Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Linda Li jasně že ti dobře dopadne!! Těším se na zítřejší info. A pokud možno buď na krvi do 9 ráno. Jinak pak hrozí že by byly výsledky až další den ( stalo se mi to ) já byla tak nervózní že jsem si tam nakráčela až v 11 ![]()
@Hladikovka moc děkuji za přijetí. Trochu se predstavim. Je mi 30, s přítelem jsme spolu 11 let. O miminko se snažíme sice „teprve“ rok, ale už jsem po LPS, zjištěn PCO, udelan drilling, který ani s clostilbegytem nepomohl. Teď už mě gynekolog odeslal právě do Caru. Většinu vitamínů, bylinek a všeho mám za sebou. Sice nejsem Až takový tloustik (170cm, 77kg) ale snažím se od nového roku trochu zhubnout, přešla jsem na zdravou stravu a od března chci po 2 letech zas chodit s trekovkami.
Mohu se zeptat. Ty máš 3.IVF jako že poslední pokus 1 IVF, nebo 3.miminko?
@Hladikovka píše:
@PPetruska děkuji mocjasně že pohlaví není důležité ale člověk je zvědavý
Tak to je super že to máš schválené. A týden už uplynul… Tak už máš jen 3 týdny… už se ti nějak vyjádřili k tomu holčičímu embryu? Možná už jsem se tě ptala ale chodíš do práce či jsi doma?
Ahojky, zatim se mi nevyjádřili, požadavek o holčičí embryo jsem napsala do dotazníku Gennetu co mi dali podepsat, zkusím tam sama cinknout, jinak tam jdu až 2. března. Ano zatim pracuji, ale po IVF asi zůstanu doma. Moc Ti ještě jednou blahopřeji, je to asi velká úleva se dozvědět, že je vše ok, pohlaví bude určitě vidět příště!
No jo no, malá nebo maličký se asi stydí, tak zatim nic neukázal.
A co si přeješ, holčičku a nebo klučíka? Kdo Ti dělal IVF? Tak dneska bude usínání daleko klidnější, jen tak dále, držím Ti moc palce!!!
A díky moc, Jj to čekání nesnáším, jsem z toho psychicky vyčerpaná, chřipka už je lepší
.
@Dannylinka.. mě je 33. S manželem jsem 9 let. Děti ještě nemám. Čekám první miminko po třetím IVF.
V 2015 jsme počali přirozeně, ZT v 10tt čekali jsme jednovajecny dvojčata. Po kyretáži jsem dostala zánět a kvůli tomu mi vzali levý vejcovod. Pravou stranu mám srostlou endometriozu. Takže pak IVF byla naše jediná možnost. Byly to nervy hlavně to druhé. Jsem tak ráda že to teď dopadlo. Dávali jsme dvě embrya a chytlo se jedno. ![]()
@PPetruska já zůstala pak taky doma a jsem do teď. Já mám dost středovou práci. Tak jsem si říkala že po to všem už budu raději doma. Po prvním IVF ET i KETu jsem chodila do práce normálně a po druhé byla doma ( a nepomohlo to ) a ted po třetím taky doma. Říkala jsem si že to stálo tolik úsilí, času, nervů, peněz… že budu doma ať si říká kdo chce co chce. Ale teď už mám roupy jít do práce ( se doma trochu nudim) ale je mi to že všech stran vymlouváno… že se ještě napracuji až až tak ať odpočívám když můžu.
Příspěvek upraven 08.02.18 v 00:13
@PPetruska Šla jsem na doporučení jedné známé k dr. Vykysalé ( má kamarádku a ta dělá v Gennetu sestru a ta říkala že je nejlepší, že má úspěchy, dle mého to možná bylo v době kdy tam chvíli nebyla ta pi dr. Jarošová) a protože jsem nevěděla nic o této diskuzi tak jsem k ní šla. Za mě jsem s ní byla velmi spokojená po tom co jsem zažila v podolí s paní primářkou ( vstupní konzultace 7,5 minuty ) a podotýkám že IVF v podolí (státní CAR ) bylo dražší než v Gennetu. Odběr oocytu Vykysalá, transfer dr. Bartošová.
@Hladikovka tak to jsi neměla lehkou cestu k miminku. Drzim ti palce, ať je vše, jak má být a ty se brzy dockas zdravého miminka. Mohu se zeptat ještě, kolik tě to stalo
, jestli nejsem moc zvědavá? A doktora si můžeš třeba během i změnit? Protože teď mi automaticky přidělili dr. Krajciovou a o te nemohu najít žádná hodnocení.
@Dannylinka píše:
@Hladikovka tak to jsi neměla lehkou cestu k miminku. Drzim ti palce, ať je vše, jak má být a ty se brzy dockas zdravého miminka. Mohu se zeptat ještě, kolik tě to stalo, jestli nejsem moc zvědavá? A doktora si můžeš třeba během i změnit? Protože teď mi automaticky přidělili dr. Krajciovou a o te nemohu najít žádná hodnocení.
Ahojky, já skoro pokaždé chodím k jinému doktorovi. Prostě tě dají tam kde je volno. Jinak mají skvěle napsanou kartu takže každý doktor pozná co s tebou je nebo není. ![]()
Ahoj, tak jsem byla v úterý na první konzultaci u MUDr. Langerové. Byla chvílemi trochu nepříjemná, s tím nemám zas takový problém. Ale fakt kvetu z termínů. Myslela jsem, že když se konečně člověk dočká konzultace, půjde to už rychle, ale teď jsme dostali termín na spermiogram až na březen. K tomu chtějí dělat 4D ultrazvuk a hysteroskopii, tímhle tempem se trochu bojím, že ten poslední pokus na pojišťovnu ani do léta nestihnem :-/
Máte někdo zkušenost, jestli dělají hysteroskopii v narkóze nebo jen v analgosedaci? A pokud v narkóze, je pak nějaký povinný odstup od stimulace?
@jezz1e píše:
Ahoj, tak jsem byla v úterý na první konzultaci u MUDr. Langerové. Byla chvílemi trochu nepříjemná, s tím nemám zas takový problém. Ale fakt kvetu z termínů. Myslela jsem, že když se konečně člověk dočká konzultace, půjde to už rychle, ale teď jsme dostali termín na spermiogram až na březen. K tomu chtějí dělat 4D ultrazvuk a hysteroskopii, tímhle tempem se trochu bojím, že ten poslední pokus na pojišťovnu ani do léta nestihnem :-/
Máte někdo zkušenost, jestli dělají hysteroskopii v narkóze nebo jen v analgosedaci? A pokud v narkóze, je pak nějaký povinný odstup od stimulace?
Ahojky, v gennetu ji delaji pouze v narkoze. Byla jsem tam na začátku ledna a take me na ní poslali. Doktorka mi doporučila slaný. Mám tak velmi špatné zkušenosti tak jsem řekla že si rozmyslím kam půjdu. Našla na v Odolené vodě doktorku, která to dělá bez narkózy. Má velmi tenkou optiku takže ti neroztahuje čípek. Je to velmi šetrné vyšetření. Vzala mě ihned po mé menstruaci. Nesmíš špinit. Bolest byla opravdu minimální. Zákrok trval asi 10 minut a hned jsem jela domů. Do hodiny jsem nevěděla že jsem na něčem takovém byla. Pokud máš možnost tam jít tak doporučuji. Narkoza za to fakt nestojí..
@Zara.Ray
Diky moc za odpoved. U me se chce Langerova rozhodnout podle vysledku 4d utz, jestli by ji delali sami nebo by me poslala do Podoli k Dr. Hamackovi. Jenze tam je cekacka jeste delsi (nejdriv duben/kveten). Navic jsem mela za posledni 2roky narkozu uz 5×, tak bych se ji taky rada vyhnula… Uvidime co najdou na utz a kdyztak Te pak pozadam o kontakt.
@jezz1e píše:
@Zara.Ray
Diky moc za odpoved. U me se chce Langerova rozhodnout podle vysledku 4d utz, jestli by ji delali sami nebo by me poslala do Podoli k Dr. Hamackovi. Jenze tam je cekacka jeste delsi (nejdriv duben/kveten). Navic jsem mela za posledni 2roky narkozu uz 5×, tak bych se ji taky rada vyhnula… Uvidime co najdou na utz a kdyztak Te pak pozadam o kontakt.
Určitě si to promysli. Mě jen vypsali žádanku a ať se rozmyslím. A tenhle zákrok dělají jen 2 doktoři v ČR. Tato doktorka v Odolené vodě a jeden někde až za ostravou. Já měla narkozu 3× a řekla jsem že už fakt ne. Je to zásah do těla a pokud je možnost se ji vyhnout tak to zkusím. A fakt nelituji.
Doufám že ti to dopadne dobře
držím palce ![]()
@jezz1e Já chodila také k Langerové, sice je občas nepříjemná, ale zase umí zařídit i nestandardní věci, co třeba ti mladí si netroufnou. Moje IVF, které bylo problematické a jiní ho nechtěli udělat si vzala na vlastní odpovědnost. Jinak můžu posoudit rozdíl narkóza a analgosedace u odběru vajíček a za mě ta sedace rozhodně lepší, hned hotovo, nic nebolelo a bylo to jako když jsem si dala pár panáků a za chvíli zase na nohou. Nesrovnatelné s tím jak mě odrovnala narkoza. Takže jestli nechceš jít do narkozy tak je to dobrá cesta.
@kytkalenka
Diky, urcite bych radeji analgosedaci. Kamaradce pred tydnem prave delali hysteroskopii pri analgosedaci v Plzni, jinak bych ani netusila, ze to jde. @Zara.Ray Mohu tedy pozadat o jmeno doktorky, ze bych to rovnou s Langerovou probrala? Snad to nebude problem.
@jezz1e píše:
@kytkalenka
Diky, urcite bych radeji analgosedaci. Kamaradce pred tydnem prave delali hysteroskopii pri analgosedaci v Plzni, jinak bych ani netusila, ze to jde. @Zara.Ray Mohu tedy pozadat o jmeno doktorky, ze bych to rovnou s Langerovou probrala? Snad to nebude problem.
Napíšu sz ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď