Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem,
potřebovala bych poradit ohledně koupě fusaku. Teď jezdíme stále v hlubokém kočárku, ale předpokládám, že někdy v prosinci bych koupila sporťák. Líbí se mi trojkolky a tak nevím, jestli má cenu kupovat drahý fusak, protože se mi zdá, že se nemůže do trojkolek vejít a navíc tam je ten nánožník a nevím, jestli to teda není zbytečný… Poradíte mi prosím, jak jste to řešily vy? Stačil ten nánožník? Nebo fusak užiju??
Díky za rady. Petra
Ahoj Petro,
já jsem právě v zimě přesedlala z hlubokého na trojkolku a už v hlubokém jsem měla fusak a samozřejmě i s fusakem šel synek do trojkolky. Samotný nánožník rozhodně nestačí! Nevím, jakou trojkolku chceš koupit, ale snad do všech by se měl vejít.
Některé fusaky mají různá očka nebo knoflíky na přichycení do kočárku, ale já jsem ho nakonec stejně musela připevnit jinak (v jiném kočárku). Když mimčo leží (první synek v kočáře v zimě jenom spal), tak to není problém, fusak tam drží, ale jak začne mímo sedět, tak je dobrý to přidělat, protože jinak to bude klouzat dolů.
Smokie
Ahoj, my jsme meli minulou zimu pro nasi malou (v te dobe 6 mesicu)fusak koupeny do naseho kocarku Jane a pres fusak jeste nanoznik (kdyz byla velka zima) ten nam ale furt klouzal dolu, takze to byla legrace ![]()
Simona&Kristy(14 mesicu)
Ahoj, sice nemáme trojkolku, máme kočárek - trojkombinaci, fusak však budu používat i v hlubokém kočáru. Náš kočár je poměrně dlouhý, takže se nám tam vejde fusak i v délce 110 cm. Budu ho ale asi používat už teď na podzim, protože malá se někdy odkrývá a zastovovat každých 10 m, abych ni přikryla, není nic moc. Objednala jsem si fusak od firmy Emitex - na doporuční jiných maminek - jmenuje se Combi a lze ho používat i ve zkrácené verzi 80 cm. Zvenku je PAD, zevnitř fleece a výplň jsou dutá vlákna. Mají poměrně pěkný výběr barevných kombinací.
Můžu se Vás holky zeptat, jestli se vejde fusak i do klasických golfek, které jsou užší, než trojkolky? Máme Inglesinu Zippy a už teď, když má Matýsek 10 m., mi přijde, že je tam akorát, tedy spíš s ručičkama těsně podél těla, a to má na sobě jen mikinu. Tak fakt nevím, jestli se tam za dva tři měsíce vejde fusak a do něj nabalenej Mates.
Nemáte někdo Zippy a tuto zkušenost. Dík moc. M.
Meduzo,
my jsme jezdili v Chiccu Ponee, který je užší, Tobíkovi bylo teda 8 a více měs. a vešel se tam. On tam jenom spal, takže mu to snad ani nevadilo, rozhodně tam vypadal spokojenej
.
Smokie
Můžu se sem vtírnout s dotazem? To že na mimi je fusak do kočárku nutnost je celkem jasné ale jak je to s dítkem kterému bude kolem 20 měsíců? Určitě budeme jezdit na procházky s kočárkem a když bude sedět tak mám obavu aby neprochladla? Taky fusak???Nebo jak zazimovat takto větší dítko které část cesty nejspíš prosedí v kočárku a část cesty bude chtít ťapat po svých?
Maky
Maky,
já určitě fusak dám, botičky do něj sundám, nebo jsou i návleky, no, snad se někde nezablátí natolik, že bych ho do něj nedala
, ale náš fusak se dá v pohodě prát, ale to doufám všechny.
Smokie
Ahoj maminy ![]()
možná hloupý dotaz, ale jak malé zapnu bezpečnostní pásy ve sporťáku, když bude mít fusak? Je dost živá a bojím se, aby nějak nevypadla.
Edito,
já jsem kšíry používala vyjímečně, ale zkus koupit ty klasický kšíry, co měly maminy ny nás, stojejí asi 150,– KČ.
Jinak mě kluci v kočáře vždycky seděli poměrně v klidu, jak se někam jelo, ale když už je to nebavilo, tak teda vylejzali
.
Smokie
ahoj holky,závidím Vám že vaše dětičky budou v teplém fusaku.Nemůžete mi někdo poradit jak to mám řešit já,když moje Barča v kočáru nesedí ale stojí?mám ji koupit nějaké teplé botky(ještě nechodí jen kolem nábytku)fakt nevím co budu dělat je ještě malá aby mrzla-8.měs.Doma si na chvilku sedne ale v kočáru nikdy. už měsíc takhle jezdíme stojící.Díky za nějaký nápad.ryka
Ahojky,
my máme německou trojkolku ABC DESIGN, ke které jsme dokupovali hlubokou korbičku…
Fusak už máme koupený právě do sport.korbičky, předváděli mi to v obchodě a vejde se tam úplně bez problémů. Koupila jsem takovou tu variantu, kdy se dá fusak používat buď v kratší verzi, anebo se dá připnout takový „přídavek“ ![]()
Jinak v tom fusaku, co jsme koupili my, jsou takové „záslepky“ - příprava na prostrčení pásů - které se dají prostříhnout ![]()
Ryko,
napadá mě jedině použít nějaký donucovací prostředek
, myslela jsem ty kšíry (ale asi je už dávno máte, že?). Možná, že Barča vydrží sedět, když bude v tom fusaku, jinak mě nic jinýho nenapadá
.
Smokie
Edulko, ten náš fusak má otvory pro protažení pásů v kočárku, takže dítě je připnuté uvnitř fusaku ![]()
Kubulko,
fusak jistě pořiď!
Nevím, kolik je pro tebe drahý, ale já vloni koupila z fleece v Polsku za 700 Kč. Prodavačka mi pořád tvrdila, že ho užiju i příští rok na sporťák a já jí nevěřila. Přesto jsem si jej v hlubokém kočáru moc chválila. Opravdu nevím, jak bych mimčo balila do deky, což jsem měla původně v plánu.
Fusak jsem vytáhla už včera (jednou tedy i v létě, kdy jsme spali pod širákem a malá neměla tak malý spacák, ve fusaku to zvládla bezvadně!!!), protože dopoledne dávám malou spát na balkon a fakt už byla zima. Přemýšlela jsem, jak malou ukšírovat, když fusak žádné otvory neměl… ale hle! Při podrobnějším ohledání jsem si na fusaku všimla 5 podivných stehů v místech, kde by kšíry měly být…a mezi nimi malou mezerku látky, která se musela přestřihnout. Byly to vlastně švy olemovávající dírky, ale s prostřižením si nikdo práci nedal.
Takže teď máme fusak, ve kterém může být malá připoutaná a já jej budu používat, jak jen to půjde!
Ještě do něj ušiju látkovou vložku, kvůli botám, které budou někdy špinavé - abych jej pořád nemusela prát…
A ještě něco! Zezadu má ten fusak „kapsu“, kterou se dá natáhnout na opěradlo.
Kdybys chtěla foto, pošlu ti jej - mejlem.
A nánožník na golfky je zcela nepoužitelný!!! Musím ho upravit.
Takže já jsem pro!!!
Mia