Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lloren Co vím tak úmrtní listy nikdo neskladuje. Dostanou je pozůstalí. Vedou se jen matriční knihy kde jsou zápisy. Je to stejné jako s rodným listem. Oba se vyhotovují jako doklad k zápisu do matriky. Nikdo jiný než rodina žádný jiný úmrtní list nemá.
Tak to je špatný
ani nevím na co zemřeli a s rodinou máme špatné vztahy nevídáme se léta. Ještě mě napadlo nevím zda s tím máte zkušenosti ale vede se takzvaná hřbitovní kniha nevím co je na tom pravdy ale tam by mělo být uvedeno na co zemřeli
takže rodné listy vyhledat podle matriky na Slovensku? psala jsem do obce ale tam zatím žádná reakce
Ajajaj - tak nevím, jestli jsem vás nemystifikoval…
Ptal jsem se známého a ten mně tvrdil, že doktor vystavuje jen „ohledací list“ a úmrtní list by měla následně vystavit matrika - na základě toho ohledacího… ![]()
@lloren Nechceš radši zavolat na tu matriku a zeptat se přímo matrikářky, jak je to s vydáváním toho úmrtního listu? Měla bys to z první ruky.
@lloren Taky doporučuju kontaktovat matriční úřad v místě úmrtí. Víš aspoň data smrti?. Ve hřbitovní knize určitě zjistíš jméno, povolání, datum úmrtí, datum pohřbu, místo úmrtí a věk v době smrti. Příčina smrti se tam píše ale ne u všech tam vždy je. Měl by tam být záznam o matrice ve které je úmrtí zaznamenáno.