Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Danďuška Zdrávím. Už je to nějakou dobu co jste popisovala podobný problém jako máme teď my. Chci se zeptat, jak to u vás dopadlo? Srovnalo se to samo? Díky.
@babickamary Dobrý večer, trvalo to docela dlouho, trošku záchrana byla pro mě zavedení příkrmů ve 4 měsících. Krmit mlíkem jsem ji musela jen v polospánku, to většinou kupodivu pila bez problémů. Takže před každým krmením uspat, pak vytáhnout dudel z pusinky a dát jí láhev. Od té doby, co jsem sem psala je z dcery malý jedlík, jídlo nemá jako prioritu, ale prospívá, tak je to dobré ![]()
@kaseny88, @Danďuška prosím Vás můžu se zeptat jak to u Vás nakonec dopadlo s tím gastrokolickým reflexem? My tím právě procházíme, malá má 3 měsíce, pije odstříkané MM z láhve a je to hrůza, abych do ní něco dostala musí spát, jinak nejvíc vypije 50 a řve. Začala jsem odstříkávat protože z kojení nastala noční můra.
@markeeetka20 já jsem odstříkávala a dávala z láhve už skoro od narození a vydržela jsem to rok. Dávala jsem jí mlíko jen v polospánku, pak jen v noci. Když byla vzhůru tak prostě nepila, maximálně taky těch 50 ml a to pila tak na 10×. U nás nic jiného než krmení v polospánku nepomohlo. S tím nepitím nám začala zlobit v 2,5 měsících, úplně jí to v bříšku kručelo, když začala pít bdělá a začala se kroutit. Nevím, kdy jí ten gastrokolický reflex přešel, v polospánku to bylo v pohodě a pak jsme začali s příkrmy ve 4 měsících a z toho jí bříško nebolelo. Poslední mlíko měla v tom roce a teď mlíko už nechce ani vidět, má 1,5 roku.
Děkuji za odpověď. Malá se kroutila od narozeni ale po tom druhem měsíci se to začalo zhorsovat a ted ve třech je skoro nenakrmitelna. Opravdu jen v tom spánku. Ještě to mam o to horsi ze mam doma tříletého syna a je to teda sila hledat chvilky aby spala a ja mohla nakrmit. Snad to brzy přejde, ale aspoň vidím že jste to zvládli.???? @Danďuška
@markeeetka20 věřím, že ještě s tříletým doma je to mnohem složitější. Jsem teď znovu těhotná a doufám, že to nebudu zažívat i s druhým. Musela jsem ji vždy uspat a za půl hodiny jsem za ní šla s mlíkem. Později už to na ni přes den přestávalo platit, ale to už jsme dávali příkrmy. V roce už nechtěla mlíko ani v noci. Prospívala a to bylo hlavní, sice je teď hubenější a myslí si, že jídlo k životu nepotřebuje, ale pořád přibírá svým tempem. Kolem 5 měsíce byla dokonce i pěkný cvalík, že nás i doktorka chválila, jak hezky vypadá
Držím palce, ať to zvládnete, s příkrmy to bude později lepší si myslím a když se začne více hýbat, tak by to mohlo taky pomoct.