Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@LuciisPuciis píše:..
@MartinaCV: Jj, prostě jak říkám - důvěřuj, ale prověřujA jak jste na tom, holky? Už je vše v pořádku? S Malíčkovou jsi to nějak dokomunikovala?
Příspěvek upraven 27.02.19 v 21:39
@MartinaCV píše:
V pondělí jsem byla u nás v Imunu a doktorka řekla, že to, co do mě napíchali v nemocnici vůbec k Subcuvii nevadí a vzhledem k celkovému IgG 7,4 už se to fakt píchnout musí, tak mě ďobli. Pak mám přijít až po šestinedělí a v porodnici mám nahlásit imuno problém - bduu rodit nakonec v Mostě a tam už tohle vše vědí a mají si malou pohlídat. Jinak mi doktorka v Imunu řekla, že ten průjem, se kterým jsem přijela z nemocnice, je ze železa, tak že ho mám radši vysadit. Včera jsem vysadila a je po průjmu. To by člověk neřekl, co udělá tableta železa.
To jo, ty bláho. Každopádně jsem ráda, že už je to všechno za váma - bylo to šílený, cos psala. Malíčková mě tím hodně zklamala, že tě nechala „ve štychu“. Ale, „čo bolo, to bolo“ a teď už jste pod kontrolou, holky a je to o. k. ![]()
@FFany píše:
@Romčinka Ahoj já než vše od všech vás dočtu, tak zase je o pět stran víceChtěla jsem ti jen napsat, že já piju ječmen a polykám chlorellu od firmy GW vyzkoušela jsem zelený ječmen od více firem a tenhle je z mého pohledu nejlepší, už jen proto, že se dá rozmíchat ve vodě bez pucků a rovnou pít, i kdyby si nechtěla být těhotná, tak je to dobré pít pro očistu těla, já již piju půl roku. Pravda je, že poslední dva roky dělám vše co mi kdo doporučí. Od Mudr. z genetiky mám doporučené vitamíny A, D,E, B,Q10, těhotenské vitamíny a kyselinu listovou (tu mi předepsala Mudr., protože ta volně prodejná je slabá). Doufám, že nám to na první a jediný pokus vyjde.:-)
..
Příspěvek upraven 27.02.19 v 21:38
@MartinaCV: Martí, takže do prvního ultrazvuku, který bude příští PO - nějaká omezení (netahat tašky? no sex? žádný sport? nepít/nejíst to či ono?) nebo teď ještě všechno normal?
@LuciisPuciis píše:
@MartinaCV: Martí, takže do prvního ultrazvuku, který bude příští PO - nějaká omezení (netahat tašky? no sex? žádný sport? nepít/nejíst to či ono?) nebo teď ještě všechno normal?
..
Příspěvek upraven 27.02.19 v 21:38
@MartinaCV píše:
Já jsem byla dost citlivá, pomalu jsem cítila jak mi rostou folikuly a nechtěla jsem nic pokazit, takže jsem byla v nouzovém režimu. Bez sexu, nenosila jsem těžké věci a byla jsem na neschopence (já ale pracuji z domova). Břicho mě bolelo a rostlo s tím jak rostly folikuly - já jich měla ale hodně o vel. 22 mm, takže tělo si samo řeklo o šetřící režim. Tělo dostává zabrat, já bych mu klid dopřála, ať může energii věnovat reprodukci.
O. K., prostě uvidím, jak budu reagovat po pár dnech a podle toho se uvrhnu do spořícího a nebo rovnou spícího
režimu, chi. Dííííky
Btw - jaký ten kočárek jsi nakonec zvolila?
@LuciisPuciis píše:
Petruš díky! Sex, běhání, nošení tašek ze zač. stimulace asi o. k., řekněme do 1. ultrazvuku? Dr. mi nic při včerejší kontrole co se týče omezení neřekla a mě to v ordinaci nenapadlo, až když jsme o tom doma mluvili.
Já Langerové řekla, že chodím běhat a na fitbox a ona, tak na to rychle zapomeňte a to hned, tak nevím. A u sexu řekla opatrně. Co tu kurňa je
Takže radši ne. Jinak jsem byla od začátku stimulace doma… blbá práce, neměla bych si třeba ani kde píchnout a tak a k tomu nepřetržitý provoz. Chce se to hodně ptát. Langerová vždy říkala, ať se hlavně ptám. Na cokoliv. A ono je to fakt lepší.
@Petruš Z.: tak to moje dr. neřekla nikdy
Ona odpoví, na co se zeptám, ale sama od sebe moc informací nepodá. No a mě napadají otázky vždycky až doma, když se člověk o tom baví s okolím, taky ho přivedou na otázky, jenže to už proti mě nesedí ta dr., aby mohla odpovídat ![]()
@FFany píše:
@Romčinka Ahoj já než vše od všech vás dočtu, tak zase je o pět stran víceChtěla jsem ti jen napsat, že já piju ječmen a polykám chlorellu od firmy GW vyzkoušela jsem zelený ječmen od více firem a tenhle je z mého pohledu nejlepší, už jen proto, že se dá rozmíchat ve vodě bez pucků a rovnou pít, i kdyby si nechtěla být těhotná, tak je to dobré pít pro očistu těla, já již piju půl roku. Pravda je, že poslední dva roky dělám vše co mi kdo doporučí. Od Mudr. z genetiky mám doporučené vitamíny A, D,E, B,Q10, těhotenské vitamíny a kyselinu listovou (tu mi předepsala Mudr., protože ta volně prodejná je slabá). Doufám, že nám to na první a jediný pokus vyjde.:-)
Moc děkuji zkusím sena to podívat na netu ![]()
@MartinaCV píše:
Holky, tak to moje žluté husté mlezivo se změnilo na normálně bílé tekuté řídké mlíko.. že se nic nechystá, že ne?
Buď v klidu, určitě se nic nechystá. Jen to, že za pár týdnů budeš maminkou
Hlavně nemačkat ![]()
@LuciisPuciis píše:
@Petruš Z.: tak to moje dr. neřekla nikdyOna odpoví, na co se zeptám, ale sama od sebe moc informací nepodá. No a mě napadají otázky vždycky až doma, když se člověk o tom baví s okolím, taky ho přivedou na otázky, jenže to už proti mě nesedí ta dr., aby mohla odpovídat
U ní bylo vidět, že je ráda, že se ptám. A když jsem jí popsala, co dělám za práci, tak přestala psát… normálně u těch otázek dokázala ještě psát zprávu
, podívala se na mě a rovnou se zeptala, jestli nechci PN. A jinak by k tomu vlastně nedošla. A já bych pak určitě litovala. A už jsem se naučila psát si otázky doma a vozit to sebou ![]()
To o tom Q10 jsem nevěděla
Taky chci vědět, co si mám potom koupit. Please.
@LuciisPuciis píše:..
O. K., prostě uvidím, jak budu reagovat po pár dnech a podle toho se uvrhnu do spořícího a nebo rovnou spícíhorežimu, chi. Dííííky
Btw - jaký ten kočárek jsi nakonec zvolila?
Příspěvek upraven 27.02.19 v 21:37
@Gabriela1234 píše:
Marti, pravdu máš, teď už si budu vše hlídat. Pokyn z prvního CARu, ať hlavně nečtu ty bludy na internetu, byla nejhorší rada, co jsem tam mohla dostat. Je ale taky fakt, že jsem to všechno okolo toho psychicky špatně nesla. Teď už si taky vše hlídám. Jaký preparát Q10 používáš? Jakou značku?
Jo, a po porodu CS nasadit laktobacily, to víš?
..
Příspěvek upraven 27.02.19 v 21:37
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď