Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, prý dnes ve zprávách na Nově bylo něco o testech na ftaláty v kočárcích-prý nejhůře dopadl Bebecar.Nevíte někdo o tom něco bližšího?
Děkuji Lenquita
Zpráva ze zpráv:
Inspekce varuje před dětskými kočárky
dnes 18:40, aktualizováno 19:47 Česká obchodní inspekce varuje před řadou nebezpečných výrobků určených dětem. Nejčastěji zkušebny zjistí, že je výrazně překročeno množství chemických látek ohrožující zdraví dítěte, nebo hrozí ošklivý úraz.
Nedávno jsme vám ukazovali hned dva případy zdraví škodlivých a ohrožujících výrobků pro děti: přebalovací pult a dalekohled. Teď přišly zkušebny s dalším šokujícím zjištěním - nebezpečné jsou také dětské kočárky. Při používání výrobku hrozí, že se dětem do organizmu dostanou nebezpečné ftaláty, které mohou ohrozit zdravý vývoj dítěte.
Stejně tak je šokující zjištění, že konstrukce kočárku ve většině případů nevyhovují normám a předpisům. A mnohdy tak hrozí vážný úraz dítěte. Seznam nebezpečných kočárků zveřejňuje Česká obchodní inspekce na svých internetových stránkách.
SEZNAM KOČÁRKŮ:
Sojen Exclusive - Polsko
Tako City Voyager - Polsko
Platon 3 AIR - Německo
Style AT+ 665 M BéBé Car - Portugalsko
Scoutx Classic - Slovensko
golfové hole Kendy - Čína
hluboký Cosing - Polsko
sportovní Tech Rider - Čína
sportovní golfové hole Neonato typ N 755 - Itálie
deltim X lander AA - Polsko
Holky,
to je děs. Běhá mi z toho mráz po zádech. Naštěstí nemáme kočárek uvedený v seznamu.
Ahoj,
jsem v šoku
! My máme právě Bebecar Style AT, ale jinou korbičku…a to jsem kočárek vybírala hoooodně dlouho, pročetla jsem kde co a teď taková informace. Mám z toho smíšené pocity
Přitom jsme s ním spokojeni a malá v tomto kočárku krásně usne, protože pěkně houpá…chjo. Ráda bych nějaký vyjádření od výhradního dovozce, co ten na to? A k tomu nepatří k nejlevnějším
.....
pa Dolfinka+Nela 6m
Mě právě počítač nezvládá si přehrát celou reportáž. Mám taky Bebecar STYLO AT M653-tudíž identický materál, jen jiná barva!!!
![]()
A to ho všude doporučuji jako super kočár!!!
Lenquita: mrkni semka, tady to mas v textove podobe:
http://www.nova.cz/zpravy/?…
Ja mam kocarek Stylo AT a uplne stejnou korbicku jako ty Lenquito,
O podvozek si starosti nedelam, ale co ta korba?
Myslis, ze kdyz je barva jina, ze ta ty ftalaty neobsahuje? Oni tam vylozene pisi o te hnede typu M655.
ALe myslite, ze testovali vsechny korbicky - vsechny barvy??? Ja prave myslim, ze ozkouseli pouze tu jednu barvu, ta je pruserova a tu udali na Nove jako spatnou, ale co ty ostatni??? ![]()
Celou noc nespim
a jsem z toho na rozpacich.
Hledala jsem na strankach COI, dovozce Vispa v Nachodu i na ofiko strankach Bebecar a nikde ani slechu ani vidu po nejakem oficialnim prohlaseni ![]()
Nevim co delat ![]()
O ten podvozek strach nemam, ci tu konstrukci… to muze byt kocar od kocaru, ale ty chemicke mrchy se bojim (prec jen vyrabi ze stejnych materialu). Sic tam maj opravdu uveden jen jeden set barvy (ktery ma nova na strankach), ale co kdyz opravdu dalsi barvy nezkouseli??? Coz si myslim, ze tezko zkouseli vanu od vany - barvu od barvy.. ![]()
Zdravim,
no ja jsem na tom podobne jako hodne z Vas.
Prcek se nam ma narodit behem 14 dnu a ja vybirala kocarek, aby se mi libil, mel dobre jizdni vlastnosti, vesel se nam do vytahu a Bebecar z toho vysel nejlip. Mela jsem hroznou radost a tedka nevim co si mam o tom myslet
.
Mam Style AT G628, je to kolekce 2006, ale kdo mi zaruci, ze tam ty ftalaty taky nejsou…testovali jen jednu barvu, ale podle me se to vyrabi porad stejne.
Tedka jeste k tomu mame objednanou novou autosedacku, to fakt jak na potvoru.
No uvidime co nam k tomu napise Ceska obchodni inspekce, ja to stale sleduju, jelikoz mam chut jim zavolat do Bebecaru a vratit jim ho a koupit si uplne jinej kocarek.
Tak jsem narazila v jine diskuzi jeste na jeden fakt.
Jedna holka volala do Vispy Nachod - coz je vyhradni dovozce Bebecaru tadyk u nas. A chlap ji rekl, ze se jedna o vany barvy typu zacinajici „M“, coz mam ja.. ![]()
Pokud by to resila ta vymena vany, byla bych rada..
jenze kdo zaruci, ez v tech ostatnich typech nejsou take ??? ![]()
Jsem fakt na rozpacich ![]()
Szelvi.. jsem na tom uplne stejne… navic, clovek pred terminem.. a musi resit takoveto veci ![]()
Szelvi: jenze kde je psano, ze i novy kocarek nebude mit nejaky problem. Oni jich testovali vice a rekli ze jich katastrofalne moc neproslo a tehle deset zverejnili ![]()
Kde vezmem jistotu, ze to v tech ostatnich znackach nebude take??? ![]()
Takze ty resis koukam predevsim podvozek a ja korbu.
Ahojky,
no nevím jestli vás potěším, ale bohužel ftaláty budou ve věšině kočárků . Jedná se o „změkčovadla“ , která se používají při výrobě umělohmotných částí. Takže nejen boudičky, madel, pláštěnky ,ale i držadel kočárků . Další problém je ,že jsou v tucích rozpustná a vstřebávají se kůží. Takže nejen olíznutí dítěte,ale i stačí ,aby rodič měl namazané ruce krémem a táhl kočárek a přes madlo se ftaláty dostanou do organismu.
Jinak podobný problém se tady řešil v září , kdy vyšly testy (dělané v Německu) golfových a buggy kočárků. Spousta jich obsahovalo též vysoký obsah ftalátů, mezi nimi i Bugaboo.
Apolena
No je pravda, ze ja nevim co mam resit, jestli podvozek nebo korbu i kdyz moje zacina na G, ale neverim tomu , ze je to jen u tech typu co zacinaji na M…no je jasny, ze Bebecar se bude branit, jinak by musel vzit vsechny reklamace a to se jim chtit nebude.
Na www.coi.cz uz o tom pisou,ale taky jen, ze u Bebecaru se jedna o drzadlo a popruhy a co treba autosedacka..ta popruhy ma a jelikoz to vyrabi ze stejneho materialu,tak je to podle me u vsech kocarku od te dane spolecnosti…no asi si nevybereme co ![]()
Szelvi:
no asi takhle:
Navic… proc se napr v te VISPE neshodnou na jedne reci??
Proc jedne z mamin rekli, ze se jedna o celou serii „M“ a nam rekli ze jen o jednu barvu.. PROTOZE ONA MA SERII ZACINAJICI „S“
Boji, se ze by museli vracet penize??? a tak kdyz slysi jakou mas verzy, dle toho meni i rec ! ![]()
A te mamine rekli, ze jde o fosforeskujici pruhy na vane.. to trebas na COI www vubec neni!!!
![]()
A vubec zenska..ty mas unorovy termin, proc nejdes k nam do unora, co? ![]()
Taky jsem volala do Vispy-mám M653-vínový, a řekli mi to samé.
Jen mám pocit to držadlo- není tím míněno madlo, ale na sportáku ta část, jak za ní sedí dítě ? (teď mě nenapadá ten správný výraz…)