Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
děkuji ti moc
já se rozhoduji jestli bych nešla k nám do nemocnice v Příbrami, máme tu docela dobrou gyndu a nebo mě napadl právě ten gennet…ale jestli je to tak jak říkáš, tak raději půjdu k nám do Příbrami
, je tam nějaká doktorka, MUDr. Alena Roušarová, akreditovaný lékař, licence udělena FMF centrem Londýn
Centrum fetální medicíny pro screening I. trimestru těhotenství ![]()
takže mám asi rozhodnuto… ![]()
@irenn píše:
@Denis11 já bych si určitě fraxík píchala. Taky jsem o své mutaci nevěděla, takže 3 těhotenství bez něj - první abrupce placenty (může být způsobena právě zvýšenou srážlivostí), druhé bez problémů, 3 spontánní potrat (opět může být způsoben zvýšenou srážlivostí). Teď píchám od začátku Clexane, dělali mi na začátku těhotenství kontrolu srážlivosti a hned to vylítlo nahoru. Dr. mi vysvětloval, že pokud je srážlivost během těhotenství zvýšená, je vyšší rizko potratu, úmrtí miminka v děloze, předčasného porodu, zpomaleného růstu, abrupce placenty - prostě samé „lahůdky“. Ty injekce miniheparinu riziko těchle komplikací výrazně snižují. Něměly by způsobovat větší krvácivost, naopak srovnat hodnoty srážlivosti do normálu. Samozřejmě, že i s trombo mutací může těhotenství proběhnout bez problémů, ale pokud je možnost snížit rizika, připadá mi riskantní to neudělat
Ahoj Iren děkuju za reakci.. když já ti nevim
máme poslední pokus a já mám hrůzu uplně ze všeho.. děkuju bohu za to, že mi začaly biohodiny bouchat jak na lesy už v 19ti a že ve 21ti to vyšlo a že mám aspon holku..ale tak strašně bych si přála ted miminko když je ta holka ted v puberte a už se skoro nechce mazlit
tak si furt řikám, jestli to třeba neni tim že ani jeden pokus zatím nevyšel, když jsme jinak oba naprosto v pořádku..vždyt ani doktoři to nechápou ![]()
Ještě na upřesnění - někteří dr. z Gennetu ten certifikát mají taky, ale celý Gennet má z nějakého důvodu nastavený software na kombinaci s triply, což je škoda ![]()
@Denis11 chápu, že přemýšlíš, co způsobuje neúspěchy. Když by ses rozhodla nepíchat, tak by určitě stálo za to kontrolovat srážlivost, mě říkala dr. (reprodukční imunoložka), že ideálně v době ET (nebo OPU, už si nejsem jistá) a kdyby se něco dělo, hned fraxík nasadit. Jdete do celého ivf znovu, nebo máte ještě mrazáčky?
@irenn Právě že nám nikdy žádný mrazáčci nezůstali
u toho prvního našeho společného (první jsem měla s exmanželem v r 2007) pokusu v říjnu 2012 jsme měli jen dvě vajíčka takže to ani nehrozilo, ale u toho druhýho se nám skoro dokonce drželo všech 10vajíček a ještě 5tý den ráno byli 4.. ale než jsem přijela na ET tak zbyli jen 3, dvě jsme zavedli a ta poslední blastocysta prej nebyla na mražení
podle mě se jim spíš nechtělo mrazit jedno embryjko
takže celý IVF odznovu
chjoo
já to jako asi určitě proberu s doktorkou, ale po tom druhym pokusu v lednu jsem krvácela jak prase na porážce už 7mý den
strašný. A přitom ten test byl pak ještě lehce pozitivní.. proto z toho fraxiku nemám dobrý pocit ![]()
děkuji ti moc ![]()
nemáš prosím tě zkušenost s nějakými vitamíny? za 3 dny dobírám utrogestan tak přemýšlím co dál ![]()
@Denis11 tak to úplně chápu, asi taky záleží na dávce toho fraxíku.
Mě kdysi (ještě s ex) v Pronatalu zamrazili i 1 embryo (3-denní). To byl teda jediný mrazáček v mém životě, reaguju špatně na stimulku.
Držím palce, ať je pro vás říjen šťastný měsíc!
Příspěvek upraven 08.07.13 v 17:02
@Mischellka88 omlouvám se, odpověď o vitamínech jsem omylem připojila k Denis - zkusím to opravit ![]()
Vitamíny - já jsem brala (pořád beru) femibion, kterej je děsně drahej, ale kvůli mutaci hůř zpracovávám kys. listovou a ta tam je už naštěpená. a pak jsem ještě brala mateří kašičku, měla by mít vliv na hormony během cyklu a „nakopnout“ vaječníky (u mě je problém malá rezerva vajíček, tak proto
. Jinak moc expert na vitamíny nejsem, podle mě je před otěhotněním fakt důležitá ta listovka
.
@irenn píše:
@Denis11 tak to úplně chápu, asi taky záleží na dávce toho fraxíku.Mě kdysi (ještě s ex) v Pronatalu zamrazili i 1 embryo (3-denní). To byl teda jediný mrazáček v mém životě, reaguju špatně na stimulku.
Příspěvek upraven 08.07.13 v 17:02
Držím palce, ať je pro vás říjen šťastný měsíc!
No to je taky pravda…mohla bych s doktorkou probrat dávkování… ![]()
Ahoj. ja chodila taky k pani doktorce brandejske a muzu doporucit ji i cely gennet. dnes mame 3mesicni holciku. tak hodne stesti.
@elinkai píše:
Ahoj. ja chodila taky k pani doktorce brandejske a muzu doporucit ji i cely gennet. dnes mame 3mesicni holciku. tak hodne stesti.
Ahojky, moc gratuluji k mimi
, jak se malá jmenuje
?
My jdeme na první konzultaci 30.7. ale nevím ke komu jsme objednaní, snad to bude někdo fajn ![]()
Jmenuje se eliska. tak jeste jednou hodne stesti, urcite se vam to povede ja tomu taky neverila, ale zazraky se obcas deji.
@elinkai píše:
Jmenuje se eliska. tak jeste jednou hodne stesti, urcite se vam to povede ja tomu taky neverila, ale zazraky se obcas deji.
Já doufám, že se dějí zázraky, chceme totiž i PGD a kdyby to za těch šílených peněz co za to dáme nevyšlo, tak nevím už co bych dělala, a hlavně mám nervy už celkem nadranc, snažíme se rok a teď po všech vyšetřeních jsme se nakonec tedy rozhodli pro IVF, tak snad to klapne, děkujeme všechny za podporu - každá dobrá zkušennost či dobrá zpráva se hodí ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď