Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@AY87 píše:
Ne ne, pejska bych nikdy nenechala doma 10 hodin samotného. Nenechávám ani morčata. Kolikrát se mi stalo, že jsem je někam nečekaně táhla s sebou, a taxikář Koukal, že mám cestovni tašku a klec metr širokou, kterou dávám do kufru auta![]()
Vím, že pejsek nezabiji, ale loví, ale tim lovením ho zabije.
Pudlové se mi moc nelíbí vizuálně. Ale měli jsme jednoho když jsem byla úplný prcek, byl moc chytrý. Sestra ho naučila otvírat a zavírat dvere, přímo zavřít na kliku.
Mě se líbí třeba i shiba inu, ale přijdou mi hodně charakterově ostrý
Jestli ti je sedmnáct, tak dobrý. Jinak jsi dost pošahaná.
@AY87 ani na je pěkná, ale to je taky docela oříšek.
Pudla si můžeš vytvarovat z chlupů jakého chceš, jsou úžasni povahove, ale jasně, ne pro každého.
Co papillon?
@AY87 píše:
Tak Foxíka asi neprotože riskovat, že mi zabije morče (jsou to fakt moji blízcí kamarádi
), to nechci.
To, že je to aktivní plemeno jsem si vědoma. Hledám aktivnější plemeno, které by mě vytahlo častěji ven, a chodím v teplem počasí i běhat (čivavka běh nezvládá).
Když vás napadne nějaká rasa střední velikosti, která moc nelíná, je aktivní, veselá, může být chvíli sama, a přitom je ráda s panem, a HLAVNĚ vyjde s malými hlodavci
Beru pořízení pejska vážně. Já dělám všechno vážně a zodpovědně, anebo se o tom aspoň snažím. A planuji s budoucím pejskem, ať už bude jakékoliv velikosti navštěvovat cvičák., tak mi dejte vědět.
Boloňský psík. Máme fenku už skoro 10 let - 8 let jsme ji měli společně i se zakrslým králíkem - a splňuje vše, co chceš
. Dokonce nelíná vůbec - je to pes vhodný i pro alergiky. Pokud by ses bála úpravy dlouhých chlupů, tak třeba my jsme „barbaři“ a necháváme ji stříhat
.
Koukám ovšem, že vzhledově se Ti líbí úplně jiní psi. Ale Tebou zmínění Shiba-Inu nebo foxíci nejsou asi úplně nejideálnější pro soužití s hlodavci
.
@Russet píše:
Jestli ti je sedmnáct, tak dobrý. Jinak jsi dost pošahaná.
Prosím Vás, nechte si ty moudra. ![]()
@Dujana píše:
Boloňský psík. Máme fenku už skoro 10 let - 8 let jsme ji měli společně i se zakrslým králíkem - a splňuje vše, co chceš. Dokonce nelíná vůbec - je to pes vhodný i pro alergiky. Pokud by ses bála úpravy dlouhých chlupů, tak třeba my jsme „barbaři“ a necháváme ji stříhat
.
Koukám ovšem, že vzhledově se Ti líbí úplně jiní psi. Ale Tebou zmínění Shiba-Inu nebo foxíci nejsou asi úplně nejideálnější pro soužití s hlodavci.
Ano, vím. Proto tak dlouho přemýšlím o plemeni. Už je to pěkný druhý rok, co si postupně čtu o plemenech, časem porovnávám jedno s druhým a zvažuji které bude to nejlepší pro všechny situace.
@AY87 píše:
Prosím Vás, nechte si ty moudra.
Opravdu dospělá ženská sebou v taxíku vozí morčata? Já morče měla i ve 24 letech, ale takhle zblblá jsem teda nebyla.
@Russet píše:
Opravdu dospělá ženská sebou v taxíku vozí morčata? Já morče měla i ve 24 letech, ale takhle zblblá jsem teda nebyla.
Pro mě jsou zblbé věci úplně neco jiného. Já jsem procestovala celý svět. Žila jsem v Itálii, Francii, Miami, Singapuru, Malajsii, a snad v každé zemi Evropy. Jsem zvyklá na kufry a nedohodlí s tim spojené. A když vím, že můžu jet někam s morčaty, než abych je nechávala doma samotné, tak to udělám. Dokonce se chystám s morčaty a když bude i pejsek, tak i s ním, k moři do Toskánska.
Už jsem jim to slíbila ![]()
@AY87 píše:
Pro mě jsou zblbé věci úplně neco jiného. Já jsem procestovala celý svět. Žila jsem v Itálii, Francii, Miami, Singapuru, Malajsii, a snad v každé zemi Evropy. Jsem zvyklá na kufry a nedohodlí s tim spojené. A když vím, že můžu jet někam s morčaty, než abych je nechávala doma samotné, tak to udělám. Dokonce se chystám s morčaty a když bude i pejsek, tak i s ním, k moři do Toskánska.Už jsem jim to slíbila
Jo, morčata se jistě do Toskánska těší. Vem je i do města Lucca. Tam jsou hezké vyhledy ![]()
A dávej na ně pozor. V některých zemích, kde není blahobyt jako v Evropě, ti morčata můžou sníst. Nebo Bóbika.
@Russet píše:
Jo, morčata se jistě do Toskánska těší. Vem je i do města Lucca. Tam jsou hezké vyhledy
Dobře. My tam jedeme hlavně kvůli mořskému vzduchu, ten je pro zdraví moc dobrý. ![]()
Abych ale neměnila téma, stále hledám toho pejska, správné plemeno pro středně aktivní život. A kamarád pro hlodavce ![]()
@Russet píše:
Hele, možná je „zblblá“, ale tak nějak hezky
![]()
Celej svět se řítí pomalu a jistě do pr.dele kvůli svému chování vůči planetě nebo sobě navzájem, násilí a agresivita roste a ty tu budeš člověka posuzovat na základě toho, že, možná až přiliš, miluje svoje zvířata? Si děláš srandu ne?
Spíš, kéž by takových lidí bylo víc..
@AY87 psala jsem ti, co papillon? He maly, ale hodně aktivní.
Co ten havansky psik?
@Zwetta píše:
Hele, možná je „zblblá“, ale tak nějak hezky![]()
Celej svět se řítí pomalu a jistě do pr.dele kvůli svému chování vůči planetě nebo sobě navzájem, násilí a agresivita roste a ty tu budeš člověka posuzovat na základě toho, že, možná až přiliš, miluje svoje zvířata? Si děláš srandu ne?![]()
Spíš, kéž by takových lidí bylo víc..
Takže zavřít morče do metrové klece je láska? ![]()
@AY87 píše:
Abych ale neměnila téma, stále hledám toho pejska, správné plemeno pro středně aktivní život. A kamarád pro hlodavce
na fb je dost skupin s pejskaři ne?
co se poradit tam? ![]()
Za mě, je to těžká volba, jelikož v každém psu je skryta šelma a jak už tu psaly ostatní, hodně záleží na povaze a výchově.. Nemile překvapit může i pekinéz, naopak skvělý společník může být právě třeba i trpasličí jezevčík, to ti dopředu asi nikdo nezaručí..
Ale každopádně hodně štěstí, chtěla bych mít takovou „trhlou“ kámošku, jako jsi ty
![]()