Ftaláty v kočárcích

Napsat příspěvek
Velikost písma:
386
2.2.07 14:26
kockamys píše:
cau lidi,
pokud chcete mit 100% jistotu tak vam nezbude nez se obratit na certifikovanou zkusebnu, kde vam kocar otestujou. Pokud to vyjde blbe, tak vzit vysledek a kocar reklamovat. Jinak je to vzdy v poloze dohadu nebo ucelove zkreslene informace.

Pro info prikladam odpoved z Institutu testovani a certifikace:
Vážený pane,
provádíme testování obsahu esterů kyseliny ftalové ve hmotě v cenové relaci 3200,– Kč bez DPH za jeden testovaný vzorek. K anaylýze potřebujeme dodat 5 až 10 g vzorku. Pokud budete mít zájem o další informace můžete mě kontaktovat e-mailem nebo na tel. 577601535.

S pozdravem Iveta Řezníčková

(akorat nevim, jak vezmu z kocaru tolik hmoty, aby to tam pak nechybelo ) :(

Kde jinak chceš vzít 5-10 g vzorku, aby to na kočáru nechybělo. Nehledě na to musíš otestovat všechny materiály, které se na daném kočárku vyskytují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.2.07 14:33

co je to za stupidni narazky?? pokud vyrobce pouziva svinstva, muze si za to sam. zlehcovat to muze jen idiot. pokud to nekomu nevadi, lituju jeho deti.

• Citovat
  • Upravit
1242
2.2.07 14:37

A proč ta silná slova. I nám jde především o zdraví dětí, proto investujeme do „kvality“… Ale všude na nás číhají škodliviny, bohužel i tam,kde je to absolutně nečekatelné… Ale je další věc, že ČOI otestovala jeden typ, jednu barvu a max. to budou dovozci akceptovat pro reklamace, věřím, že ostatní barvy budou dle nich v pořádku, protože nikdo neotestuje vše…

Sladké nevědění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
2.2.07 14:43

Já zase nechápu narážky od anonyma. Samozřejmě mi to vadí, ale jak jinak chceš otestovat kočárek, když ho ČOI netestovala. Jen tak, že koupíš dva a jeden si necháš otestovat a druhý - neponičený budeš používat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
2.2.07 14:48

Kopíruji zprávu jedné maminky z MMB, týká se Bebecaru. Já jsem fakt už klidná… Každý se odvolává na Liberty, ve kterých vozily maminky nás, jak byly v pohodě… Ale věřím, že ty byly plné ftalátů :) Ale nikdo to neřešil, nikdo to snad ani neznal…

Šárka H. (AdélkaH) ID 17922 (2.2.2007, 14:35) DNES
Dobrý den milé maminky, máme doma také kočárek značky Bebecar. Dnes jsem se telefonicky spojila s ČOI, no abych Vám pravdu řekla, nebyla jsem z toho nijak odvázaná, telefony se jim tam po včerejší reportáži netrhnou, ale občas jsem měla pocit, že ani oni sami pořádně nic moc neví, přehazovali si mě tam docela dlouho, až jsem se dostala na zástupkyni pana ředitele, která mi nakonec řekla, že se jedná pouze o typ, který je uveden na jejich stránkách. Když jsem jí řekla, že nevěřím tomu, že ostatní kočárky jsou z jiného materiálu, jelikož se podle mě jedná o sériovou výrobu, tak mi řekla, že bych si ten test musela nechat udělat sama od nějakého znalce a na základě toho pak třeba vymáhat zpět své peníze. Tak jsem si zavolala na firmu VISPA Náchod, což je výhradní dovozce kočárků Bebecar, kde jsem natrefila na velmi příjemného pana Pavelku, který mi celou záležitost vysvětlil. Tato událost vznikla tím, že v ČR je od 16.1.2007 nová vyhláška, kde se výrazně snižují hodnoty škodlivých látek, takže kdyby ČOI dělala kontrolu před tímto datem, kočárky by byly v naprostém pořádku. Tato firma však nabízí zaslání dílů kočárku s tím, že je nahradí novými, dle norem, které vyšly v platnost před 14dny (jedná se o přední hrazdičku a područky na sportovní sedačce, které jsou potažené průhlednou folií). Hluboká korba je bez závad. Mimochodem, na ČOI mi ani nikdo nebyl schopen říct, co je na kočárku Bebecar vůbec závadné, to že jsou to ty folie jsem se dozvěděla pouze díky panu Pavelkovi ze společnosti VISPA, dítě by mohly ohrozit pouze v případě, kdyby do nich kousalo. Chápu každou z nás, které jde především o zdraví našeho dítěte, ale souhlasím s maminkami, který píší, že reportáže Novy jsou někdy hodně nafouknuté a přepjaté. Šárka H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.2.07 15:12

tohle mi ted prislo emailem:
VYJÁDŘENÍ K ODVYSÍLÁNÉ REPORTÁŽI TV NOVA
Dne 1.2.2007 odvysílala TV NOVA v relaci TN zprávu, kde uvádí, že kočárek Style AT M655 nevyhovuje požadavkům na bezpečnost pro ČR.
K tomu uvádíme:
Podvozek STYLE AT odpovídá platné normě pro EU ČSN EN 1888-2003, což potvrzuje výsledek zkoušek akreditované zkušebny v Polsku č.Z/13/29/06 ze dne 11.8.2006, který máme k dispozici.
Výrobce Bébécar rozporuje u zkušebny, ve které byl atest v ČR prováděn, metodiku jejich postupu při testování.
Obsah ftalátů v materiálu M655, kontrétně folie u sportovní sedačky tohoto typu, v době provádění testů (tj.11-12/2006) odpovídal v té době platné evropské normě. Nová norma pro státy EU týkající se sníženého obsahu ftalátů byla vydána Evropskou unií dne 14.12.2005, ale s platností až od 16.1.2007, aby se výrobci mohli připravit na tuto skutečnost.
Výrobce Bébécar od ledna 2006 měnil postupně materiál za nový, který vyhovuje nové normě platné od 16.1.2007.
Materiál potahu M655 byl ještě původní, sportovní sedačka měla v době zkoušek šarži potahových materiálů odpovídající v té době platné normě pro členské státy EU.

VISPA NÁCHOD s.r.o.

• Citovat
  • Upravit
563
2.2.07 15:12

Pro Mirku V: tak to s tebou naprosto souhlasim…ale jsem rada, ze to nekdo napsal a ze si to vsichni muzeme precist a aspon trochu vime na cem jsme.

Pro Jeje: prosim te v jake diskusi jste v unoru..ja jich nasla docela dost a nevim kam presne do Unora 2007,dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
2.2.07 15:53
szelvicka píše:
Pro Mirku V: tak to s tebou naprosto souhlasim…ale jsem rada, ze to nekdo napsal a ze si to vsichni muzeme precist a aspon trochu vime na cem jsme.

Naprostý souhlas, ale možná je to i dosti špatně formulované a věci se mají trošku jinak…
Hlavně že se dostavilo nějaké vyjádření… ČOi udělala paniku, dala nejprve reportáž, kde se člověk dozvěděl dosti kusé a zavádějící informace, a přitom na stránkách ČOI žádné informace nebyly!!!
Ano, ftaláty jsou postrach, ale prsotě mi stejně nezbývá, než dovozci a výrobci věřit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
2.2.07 19:40

Tak jsem se prokousala diskuzí až sem a jsem ráda, že už se to uklidnilo. Já osobně bych nejradši zažalovala Novu za šíření poplašných zpráv. Každá máma chce pro dítě to nejlepší, ale na jinou, zdravou planetu se asi nepřestěhujeme a tady ta naše je bohužel ftaláty a dalšími svinstvy zamořená až až. Můj názor tedy je, nenechte se bulvárními médii zpanikařit. Nova totiž dostala přesně to, co od zprávy očekávala - lidi o tom mluví. A jak dlouho ? Než se objeví jiná šokující zpráva. Takže, mamky, klííííd !

PS: My máme Bébécar Stylo a rozhodně mně zdraví mého dítěte není lhostejné. Jen se nechci nechat strašit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9785
2.2.07 20:54

NO to oficialni prohlaseni mi prislo take..
Presto, ac ten pan Pavelka (se kterym jsme zrejme mluvili take) byl klidny a vse vysvetloval, tak jsem rano zasilala mail.. ve kterem jsem se ptala na svoji barvu kocaru a on poslal pouze toto oficialni prohlaseni.
Verim, ze snizovali normy..ale z 30% na 0,1% povolenych se mi zda jako dost velky skok. Navic se mi nezda, ze bychom meli prisnejsi normu nez EU!
Navic info, v cem ten sajrajt vlastne je se hodne lisi.. jak od Vispy atak pak i na www COIky. Takze clovek nevi cemu verit.
Jen si myslim, ze to co daji do jedne barvy, dali i do druhe. Ze se proste nejedna jen o jednu barvu kocaru..cemuz bych rada uverila, ale povedomen to ve mne proste hryze..
Samo, ze by clovek toto radeji neresil a hlavne proto si porizoval kocar jednak portugalske vyroby a druhak za nej nedal malo.
Nechci byt puntickar…ale nelibi se mi, ze kazdy mluvi jinak…
A nechapu proc bych si Anonyme mela delat nejaky test, kdyz by snad ty kocary meli byt testovane jeste pred tim nez vubec prijdou do prodeje!!! Kde bychom to pak byli?? Ze vyplaznu 15 tisic za kocar a pak jeste vystrelim 3500 za test, zda jsem koupila vubec nezavadny vyrobek????

Szelvi: jsme v „STEJNY MESIC PORODU“ - „UNOR 2007“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
2.2.07 21:16

Tak holky musím se k Vám přidat.Vlastním kočárek Bebecar stylo AT barva M653, dneska jsem byla celý den jako na trní, třeba do Vispy jsme se vůbec nedovolaly, měli přetíženo. Uklidnili mě alespoň trošku Vaše příspěvky. Jak to teda nakonec budete řešit????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9785
2.2.07 21:24

LUci: mam uplne stejne co ty..
Od pana z Vispy mi prisel mail, ale neodpovidal na me dotazy , takze jsem mu napsala znovu a pockam, co odpovi.
A resit.. no pokud by priznal, ze se jedna o celou serii „M“, tak budu pozadovat vymeneni korby, sportovni sedacky, tasky… podvozek ponecham.
Pokud to opravdu bude jen v te hnede barve, tak to resit nijak nebudu.

Nedokazu si predstavit, zebudu hledat na netu dalsi kocarky. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
2.2.07 21:31

Jeje: Já už taky nechci hledat nový kočárek, úplně jsem si ho zamilovala. Teď by mi ho asi stejně nikdo nevyměnil, protože zveřejnili jen tu jednu barvu, musíme počkat na to vyjádření.
Až ti napíše ten pán, vložíš to sem, že jo? Prosím, prosím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
2.2.07 21:36

Nechci vas, holky, odrazovat od reseni, ale muj tip je, ze to vysumi a uz se k tomu nikdo nebude chtit vracet. A pak - vazne - testovali 12 kocaru a co tech zbylych x set, co se prodava? Jak budete vedet, ze jiny kocar bude v poradku ? A co hracky, kousatka, obleceni - jste si JISTE, ze v tom neni nejake svinstvo ? To by clovek musel nechat testovat vsechno, co koupi, vcetne kazde potraviny, kterou sni nebo v budoucnu da jist svemu detatku. Zijeme holt v dobe, ktera prinesla v mnoha ohledech pokrok, ale na ukor neceho jineho. Co si o tom myslite ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.2.07 21:36

Holky, tento kočár sice nemám, ale myslím si, že v dnešní době jsou škodliviny všude. Kousátka, hračky no i kočárky. Jen si vezměte, kolikrát jste koupili hezké dětské tričko za super cenu 69,– ,třeba, v nějakém butiku. Tričko je vyrobeno většinou z ropy, či plastových odpadů. Nebo nábytek v bytě, nic není prý dost dobré, i plovoucí podlahy uvolňují plno škodlivin, takhle bychom nemohli nic koupit. Mi se to ale mluví, když tento kočár nemám.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí

Baby Snap 4