Foxteriér a morče?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
407
26.12.19 20:48
@g.sandova píše:
@AY87 míče je krásný. Když budeš mít psa od štěněte, zvykne si.
Výborem si chovky i podle toho, jak se čtenářům věnují.
Prodej se na fcbk skupiny a tam ziskas kontakty.

Souhlas, já si vybírám všechny lidi takové, co mají rádi mezilidský Vřelý kontakt.

Máš hodně pejsků… zachraňuješ? Anebo jen máš vášeň? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3167
26.12.19 20:52

Mops né.., jsou to chudáci, lidi je vyloženě vyšlechtili tak, že trpí.. :roll: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
26.12.19 20:52

@AY87 teď mám jednu zachranenou, dva s pp. Před tím utulkac pekinez, zachraňovat už nechci. Příště bych chtěla od štěněte. Ani ty s pp nemáme od štěněte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
26.12.19 21:45
@Zwetta píše:
Mops né.., jsou to chudáci, lidi je vyloženě vyšlechtili tak, že trpí.. :roll: :cert:

Aha. Ale ten popis charakteru mi hodně připomíná Dogue de Bordeaux, kamarád ho měl. A stejne jako mops rád lenoší, stín svého pána. Opravdu krásný Dogue, takový rozvážný a noblesní. Je zvláštní, ale můj čivavák měl stejnou povahu, vůbec neodpovídal “typické” čivavě, jestli nějaká typická existuje… nikoho neotravoval, přitom byl společenský, rád si lehl na nohy, když jsem seděla, anebo si lehl vedle, a spal. Když jsem vstala, tak okamžitě vstal a šel za mnou. Byl seriózní, vždycky vytušil situaci. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
26.12.19 21:47
@g.sandova píše:
@AY87 teď mám jednu zachranenou, dva s pp. Před tím utulkac pekinez, zachraňovat už nechci. Příště bych chtěla od štěněte. Ani ty s pp nemáme od štěněte.

Pravidelně sleduji útulky, ale také (teď) nechci Takového psa..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3167
26.12.19 23:22
@AY87 píše:
Aha. Ale ten popis charakteru mi hodně připomíná Dogue de Bordeaux, kamarád ho měl. A stejne jako mops rád lenoší, stín svého pána. Opravdu krásný Dogue, takový rozvážný a noblesní. Je zvláštní, ale můj čivavák měl stejnou povahu, vůbec neodpovídal “typické” čivavě, jestli nějaká typická existuje… nikoho neotravoval, přitom byl společenský, rád si lehl na nohy, když jsem seděla, anebo si lehl vedle, a spal. Když jsem vstala, tak okamžitě vstal a šel za mnou. Byl seriózní, vždycky vytušil situaci. :srdce:

tak co tak za svůj život potkávám plemeno čivavy, tak si tu typickou uštěkanou a nervní neměla, to gratuluji :) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
26.12.19 23:30

@AY87 Četla jsem tvoje příspěvky, nechci se tě dotknout, ale teriéra si nekupuj - žádného. Člověk by měl korespondovat se svým psem povahově, ty mi nepřijdeš prostě jako teriéří člověk. Můžeš klidně kontaktovat nějakou chovnou stanici, foxteriéry navštívit, promluvit si s majiteli o tvých očekáváních.. dobrá chovatelská stanice ti poskytne konzultaci.
Minibulteriéři jsou přešlechtění a trpí na nemoci, navíc ti z mini rodičů může vyrůst normálně velký.
Koukni se do společenských pleme, koukni se na plemeno corgi, je to malý pastevecký pes, možná by se s morčaty snesl a nechtěl by je zakousnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
26.12.19 23:43
@Varya píše:
@AY87 Četla jsem tvoje příspěvky, nechci se tě dotknout, ale teriéra si nekupuj - žádného. Člověk by měl korespondovat se svým psem povahově, ty mi nepřijdeš prostě jako teriéří člověk. Můžeš klidně kontaktovat nějakou chovnou stanici, foxteriéry navštívit, promluvit si s majiteli o tvých očekáváních.. dobrá chovatelská stanice ti poskytne konzultaci.
Minibulteriéři jsou přešlechtění a trpí na nemoci, navíc ti z mini rodičů může vyrůst normálně velký.
Koukni se do společenských pleme, koukni se na plemeno corgi, je to malý pastevecký pes, možná by se s morčaty snesl a nechtěl by je zakousnout.

:kytka: :hug: dekuju za názor! Souhlasím, a už jsem se zmiňovala, že určitě foxteriér pro mě nebude :nevim:

Corgi je nádherný. Takový lišák. Líbí se mi čumák a prdélka :P

Stále jezdím internetem a hledám pejsky. Slečna nahoře mi radila knírače, a přes něj jsem našla rasu “Šiperka”.

Mě hodně zaujal, a nevšimla jsem si ho driv. Nejspíš nebude úplně Ok s línáním, jak jsem si přála, ale to nevadí. Dočetla jsem se, že i přesto, že lovil malé hlodavce, tak k domácím mazlickum (morčata, králíci, křeči,…) se hodí. Netuším jak je to se šlechtěním této rasy, prý se dožívá vysokého věku a je to zdravý pes. :dance: agilní, a přitom hlídá pánička. To se mi také líbí, jen přece je fajn, když je pejsek ve střehu.

Máte s ním někdo osobní zkušenost? :kytka: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
26.12.19 23:45
@Zwetta píše:
tak co tak za svůj život potkávám plemeno čivavy, tak si tu typickou uštěkanou a nervní neměla, to gratuluji :) :palec:

To jo. Opravdu to byl přátelský introvert. Jako já. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3167
26.12.19 23:59
@AY87 píše:
To jo. Opravdu to byl přátelský introvert. Jako já. :roll:

hlavu vzhůru, všichni tam jednou musíme, tvůj život obohatí jistě brzy další skvělý parťák :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
27.12.19 00:04
@Zwetta píše:
hlavu vzhůru, všichni tam jednou musíme, tvůj život obohatí jistě brzy další skvělý parťák :hug:

To ano. Už se ladím na nový přátelství :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
27.12.19 00:09

Šiperka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3167
27.12.19 00:11

Krásnej, připomíná mi špice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.12.19 00:13

Šiperka ne, ani corgi. Složité osobnosti, šiperka je špicoidní - lovec, štěkač.

Jinak morčata k moři… masakr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
27.12.19 00:25
@Lucie_Sx píše: Šiperka ne, ani corgi. Složité osobnosti, šiperka je špicoidní - lovec, štěkač.Jinak morčata k moři… masakr.

Šiperka je prý malý ovčák. Pastevecký. Určitě se budu informovat u chovatele, zda ti jeho hodně štěkají, anebo kontaktovat člověka, co si z dané CHS psa pořídil, protože když je v domě více psů, tak víc štěkají, a já budu mít pejska “samotného“.

S těmi morčaty u moře bych to nepřeháněla a nedělala drama. Pojede se autem, pojede se do vily, kde bude klid, ve stínu pod fíky, ve výběhu. Maximálně v košíku na výlet. Videla jsem spoustu videí, třeba morče z Miami, Chodí po plážové promenádě s paní a jejím pejskem, chodí samo, sleduje “smečku”. Tady je video.

https://youtu.be/e86C-U3XJ7s

Posuďte sami. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný