Genealogie - pátráte někdo po rodokmenu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2359
10.5.14 18:25

@lloren Co vím tak úmrtní listy nikdo neskladuje. Dostanou je pozůstalí. Vedou se jen matriční knihy kde jsou zápisy. Je to stejné jako s rodným listem. Oba se vyhotovují jako doklad k zápisu do matriky. Nikdo jiný než rodina žádný jiný úmrtní list nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
10.5.14 18:58

Tak to je špatný :-( ani nevím na co zemřeli a s rodinou máme špatné vztahy nevídáme se léta. Ještě mě napadlo nevím zda s tím máte zkušenosti ale vede se takzvaná hřbitovní kniha nevím co je na tom pravdy ale tam by mělo být uvedeno na co zemřeli :nevim: takže rodné listy vyhledat podle matriky na Slovensku? psala jsem do obce ale tam zatím žádná reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.5.14 19:08

Ajajaj - tak nevím, jestli jsem vás nemystifikoval… :oops: Ptal jsem se známého a ten mně tvrdil, že doktor vystavuje jen „ohledací list“ a úmrtní list by měla následně vystavit matrika - na základě toho ohledacího… :think:
@lloren Nechceš radši zavolat na tu matriku a zeptat se přímo matrikářky, jak je to s vydáváním toho úmrtního listu? Měla bys to z první ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
10.5.14 20:23

@lloren Taky doporučuju kontaktovat matriční úřad v místě úmrtí. Víš aspoň data smrti?. Ve hřbitovní knize určitě zjistíš jméno, povolání, datum úmrtí, datum pohřbu, místo úmrtí a věk v době smrti. Příčina smrti se tam píše ale ne u všech tam vždy je. Měl by tam být záznam o matrice ve které je úmrtí zaznamenáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová