Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@mzk Hele tak jako kdyz uz to predvida i pani v obchode, tak to je Tutovka!
![]()
Btw s tim humorem - meli jsme tu metodu vyberu nejlepsi spermie MFSS, coz je imitace vejcovodu pro spermie. Tekutina s “protoproudem” a prekazkami. Ktera spermie se dostane nakonec, vyhrava. My vcera prisli na sal, jsme s pritelem u laboratorniho okynka, vedle nas 2 sestricky a laborantka popisuje vyvoj nasich embryi. Kdyz zacla popisovat to MFSS, tak ja rikam “noo to je takovy bludiste pro spermie” … ona i sestricky vytlem. Pritel na to “na konec se dostanou jen ty nejinteligentnejsi, to maj po me, a ty dostanou zlatyho bludistaka” … a to jsem se tam malem pocurala smichy i ja ![]()
Ahoj holky, která víte, prosím? Pojišťovna přispívá na IVF do 39, ale když už se jde pak jen na KET, taky platí jiná částka?
@mzk píše:
@Lestram Tak humor je právě tom, co nás s manželem drží celou dobu nad vodou, po těch nezdarech. Včera jsme se v krámě vrátili zpátky, protože nám paní vrátila o 100Kč navíc a strašně děkovala a povídá: „To se vám určitě vrátí na dětech“. Oba jsme se s manželem začali smát, poděkovali jsme jí a říkáme, že je to jasný, že to v tom lednu prostě klapne
Určitě
![]()
@Lestram máš vtipnýho chlapa ![]()
On byl s tebou na sále? I když tam prcka dávali? Já myslela že to nejde, ani jsem se teda neptala ![]()
@luciiin jo do 39 plus podle 364 dnů než ti bude 40 a ket nevím potom, třeba budou vědet holky
@luciiin ket se nepočítá do ivf cyklus, takže jich můžeš mít kolik chces a za každý v gennetu myslím platíš 5200kc ![]()
@Virgina123 Na odberech nebyl, cekal na pokoji. Ale u transferu se s muzem pocita “automaticky”, ale nemusi tam byt, pokud to nechces, on nemuze apod… Kazdopadne je oblecenej v takovym tom nemocnicnim munduru, na hlave capku, pres pusu rouska… navic on cestou tam dulezite rikal “ja u toho prece musim byt” a ja na to “ze u TOHO jsme nebyl ani jeden”
Takze se rozbehla se sestrickou vtipna diskuze na tema “az se dite jednou zepta na sve poceti”, tak mu budem moct akorat rict “my nevime, my u toho nebyli” ![]()
@Lestram a to bylo na Letné jo? Vidis já myslela že to nejde. Ale stejně bych to tam asi nechtěla ![]()
@Virgina123 Ano, na Letne. Ja ho tam taky mit uplne jako nemusela, ale on na tom trval. A mne celkem tesi, kdyz vidim, ze ma zajem. Stal celou dobu u hlavy a nahatou uz me videl, tak co..
![]()
@Lestram vidíš tak to koukám
Vím že to nekde jde ale nemyslela jsem si že tady ![]()
Tak alespoň to viděl na té obrazovce ![]()
@Lenkýs píše:
Ahoj,
nevím jestli je tu někdo ještě známý, dlouho jsem tu nebyla
Adélce už je 13 měsíců, máme 9 zubů, je pěkně paličatá, ale taky moc šikovná
Holky, jestli některá uvažujete, zda zvolit Gennet, tak do toho jděte, nám naši princeznu upekli po 11ti letech marné snahy
Ahoj, já si tě pamatuji
Adélka je krásná. Dělají tam krásné holčičky. Naší Aničce je 25 měsíců
a paličatá je teda taky až moc ![]()
@Lestram píše:Muj muz metode MFSS take rika bludistak
@mzk Hele tak jako kdyz uz to predvida i pani v obchode, tak to je Tutovka!![]()
Btw s tim humorem - meli jsme tu metodu vyberu nejlepsi spermie MFSS, coz je imitace vejcovodu pro spermie. Tekutina s “protoproudem” a prekazkami. Ktera spermie se dostane nakonec, vyhrava. My vcera prisli na sal, jsme s pritelem u laboratorniho okynka, vedle nas 2 sestricky a laborantka popisuje vyvoj nasich embryi. Kdyz zacla popisovat to MFSS, tak ja rikam “noo to je takovy bludiste pro spermie” … ona i sestricky vytlem. Pritel na to “na konec se dostanou jen ty nejinteligentnejsi, to maj po me, a ty dostanou zlatyho bludistaka” … a to jsem se tam malem pocurala smichy i ja
@Anonymní píše:
Muj muz metode MFSS take rika bludistakTake se chystame, zatim jen AIUI, IVF v nedohlednu diky vcerejsimu pohovoru na genetice, ale ja si klidne pockam, jsem trochu srabek… vsem co uz jsou v procesu preju hodne stesti a @Lestram prosim napiste jak Vas bludistak dopadl
Diky
Myslim, bludistaci se ujmou ![]()
Dekuju a pisnu.. ale jeste to chvili potrva ![]()
@Anonymní píše:
Muj muz metode MFSS take rika bludistakTake se chystame, zatim jen AIUI, IVF v nedohlednu diky vcerejsimu pohovoru na genetice, ale ja si klidne pockam, jsem trochu srabek… vsem co uz jsou v procesu preju hodne stesti a @Lestram prosim napiste jak Vas bludistak dopadl
Diky
Anonymní, pokud sem nakoukneš, můžu se prosím zeptat, proč je další ivf kvůli genetice v nedohlednu? Taky nás čeká sezení s dr a pořád se to posouvá, to jim pak trvají i výsledky? Nebo to je z jiného důvodu?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď