Ftaláty v kočárcích

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9785
2.2.07 21:37

Camillo: prave proto nechci vybirat jiny kocar! :)

Lucy: to prohlaseni oficialni sem uz nekdo daval…
ovsem neodpovidal na muj dotaz… Pak ti to kdyz tak supnu na SZ /pokud vubec odpovi/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
2.2.07 21:38

Jeje - týká se to jen sportovní nástavby, tak prozkoumej, co by tam mohl být měkčený plat - údajně něco na madle… Snad by se tento díl dal nahradit jiným. Ale hluboké korbičky jsou údajně v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
2.2.07 21:41

Navíc, co se týče mého typu, který je ale starší, tak jediné, co by mohlo být měkčené, je na područkách a to je překryté látkou… Dostala bych se na to pouze já, kdybych stahovala celý potah… Opravdu mi to přijde jako hodně nafouknuté. Např. na Nově uvedli, že máš právo věc vrátit, ale ona je také prvně varianta, že ti dotyčný díl mohou nahradit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
2.2.07 21:44

Jeje: Děkuju budeš moc hodná. A to jsem si chtěla vybrat úplně jinou barvu, některou ze série G, takový béžovo oranžový ale mamka mě nakonec přesvědčila na tuhle barvu. To je smůla co?

Jen tak mimo téma: Taky budeme mít Terezku :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9785
2.2.07 21:45

Miri: to 100% souhlasim, ze z toho nova udelala peknou bublinu. Akorat mne mrzi, ze opravdu jsou infa odlisne…

na sportovni uprave jsem proste nenasla nic.. co by dle COI mohli byt „cerne transparentni popruhy“ nebo nejakou folii.. popr jeste folie na madlu. To jsem fakt nenasla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
2.2.07 21:51

I když to bude znít hloupě, netrap se tím, šetři síly na porod… Hluboká korba by měla být v pořádku, sporťák třeba tolik nevyužijete… Informace bych získávala, poptej se na možnost vyměnění dotyčných dílů… Ftaláty jsou tu všude… A skutečně části kočárků se do pusinky miminka často nedostávají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.2.07 23:29

Dema Scout Classic

Tak jsem taky postizen panikou COI. Meli jsme na Slovensku zamluveny kocarek Dema Scout X Tollero, ale jedna se o stejny vyrobek jen s jinou kostrou. Coz znamena stejne nebezpeci pro kojence a hlavne obsahuje ftalaty a to v pruhledne folii v miste u nozicek. Dale potah madla, stejna folie, ale ta je sundavaci. Takze to neni takova hruza. Timto odrazuju koupe techto kocarku. Kde se nachazi neco pruhledneho (transparetniho), je velky predpoklad ze obsahuje ftalaty…Nejhorsi na tom je, ze jsem kocarek koupil dnes a vcera jsem slysel na nove tu novinu. Ale nezaregistroval jsem a nepredpokladal jsem, ze tam bude i kocarek od www.dema.sk. Ted babo rad, co s tim. Mam kocarek vratit a nebo odstranit folii a pouzivat. A vratit pravdepodobne nepujde, jelikoz urcite bude vyrobce tvrdit, ze je to jiny typ. Staci se kuknout na www.dema.sk, kde Scout X Classic zmizel z nabidky. Maji tam i informaci o tom, ze je staze z prodeje. Ale co ostatni typy. Clovek si proste nevybere.:-/

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
2.2.07 23:31

Ftalaty

A jeste samozrejme dulezita informace. Ftalaty se samovolne uvolnuji. Jde to srovnat s houbou plnou vody.:-) viz.

http://zpravodajstvi.ecn.cz/index.stm?…

• Citovat
  • Upravit
1242
2.2.07 23:47

O tom, že jsou ftaláty v bordurách a postavičkách (Disney) na zeď (takové ty gumové) jsem slyšela už dávno. Proto jsme je jako dekoraci dětského pokojíku zamítli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
3.2.07 11:57

Taky mám M653.Hlavně si myslím, že to držadlo na sporťáku je u všech „M“ stejné-černé. Ale COI uvedla jen jeden typ barvy, tak se stím Vispa bude ohánět. Taky mě štve, že každýmu říkají něco jiného… 8O
Mě také řekli, že je to jen ten hnědý.Taky jsem vybírala mezi tím khaki- hnědo -oranžovým, ale nakonec jsem si vzala tenhle… :cry:
Stále mi to straší v hlavě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
3.2.07 15:15

Holky, vam fakt neni pomoci, uklidnete se. Nebo pujdete posilat na testy mrkev, co chcete dat do polivky ? V:,–(te se, ze tam bude prilis mnoho dusicnanu. A co kureci maso pripravovane s laskou a peci pro miminko ? Kolik myslite, ze obsahuje hormonu ? Jidlo podle me je mnohem vetsi jed nez cokoli jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
3.2.07 21:34

Ano, souhlasím s Camillou. Je sice průser, že ftaláty objevili, ale ony jsou mezi námi… Nova způsobila paniku a opravdu jim to mám za zlé… Způsobí takové haló, ale už k tomu teď neřeknou ani slovo… Užívejte si procházky, kočárky, miminka… Kočárek děti skutečně běžně neocucávají… Hluboké korbičky jsou určitě v pořádku…

S tou mrkví je to pravda : )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
3.2.07 21:48

ftaláty

Zdravím všechny!

Je fakt, že NOVA přehání skoro vždy a nafoukne vše. Na druhou stranu vlastně máme ftaláty, všelijaká lepidla, dehty úplně všude - nábytkem počínaje hračkama konče, určitě i v potravinách. Takže máme dvě možnosti, bud to do určité míry ignorovat a nebo se odstěhovat někam do pralesa, nosit dite na zádech a dávat mu jist, jen co vypestujeme.
Jsme otroci naší moderní doby a všech vymožeností. :-(
Já kočárek Bébécar nemám, mám deltim travel soft, ale nedělám si iluze, že by v něm snad ty ftaláty nebyly. :( :( :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
3.2.07 21:54

Ahojky,

já si přečetla celou zprávu inspekce, která se k tomu vztahuje, a pochopila jsem z ní, že ty ftaláty se vztahují na 5 typů kočárků - těch zbylých 7 mělo jiné vady (že se dítě mohlo zranit). Mám Deltim travel, možná by z hlediska bezpečnosti neuspěl (zatím se v něm Aničce teda nic nestalo), ale doufám, že aspoň ty ftaláty v něm nejsou.

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
3.2.07 22:16

Myslím, že by Deltim z hlediska bezpečnosti opravdu neuspěl, protože já sama jsem si již několikrát přiskřípla prst v těch místech,kde se přidělává nánožník. :-( (a ftaláty jsou tam určitě!) :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí