Foxteriér a morče?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
407
27.12.19 00:33
:srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2516
27.12.19 04:36

Zadnyho teriera - jak to ma v nazvu terier, tak je to lovecky plemeno (at uz na krysy nebo divocaky) a morcata by udelalal papa.
Shibu taky ne - velmi specificke plemeno narocne na vychovu a k morcatum nevhodne.
Proc chces maleho/stredniho psa?
V bytu ti zvladne i vetsi pes a ma stejne naroky na pohyb.. K morcatkum je super zlaty retrivr. Sice je to taky lovecak, ale on je aporter, takze ne primo na nahanku/aktivni hon.. Takze ti je lovit nebude.
Nebo zmineny papilon, ktery vyhovuje i tvym pozadavkum na aktivitu…
Knirac urcite tez ne - taky ostrejsi plemeno..
Napada me - maltezak, bisonek - mala plemena, ale velmi akcni…
Jinak morcata k mori je prehnane, morcata nemaji rady stres a zmeny a takova cesta by je mohla i zabit, neblbni.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.12.19 13:27
@AY87 píše: Šiperka je prý malý ovčák. Pastevecký. Určitě se budu informovat u chovatele, zda ti jeho hodně štěkají, anebo kontaktovat člověka, co si z dané CHS psa pořídil, protože když je v domě více psů, tak víc štěkají, a já budu mít pejska “samotného“.

S těmi morčaty u moře bych to nepřeháněla a nedělala drama. Pojede se autem, pojede se do vily, kde bude klid, ve stínu pod fíky, ve výběhu. Maximálně v košíku na výlet. Videla jsem spoustu videí, třeba morče z Miami, Chodí po plážové promenádě s paní a jejím pejskem, chodí samo, sleduje “smečku”. Tady je video.

https://youtu.be/e86C-U3XJ7s

Posuďte sami. :nevim:

Nevěř všemu, co někde přečteš. Šiperka je někde mezi špicem a ovčákem (rozhodně ne pastevec!!). Je to uštěkaný malý pes, který lovil krysy a hlídal = štěkáním. Do bytu a k morčatům fakt super.

Vybírej ze SPOLEČENSKÝCH plemen.

A to morče (mimochodem i pes) na tom videu jsou fakt „štěstím bez sebe“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
27.12.19 13:37
@Kacatko1986 píše:
Zadnyho teriera - jak to ma v nazvu terier, tak je to lovecky plemeno (at uz na krysy nebo divocaky) a morcata by udelalal papa.
Shibu taky ne - velmi specificke plemeno narocne na vychovu a k morcatum nevhodne.
Proc chces maleho/stredniho psa?
V bytu ti zvladne i vetsi pes a ma stejne naroky na pohyb.. K morcatkum je super zlaty retrivr. Sice je to taky lovecak, ale on je aporter, takze ne primo na nahanku/aktivni hon.. Takze ti je lovit nebude.
Nebo zmineny papilon, ktery vyhovuje i tvym pozadavkum na aktivitu…
Knirac urcite tez ne - taky ostrejsi plemeno..
Napada me - maltezak, bisonek - mala plemena, ale velmi akcni…
Jinak morcata k mori je prehnane, morcata nemaji rady stres a zmeny a takova cesta by je mohla i zabit, neblbni.. 8o

Z velkých se mi líbí víc Dogue de Bordeaux a všichni molosové. Jasně, že větší pes je lepší, ale byt, čtvrté patro bez výtahu, a mám celkem malý balkon, třeba sestra má v bytě 2× větší balkon a na východ, takže v lete je tam přes den krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
27.12.19 13:38
@Lucie_Sx píše:
Nevěř všemu, co někde přečteš. Šiperka je někde mezi špicem a ovčákem (rozhodně ne pastevec!!). Je to uštěkaný malý pes, který lovil krysy a hlídal = štěkáním. Do bytu a k morčatům fakt super.

Vybírej ze SPOLEČENSKÝCH plemen.

Nevěřím všemu, proto kontaktuji chovatele a ptám se vícero lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
27.12.19 13:46

Já nevím, ale já když jedu někam s morčaty, tak je mám na klíně na plínce, krásně leží, pak je dám do přepravky, kde mají jídlo, a s sebou plínky navíc. Plus máme Porsche Cayenne poslední model, v něm se sedí lépe jak u někoho v obýváku. Je v něm ticho, správně nařízená ideální teplota atd… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
28.12.19 20:09

@AY87
Byla jsem v cestovní kanceláři, měli tam 5 šiperek, neštěkali byli hodné v pelíškách a velmi mazlivé k cizím lidem. Je to špic a to jsou velmi specifičtí psi, buď je miluješ nebo nesnášíš, nejdřív poznej nějakého špice, jaký je. Myslím, že by se mohl hodit k tobě, ale myslím, že ti morčata ta šiperka zakousne. Rozhodně ne chrty, mají velmi silný lovecký pud. Přijde mi, že logicky by pastevecké plemeno nemělo zakusovat zvířata.. zkusila jsi nějaký online test? Je spousta testů které ti podle tvých odpovědí vyplivnou vhodná plemena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
28.12.19 20:13

@Varya siperka je ovčák, ne spic.
Mepleres si ovčáky s pastevci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
29.12.19 21:50

@g.sandova
O tom jestli je šiperka špic, nebo ovčák se poměrně dlouho vedly debaty, její původ je trochu nejasný, vypadá jako špic a má i povahová rysy podobné špicům, pro mě osobně je víc špic než ovčácký pes. Rozhodně jestli se někdo chce pořídit šiperku měl by zkoumat jestli mu sednou špicové, spíš než jiní ovčáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
29.12.19 23:38

@Varya díky, to jsem nevěděla. Znám je jako ovčáky s netypickou povahou. Znám ale hodnou a tichou siperku musím říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
30.12.19 18:59

Zakladatelko a co třeba grifonek? Ti jsou úžasný a s morčetem by mohli vyjít. Jen zase nevím s tím běháním, mají kratší čumák, tak aby se nezadychavali… Rozhodně ne teriéra, jezevcika a ani knírače nebo pinče (ti byli vůbec původně určení k lovu myší). Nebo mně napada ještě sheltie. Ta ale bude dost línat.
A potom už zmíněný bišonek nebo papillon. Ještě mě napadl ruský toy teriér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
31.12.19 19:01

@Varya
Tak jsem volala chovatelkám Šiperek. Na všechno se zeptala, dokonce našla chovatelku 40 km od mého bydliště. Takže nakonec vítězí Šiperka, nebo Šiperák. Beru si kluka. :-)

Děkuji za rady a pomoc!

Přeji vše nej nej nej do nového roku 2020!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
31.12.19 19:05
@lecijasek píše:
Zakladatelko a co třeba grifonek? Ti jsou úžasný a s morčetem by mohli vyjít. Jen zase nevím s tím běháním, mají kratší čumák, tak aby se nezadychavali… Rozhodně ne teriéra, jezevcika a ani knírače nebo pinče (ti byli vůbec původně určení k lovu myší). Nebo mně napada ještě sheltie. Ta ale bude dost línat.
A potom už zmíněný bišonek nebo papillon. Ještě mě napadl ruský toy teriér.

Grifonka jsem zvažovala, vypadá tak rozkošně “mouchy “snězte si mě”, ale čumáček má krátký, to je fakt. Sheltie jsme měli v rodině, je to krásný pes, ale líná a já jsem úchyl na uklid, to bych pak létala pořád s čistícím válečkem, a to by mě hlodalo zase kvůli ekologii. :mrgreen:

Jdu, nejspíš na 99%, do Šiperky. :* :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2516
31.12.19 20:46

@AY87 Grifonka ne, maji dve grifonky sousedi a v lete sotva lezou, fakt hodne trpi.. Proste pokud chces akcniho psa, tak zadne plemeno s kratkym cumakem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
2.1.20 13:13

@lecijasek grifonky máme 2 + brabantici a sice krátký čumák ale i v létě ok. Grifonci navíc nelínají :palec:. Lovci to nejsou určitě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný