Ftaláty v kočárcích

Napsat příspěvek
Velikost písma:
563
2.2.07 12:00

No tak koukam, ze v Nachode maji asi veselo,co :lol:
Muj manzel tam take volal,jelikoz ja se prej nemam uz rocilovat a rekli mu, ze se jedna o celou radu M a ze to jsou ty fosforeskujici pruhy na vane jak jsi psala…a vyber si,pry s podvozkem to nema nic spolecneho
Ja to resit nebudu,jelikoz podle me na kazdem kocarku neco najdou a to by jsme opravdu za chvili nemohli nic jist, pit a nic si kupovat, jelikoz vsude je neco nebezpecneho.
Muz rikal,ze ta pani byla ale hrozne ochotna a ze mu posle vyjadreji od COI co dostali oni a odkazi na stranky v zahranici. Pry ty kocarky normalne prosli kontrolou EU, jen u nas ne…to je taky co

Jo, ze jeste nejsem v unoru, to je proto,ze jsem hrozna a vzdycky kdyz tam chci jit,tak na to zapomenu…ale poplepsim se slibuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9785
2.2.07 12:08

Szelvi: tak to fakt nechapu proc si tam nenajedou stejnou rec! Mam toho vazne pokrk! :(
Mam fakt dojem, ze tam mluvi podle toho jaky typ te vany mas..
Kdyz mas vsechny jine nez to „M“ reknou ti, ze je vadna cela serka „M“ a kdyz mas prave „M“ ale nemas ten hnedy..tak ti reknou, ze jde pouze o ten hnedy! :(

Jestli mu poslou to vyjadreni, myslis, ze bys mi to mohla poslat ???

No a na strankach COI je navic uplne neco jineho.. tak cemu mame vlastne verit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
2.2.07 12:26

Jasnacka,ze pokud poslou,tak ti to klidne poslu a nebo to do teto diskuse vlozim.....
No proste se nedohodnou a je jim to ulne jedno..... :(
Ja uz se s tim nebudu rozcilovat,jelikoz bych klidne mohla zacit rodit a malej ma jeste cas,tak at tam v klidu je a hotovo.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.2.07 12:39

nechapu, co resite. na strankach coi je jasne uvedeno, ze se jedna mimo jine o popruhy. okamzite reklamovat a chtit penize zpet a to i po zaruce neb je zrejme, ze tato vada tam byla jiz od vyroby. jakekoli vyjadreni dovozce je bezpredmetne… naopak bych na nej podal zalobu za poskozovani zdravi…

• Citovat
  • Upravit
9785
2.2.07 12:55

Anonymni: resime to, ze tam je na strankach vylozene uveden JEDEN TYP PODVOZKU A JEDEN TYP BARVY!
Jenze tech barvicek je samo vic.. a neverime, ze jde pouze o tu jednu barvu, kdyz jde o plastove casti kocaru…ktere samozrejme davaj do vsech (nebudme naivni, ze ne).
Navic i info na COI se lisi. V celkovem rozpisu jde o „popruhy a drzak“ do do obsahu ftalatu a na detailnim rozpisu uz jde o popruhy z transparetni cerne folie (coz netusim o co jde).

Dovozce tvrdi vsem co maji „M“ typy ze jde skutecne jen o tu jednu barvu M… a tem co reknou ze maji jine typy nez „M“ reknou, ze jde o celou serii typu M… Takze resime to - nebo aspon ja - ze nemam presny typ, ktery je uveden v COI strankach a ze by mi to proste nevymeni - nevrati penize apod … protoze ty informace se strasen lisi.. a clovek nevi, cemu tedy ma v podstate verit..

Pricemz ja bych byla radsi, kdybych nic takoveho resit nemusela, protoze clovek vybiral kocar strasne dlouho, pak vyplázl balík penez a tedka se par dni pred porodem dozvi, ze je to vsechno spatne ! :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.2.07 13:06

chapu, ze resit takove veci je neprijemne, nicmene spolehat se na jakekoli vyjadreni vyrobce/dovozce je zcela smesne…(pokud tedy nechcete jen uklidnit) na strankach coi je zcela jasne uvedeno madlo a popruhy. ty jsou vsude stejne, takze se to tezko tyka jen serie M, ze? co tvrdi dovozce je samozrejme ucelove zkreslena informace. to snad nemusim vysvetlovat

• Citovat
  • Upravit
28414
2.2.07 13:14

Ahoj holky. Mohla by jste mi některá napsat tel. číslo nebo kontakní email na ČOI, na jejich stránkách jsem nic nenašla. Zřejmě vlastníme jeden z těch zázraků :roll: Tech Rider …
Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.2.07 13:20

cau lidi,
pokud chcete mit 100% jistotu tak vam nezbude nez se obratit na certifikovanou zkusebnu, kde vam kocar otestujou. Pokud to vyjde blbe, tak vzit vysledek a kocar reklamovat. Jinak je to vzdy v poloze dohadu nebo ucelove zkreslene informace.

Pro info prikladam odpoved z Institutu testovani a certifikace:
Vážený pane,
provádíme testování obsahu esterů kyseliny ftalové ve hmotě v cenové relaci 3200,– Kč bez DPH za jeden testovaný vzorek. K anaylýze potřebujeme dodat 5 až 10 g vzorku. Pokud budete mít zájem o další informace můžete mě kontaktovat e-mailem nebo na tel. 577601535.

S pozdravem Iveta Řezníčková

(akorat nevim, jak vezmu z kocaru tolik hmoty, aby to tam pak nechybelo ) :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
2.2.07 13:20

cau lidi,
pokud chcete mit 100% jistotu tak vam nezbude nez se obratit na certifikovanou zkusebnu, kde vam kocar otestujou. Pokud to vyjde blbe, tak vzit vysledek a kocar reklamovat. Jinak je to vzdy v poloze dohadu nebo ucelove zkreslene informace.

Pro info prikladam odpoved z Institutu testovani a certifikace:
Vážený pane,
provádíme testování obsahu esterů kyseliny ftalové ve hmotě v cenové relaci 3200,– Kč bez DPH za jeden testovaný vzorek. K anaylýze potřebujeme dodat 5 až 10 g vzorku. Pokud budete mít zájem o další informace můžete mě kontaktovat e-mailem nebo na tel. 577601535.

S pozdravem Iveta Řezníčková

(akorat nevim, jak vezmu z kocaru tolik hmoty, aby to tam pak nechybelo ) :(

• Citovat
  • Upravit
Fik
2.2.07 13:23

čoika

Adresy a kontakty pracovišť ČOI : Ústřední inspektorát
Adresa : Štěpánská 15
120 00 Praha 2
Telefon : +420 - 296 366 360 Fax : +420 - 296 366 236

Toto je adresa, kterou jsem našla na www.coi.cz

Fik

• Citovat
  • Upravit
28414
2.2.07 13:24

Já už jsem to našla, je to na ofiko stránkách ČOI pod „inspektoráty“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
2.2.07 13:25

Fiku, děkuji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
2.2.07 13:26

Anonymní - ty firmy si snad myslí, že si koupíme 2 kočárky. Jeden na rozřezání a otestování všech jejich součástí a druhý pak na normální ježdění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.2.07 13:35

tuhle reakci nechapu

• Citovat
  • Upravit
1242
2.2.07 13:46

Anonymní - a co kdybychom všechny, co máme kočár Bebecar, reklamovaly… Protože je to prostě Bebecar… Hrozba ftalátů je bohužel u všeho, nikdo si nemůže být jistý, že nedává např. dítěti polévku plastovou lžičkou bez ftalátů… To mi potom přítomnost ftalátů ve fólii na nožičky(Tako) nepřijde jako hrozba… I když ftaláty samy o sobě svinstvo jsou, to bezpochyby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí