Fotky nejdou stáhnout z DVD do PC

196
22.8.15 11:13

fotky z dvd do počítače nejdou

Ahoj, mám na dvd fotky, které chci stáhnout do počítače, ale žádné se mi neukazují, co mám dělat? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
22.8.15 11:25

Jako první bych si zkontroloval (nejlíp Průzkumníkem nebo podobným pomocným programem), jakou příponu souboru mají ty fotky. Možná stačí změnit příponu ve vyhledávání souborů a fotky uvidíš. Chce to zkusit.
Další možnost může být, že máš vpočítači mechaniku CD-ROM (případně mechaniku DVD-ROM s programovým ovladačem jako CD-ROM) a fotky jsou vypálené na DVD. To znamená, že DVD má větší hustotu stop záznamu, než na co je nastavené čtecí zařízení. No a to může taky dělat problém.
A takových problémů může samozřejmě existovat víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
22.8.15 11:28

@Jura007 a jak to mám zjistit tu příponu? do průzkumníku mám zadat co? a když ta druhá možnost cd-rom, dvd-rom, co s tím? díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.8.15 11:34

V Průzkumníku je dole pod hlavním oknem dialogový řádek a tam se vybírá druh hledaného souboru. Můžeš zkusit prohledávat třeba Dokumenty (aby ses to naučila) a místo volby „zobrazit všechny soubory“ dát třeba jenom „.doc“, což jsou textové (nebo multimedia) dokumenty Wordu. Pak zkus třeba „.jpg“ (obrázky, vektorová grafika…) nebo „.bmp“ (bitmapy, rastrová grafika…) a takhle to zkoušej. Pak ti bude jasné. k čemu jsou přípony souboru a proč přes Průzkumníka vidíš jenom některé. Chce to prostě zkusit.
A k těm mechanikám a ovladačům - je potřeba, aby všechny prvky záznamového/přehrávacího zařízení byly nastaveny na ten stejný druh záznamu. Pokud nejsou, hází to automaticky možnost přehrání jen těch primitivnějších záznamů. Což jsou právě záznamy obrázků a zvuku z CD-ROM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.15 11:38

@Jura007 díky, jak mám přehrávač zařízení nastavit na stejný druh záznamu? díky moc za rady

• Citovat
  • Upravit
13943
22.8.15 11:50

Ještě je možnost, že na tom disku žádný fotky nejsou :) Taky už se mi stalo..vypalovačka se tvářila, že vypaluje, ale na disku pusto prázdno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.8.15 11:52
@Anonymní píše:
@Jura007 díky, jak mám přehrávač zařízení nastavit na stejný druh záznamu? díky moc za rady

No, to bych musel vědět, co máš za mechaniku a jaký máš k ní programový ovladač. Možná pro tebe bude rychlejší, když ve svém okolí zkusíš najít někoho (nejlíp někoho mezi 20-35 lety), kdo počítačům rozumí trochu víc než běžný člověk. Ať se na tvůj počítač podívá trochu víc zblízka. Měl by tam objevit všechny potřebné informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.8.15 11:55
@PetiteFillette píše:
Ještě je možnost, že na tom disku žádný fotky nejsou :) Taky už se mi stalo..vypalovačka se tvářila, že vypaluje, ale na disku pusto prázdno.

Přesně tak. K zabránění této možnosti se používá při vypalování volba „po vypálení zkontrolovat vypálená data“.
Taky je možné disk zkontrolovat Průzkumníkem, kolik procent z jeho kapacity je obsazeno (růžová a modrá výseč kruhu). Myslím že je to v položce nabídky „Možnosti“ (nabídka se zobrazuje kliknutím pravým tlačítkem myši). Pokud na disku nejsou žádná data vypálená, pak nastal tady tento případ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.8.15 11:56

A ještě bych připustil i možnost, že nějaký červ nebo virus poškodil nebo vymazal ovládací program k DVD mechanice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
22.8.15 11:58
@Jura007 píše:
A ještě bych připustil i možnost, že nějaký červ nebo virus poškodil nebo vymazal ovládací program k DVD mechanice…

Tak to by se dalo zjistit lehce..zkusit jiné DVD, jestli ho PC načte..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
22.8.15 11:58

@Jura007 jejda, tak teda nevím, sama si s tím asi neporadím, ale díky všem moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
22.8.15 12:06

@monicák Zkus to ještě hodit do DVD přehrávače na TV, tam se dají fotky taky prohlížet, jestli ti to něco ukáže..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11469
22.8.15 14:50

Taky je tu jistá teoretická možnost, že je DVD škrábnuté, poškozený povrch disku, a nebo i když vypadá nepoškozeně, je nečitelné - VSO Inspector a zkontrolovat povrch disku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák