Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky
Dneska jsem byla na kontrole v Gennetu, zacinam dnes pichat Gonal a rozjizdim 2.IVF,t ak snad tentokrat dopadne
Jinak jsem se ptala i, co je pravdy na tom zdrazovani leku, tak na me Jarosova koukala, jak to vim, ze ona sama to vi tak 14 dni
uz se o tom mluvilo rok, pripravovala se ta vyhlaska, ale bylo hodne namitek, tak to na ministerstvu jeste pozdrzovali a neodvazili se to vykopnout…jenze jak prisla tahle vlada, tak vzala ze stolu vsechny „resty“ a tu vyhlasku schvalila
takze od zari nebudou pojistovny na ty leky prispivat
Gonal, za ktery jsem dnes doplacela 4tis., tak od zari me bude stat 10tis.
Tak pokud muzete a pro koho je to aktualni, tak si skocte do CARu mozna pro ty leky driv, jestli to vydaji jeste v srpnu treba pro stimulaci v zari apod.
@veveruse78 - prosím Tě a kolik pícháš jednotek, že jsi platila tolik?
@KamisB prvni 2 dny 225j a pak 187,5j (minule jsem mela rovnou tech 187,5 a platila jsem neco lehce pres 3tis.), ted to bylo za cca 3800,–
Ty mas kolik jednotek? stimulujes?
@veveruse78 tak to je pěknej rozdíl cen, doufám, že vše stihnu koupit teď, abychom pak kvůli tomu finančně nevykrváceli, já už od pondělka píchám Gonal 150j 1× denně a v pátek jedu na kontrolu, tak uvidíme ![]()
@Jana6 píše:
@Denis11![]()
aJOOOJ JANII
TAK CO JAK JE?
U mě celkem dobrý, dneska jsme si vyzvedli výsledky všech vyšetření a dověděli jsme se, že jsme oba naprosto draví, žádné problémy, autoimunita nebo alergie na spermie nejsou. Spermiogram pani docentka řikala že takhle luxusní už hodně dlouho neviděla, že ho může i darovat
takže ty naše neuspěchy jsou oprvadu jen v tý hlavě. Neupínat se, neupínat se, neupínat se
![]()
@Jana6: a víš, že bych neměnila.. šla jsem do toho rizika vědomě, za holčičku jsem vděčná a věřím, že dlouho budu.. Jinak se omlouvám všem, kterých se moje psaní dotklo, možná jsem to neformulovala nejlíp. Mít děti stojí za to a všem vám to tady moc a ze srdce přeju. Jen na sebe holky dávejte pozor a nenechejte se uchlácholit ani vašim věkem ani pocitem, že vás se to riziko netýká, protože nic takového v rodině nemáte.. Kdybych byla více zodpovědná a uvědomovala si víc to riziko, snad bych na ten ultrazvuk v těhotenství chodila každé dva tři měsíce.. Holky, držím palečky a přeju hodně štěstí.
Vanda
@veveruse78 - já měla jen 125 a pak snad jen 112,5…takže jsem se vešla do jednoho pera a stálo jen 1500,–
ale ted budu mít puregon, tak nevím kolik budu platit teď ![]()
@KamisB píše:
@veveruse78 - já měla jen 125 a pak snad jen 112,5…takže jsem se vešla do jednoho pera a stálo jen 1500,–ale ted budu mít puregon, tak nevím kolik budu platit teď
aha, tak to jo..ja mela vzdycky rovnou 2 pera…i kdyz mi zbyde, ale zaplatit se to musi cely ![]()
a puregon budes mit taky v peru? to by mohlo byt podobny…halvne, at to stihnes jeste v tom srpnu ![]()
@veveruse78 - jj budu, jj jsem domluvená, že si je za těch 14dní nafasuji.
No mě dala sestřička jen jedno 900j..že pak se případně dokoupí jen nějaký s míň jednotkama, aby mi doma zbytečně nezbývalo. Protože v každým peru je tak 50-100jednotek navíc
@Denis11 a kdy jdeš tedy do dalšího? teda já nevím, ono se to řekne co neupínat se ale když to pak nejde tak to jde těžko
no já už jdu teď třetího září na transfer tak doufám že to dopadne a opravdu půjdu
jsem moc ráda že jste oba v pořádku, teď to víš, že jste zdraví a určitě to vyjde ![]()
![]()
@vandis jj to si přensě myslím, miminko prostě stojí za všdechno
ale nijak jsi se mě nedotkla, to vůbec ne, jen jsem napsala a reagovala co si o tom myslím já
ted ti budu držet všechny pěsti at jsi brzo v pořádku
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď