Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, prosím, měl někdo z Vás ten embryoscope? Já pořád váhám, díky
Všem přeju hezký den ![]()
@lolitaska Super! Já jdu zejtra na kontrolu, tak doufám, že něco vyrostlo. Přecijenom je to u mě trochu boj. Ale nezdarů už bylo dost, tak snad už je štěstí unavený
Doufám alespoň v jedno krásný a kvalitní vajucho
Ty bys měla zachvíli taky začít viď
Co jste všechno dali za plus metody?
@mzk takže zítra kontrola a pak už bude opu? Určitě něco vyrostlo a bude to ok.
Já embryoscope neměla, nekdo mi rikal, že je to zbytečný, ale je to na každém, ale určitě dám embryoglue. Snad to k něčemu bude.
![]()
@Virgina123 No, dneska mám 6tý den stimulace, tak tiše doufám, že OPU jen tak nebude, protože bych ráda, aby ta stimulka byla tentokrát delší. Při 1. a 2. IVF jsem šla na OPU v podstatě 8mý den a kvalita byla mizerná. Takže, ikdyž bych ráda už nic nepíchala, tak si na druhou stranu přeju, abych mohla pokračovat ![]()
@mzk tvl osmý den? To bylo nějak extra brzo ne? Kde jsi byla nebo v Gennetu?
Takže dvě ivf neklapla proč? Bylo co k oplodnění? Určitě to bude lepší ![]()
@Virgina123 Nene, v Gynemu. Bylo vždy jedno po PK, ale ve stádiu v podstatě čtyřdenního, takže k prdu. Myslím, že to bylo tou vyhnanou stimulací. Proto si přeju, aby tahle byla o dost delší ![]()
@mzk aha no je fakt že když to dojde do blastocysty asi je větší naděje. Teda to toho máš za sebou taky dost. To byla nějaká studie nebo ofiko ivf? Je fakt že teda o tak krátký srimulce jsem neslyšela. Určitě to bude teď lepší.
@Virgina123 jednou studie a jedno na pojistovnu. Oba pokusy dopadly v podstate stejně. Mam nizke amh, ale fsh mam zase dobry no. Takze mala zasoba. Ale zase tady v gennetu mi udelali kompletni testy, ktery jsem predtim vubec neměla, jsem naladovana nosifolem a koenzymem. Muz ma operovanou varikokelu, ja za tenhle rok 2× operace endometriozy, takze jsme proste o dost dal a v tom se uklidnuju. Tobe moc drzim palce na ten KET!
![]()
@mzk tak už jen to že tě tu pořádně vyšetřili je skvělý. Určitě to klapne ![]()
Musíme proste věřit.
Já teď přemýšlím zda po tom ketu být či nebýt pár dní doma. Byla jsi nebo plánuješ to?
@mzk píše:
@lolitaska Super! Já jdu zejtra na kontrolu, tak doufám, že něco vyrostlo. Přecijenom je to u mě trochu boj. Ale nezdarů už bylo dost, tak snad už je štěstí unavenýDoufám alespoň v jedno krásný a kvalitní vajucho
Ty bys měla zachvíli taky začít viď
Co jste všechno dali za plus metody?
Ja cekam na ms, ktera by mela prijit 1.11 tak pak taky zacnu. Ja mela u predeslych ivf opak. Stimulka trvala vzdy kolem 15 dni z toho bylo kolem 20 oplodnenych vajec a zadne se nikdy nedozilo 5 dne a me vzdy vkladaly 3 denni embryo…jinak mame ted v planu ICSI, PDG pokud jich bude dost 5 den, embryoglue, embryoscope a zamrazeni po 1. Nastesti ta genetika embryi mi jde uz na pojistovnu. Zitra ti budu moc drzet palce.
@Virgina123 ja byt tebou, tak zustanu doma ![]()
@lolitaska já teď v Gennetu opu 23 DC a oplodnilo se jen jedno jediné. Šlo taky na genetiku a je v pořádku a teď čekám na ket a modlím se a doufám že to vyjde. Jinak bych vše musela absolvovat znovu ![]()
Teda to jsi měla vajec mraky a teda pech že se nedožila pátého dne. Říkali že možná je lepší méně že jsou kvalitní. No já jich měla devět ale bohužel jen jedno embrijko. Ale snad je to to prave
Nemělas ohhs pri takoven počtu? Kde jsi byla v car!?
@Virgina123 mela jsem ho u prvniho a u toho druheho mi hned nasadily leky, abych se tomu vyhla. Pokud pujdou embryjka na genetiku tak me bude take cekat muj prvni ket, ktery si myslim, ze je u me prospesnejsi,protoze budu mit embryjko vysetrene a telo si alespon po opu odpocine.
jak dlouho jsi cekala na vysetreni embryjka? A jak rikas, taky si myslim, ze je lepsi kvalita nez kvantita vajicek… ![]()
@lolitaska trvalo to asi tři týdny a říkali mi tak do měsíce
Co čtu tak ket bývá úspěšnější právě proto že si tělo odpocine od těch hormonů s tou genetikou se vlastně vkládá po dvou proběhlých ms. Alespoň mne to tak vychází
To sis teda užila. To jsi mela oba pokusy ve stejném car!? Ty ti teda dali.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď