblizne a adresu domu… tak koukal jako vyvorana mys.

Ale my nemame soudne urcene navstevy. Mame dohodu. Ale rikam, bylo by lepsi se porad s nejakou pravnickou a resit to potom. Myslim, ze takovou radu Ti daji i zadarmo, jestli se bojis nakladu (jako ja predtim)… :)

• Citovat
  • Upravit
Ema N.
1.9.11 15:28
landina2 píše:
No to je právě to… Ve vztahu se synem mu rozhodně bránit nechci je to jeho táta at se mi to líbí nebo ne ale nevěřím mu… Má asi zastydlou pubertu a i když jsme u něj lítá s kamarádama po hospodách a pak celé dopoledne vyspává… Je jasný že když by tam byl malej asi by se krotil ale bydlí s příbuznými takže mám strach že by jim ho tam nechal a zmizel.. Nabízela jsem mu že můžem prozatím zkusit jednu noc to zas nechtěl on že nepojede jeden den do prahy a druhej zas zpátky že se mu to nevyplatí… Poslouchám akorát narážky že mu nechci malýho půjčit atd… Pro klid v duši si myslím že by soudní rozhodnutí pro nás bylo asi nejlepší tak mě zajímá jak to chodí…

a toho, ze ho necha pribuznym a pujde parit, toho ja se taky bala (bydli s novou pritelkyni), ale ted je to OK, protoze se o nej staraji spolu… Kazdopadne, kamaradce, kdyz se rozvadela (male byly 2roky) soud urcil navstevy otce kazdy druhy vikend… Cely vikend, predesilam… takze mu ji musela davat na vikend a on ji taky daval k babicce… takze je to tezke, ale s tim clovek nic neudela, pokud soudkyne neni soudna, ale nadrzuje chlapum…

Drzim palce, aby to dopadlo tak, jak si prejes… ;)

• Citovat
  • Upravit
44193
1.9.11 15:31

Moc záleží na konkrétním soudci/soudkyni a také na tom, jaké má otec podmínky a nové rodinné poměry..
Jednoznačnou odpověď Ti nikdo nedá, ani kdyby se tu vyskytla sociální pracovnice - na jejím názoru a postoji samozdřejmě záleží taky..

Pokud budu mluvit za soud u nás - rozvody a spory péče o děti soudí 2 soudkyně, které jsou poměrně rozumné - o střídavé péči proti vůli matky u malého dítěte zatím nevím, že by se tu vyskytla, respektují dlouhodobé kojení, fixovatnost dítěte na matku atd..Dá se s nadsázkou říct, že stojí „za matkou“.
Pokud otec např. nemá trvalé bydliště, nemá šanci dítě dostat na noc,i když by s ním byl třeba u svých rodičů. Toto je co se týká sporů, dohody jsou většinou schvalovány, pokud neodporují zdravému rozumu..

Obecně platí, že se veškeré ohledy v tomto směru berou na děti asi do 3 let, po 3 roce už dítě každý druhý víkend bez matky zvládne, s tím, že si dítě vyzvedne v sobotu brzy dopoledne a vrátí v neděli v podvečer.

Jak ale píšu, je to silně individuální a záleží na zainteresované sociální pracovnici a hlavně postoji soudce..

Z hlediska matky - taky bych nechtěla dítě pustit na tak dlouho, zvlášť, pokud s otcem nikde déle nebylo a nikdy s ním nežilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
1.9.11 15:43

Díky za názor jak jsem psala rozhodně nechci bránit styku. Ale ex žije s otcem tetou a strýcem na samotě… Otec i strýc mají rakovinu v neléčitelnym stádiu takže si mylsím že pro dítě to neni zrovna nic extra jsou už nemocí strašně sešlí a en polehávájí celá domácnost jsou těžcí kuřáci.. Je to těžký kdyby měl ex jiné podmínky asi by to bylo taky jiné… Dohoda u nás nehrozí ncehtěl se dohodnout ani na alimentech. Ale pokud by malého dostával na víkendy někdo by měl zjistit v jakém prostředí dítě bude nebo ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
1.9.11 15:56

Prostředí, kde bude dítě, by měla sociální pracovnice zjišťovat přede vším..Známá se taky rozváděla a otec dětí měl pochybné podmínky, sociální pracovnice byla na její straně a děti dávat na noc nemusí - otec žije s novou přítelkyní, taky vedou hospodský život, problémy s alkoholem..

Myslím, že by bylo fajn, kdybys zašla na OSPOD u vás, vše vysvětlila, na vše se zeptala..Jednak budeš mít triumf - Ty to řešíš první a taky zjistíš postoj sociální pracovnice - to je stěžejní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
1.9.11 16:07

My když měli soud o alimenty soc. pracovnice zjistila že k mému ex domů chodila když byl malý ještě má mladšího bráchu oba jeho rodiče těžcí alkoholici o kluky se máma nastarala, takže ona ví v čem vyrůstal a co je jeho rodina zač v tomhle vidím malý plus pro mě… No uvidíme jestli si soudně zažádá nebo ne… Ono bude ožná lepší když si na sociálce zažádám rovnou… Mám ted po 3 letech přítele a stejně by jsme se s ex neustále dohadovali rozhodne to někdo jinej a bude klid… Nikde neni psáno že neni možný se domluvit i když to bude soudně a bude chtít malého vidět mimo rozhodnutí. Pokud to bude rozumnýurčitě je dohoda možná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
19.10.11 15:12

Ahojky a už to víš kam, ho bere???Já mám tak trochu stejný problém :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
19.10.11 15:12
Ema N. píše:
landina2 píše:

a toho, ze ho necha pribuznym a pujde parit, toho ja se taky bala (bydli s novou pritelkyni), ale ted je to OK, protoze se o nej staraji spolu… Kazdopadne, kamaradce, kdyz se rozvadela (male byly 2roky) soud urcil navstevy otce kazdy druhy vikend… Cely vikend, predesilam… takze mu ji musela davat na vikend a on ji taky daval k babicce… takze je to tezke, ale s tim clovek nic neudela, pokud soudkyne neni soudna, ale nadrzuje chlapum…

Drzim palce, aby to dopadlo tak, jak si prejes… ;)

Ahojky a už víš kam ho bere??Já měla podobný problém .. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
30.1.12 22:33

Zakladatelko, jak tedy valcite???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová