Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Mám za sebou před třemi lety ZT v 8tt a před týdnem porod mrtvého miminka v 21tt. Výsledky pitvy bez příčiny. V nemocnici mi byly nabrány trombofilní mutace, zatím bez výsledku. Nikde jsem se nedočetla, jaké všechny genetické testy mohu s manželem podstoupit aby jsme vyloučili všechny možná rizika? Má někdo info o všech možných testech a jak probíhají? Placené neplacené, chceme všechny… Děkuju
Jsou tady i diskuze maminek s podobnou smutnou zkušeností, zkus se optat tam.. budou vědět. Třeba „Snažení po porodu mrtvého miminka, potratu či ZT “
@Barborkka je mi líto, co se stalo. On by vás měl poslat dr., když to bylo už v II. trim. V podstatě jsou vhodné trombofilní mutace, genetika, imunologie a infekce (chlamydie, ureaplasma, toxoplasmosa atd.)
Děkuju, vím že by mě měla na ty vyšetření poslat doktorka. Jdu k ní poprvé ve středu, ale chci si to všechno pohlídat. Co si budeme povídat, dneska o co se nepostaráš sama nemáš. Mám ale dobrou doktorku, tak doufám, že mi vše vysvětlí…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.