Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Jojo, je to fakt hrůza. Já to mám právě poprvé a nikde jsem s tím tedy nebyla. Mažu často mastí herpesin a snažím se hodně nakopnout imunitu. Doufám že to i tak pomůže.Za jak dlouho ti to zmizelo? Nebo alespoň jak dlouho tak trvá než to přestane ve sprše tak pálit?
Jakmile to propukne, tak prvni dny jsou nejhorsi, protoze je to jakoby otevrena ranka. Nejhorsi to byll prave na zacatku, kdy se mi to objevilo a v tehotenstvi. Ted uz mene casto a mensi lozisko.
Treba 2× -3× do roka.
@Anonymní píše:
Ahoj, nevíte prosím někdo jak se osprchovat při genitálním oparu?Před třemi dny se mi to tam také objevilo a snažím se to alespoň trošku lehce opláchnout vodou, ale bolestí bych se vždycky zbláznila
Vlhčené ubrousky také bolí jak prase. Vůbec nevím co dělat, potřebovala bych se tam dole (logicky) pořádně osprchovat. Namáčet v koupeli by se to také prý nemělo a stejně to také štípe. Měl to někdo stejně? Nemáte někdo nějaké rady?
já jsem si vždycky namočila kousek ručníky a pomalu otírala nebo „ťupkala“ a hodně jsem teda chodila po bytě na ostro. Četla jsem, že puchýřky nemají rádi vzduch a myslím sucho a taky to pomohlo. Určitě mazat, vitamin B a snažit se odpočívat. Já jsem s tím teda chodila i do práce a myslela jsem, že se tam složím a o to víc dní jsem se s tím léčila.
Mě pomáhá Tee tree oil, ale je pravda, že za ta léta to 1) mám už mírnější a 2) to většinou podchytím včas a nerozběhne se to do nějakých obřích rozměrů. Nejlepší je to prostě postříkat sprchou, jak tu někdo psal oťupkat ručníkem, možná bych opatrně použila vatové kolečko a hned potřít tím olejíčkem. Já to mívám cca 5-7 dní
Ahoj holky,
Mela jste nektera kombinaci prvniho genitalniho oparu s bakterialni infekci? Reknu vam, ze jsem 14 dni byla doma, curala ve sprse, probrecela nekolik dni jaka to byla bolest. Ale ted mi jde o to, ze opar asi zmizel ale mam jizvy, ktere jak jsem vycetla se muzou udelat kdyz je genitalni herpes a dostane se do nej bakterialni infekce ale jde mi o to, cim urychlit lecbu tech jizev. Mate nektera zkusenosti?
@Bublinka22 píše: Více
Zkušenosti asi úplně nemám, ale možná by pomohlo to něčím namazat jako při jizvách po akné třeba
Dobrý den, v pondělí se mi taky udelal první vridek a to opravdu obrovská kulička, teď po par dnech se mi udelal výsev. Strašně mě to bolí, ale hlavně ten jeden velký na pysku.. mně pomohlo curat do hermanku a nebo si to otirat ručníkem, který jsem měla v hermankovém vyluhu. Teď si to mazu herpesinem. U doktorky jsem byla v pondělí, kde mi řekla, ze se jedna o mykozu - protože jsem měla výtok. Tak jsem dostala na 12 dni polygynax. Každopádně teď se ukázali ty puchýřky a doktorka je na dovolené a poblíž jiného doktora nemám.. myslíte, ze mám stále brát ten polygynax? Doktorka se vrátí až v pondělí, abych šla na kontrolu a nechala si předepsat prášky
Musím říct ze ty první tři dny to bylo hrozny.. nemohla jsem bolesti ani spát, teď už spát mužů ale i tak to přes den pěkné bolí a pali ![]()
@Anonymní píše: Více
měla jsem myslím antibiotika, ale už nevím jaké, ale asi bych ten polygynax dobrala, když ho máte na 12 dní.
Já jsem brala prášky, mazala a chodila na ostro, puchýřek nemá rád vzduch a teda bolest hlavně při čůrání si pamatuju doteď, šílený.
Držím palce, abyste to měla rychle za sebou ![]()
Užívala jsem tablety Zirvin 5× denně 5 dní. Měla jsem je opakovaně, takže už jsem poznala, že se něco děje a hned nasadila tablety s ustala to, ale měla jsem je každý měsíc, takže beru teď kůru 6 měsíců v tahu 2× denně. Může způsobovat i stres.
Jojo, je to fakt hrůza. Já to mám právě poprvé a nikde jsem s tím tedy nebyla. Mažu často mastí herpesin a snažím se hodně nakopnout imunitu. Doufám že to i tak pomůže.
Za jak dlouho ti to zmizelo? Nebo alespoň jak dlouho tak trvá než to přestane ve sprše tak pálit?