Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Gesslein F4 Buggy?
Přidejte zkušenost s Gesslein F4 BuggyMoc bych poprosila o informaci, jaký terén je kočárek F4 zvládnout. Potřebuji lehký kočárek na skládání, ale i do terénu, tak váhám mezi tímto a Visionem S. Děkuji moc za radu.
Podla mna to prilis na polne cesty nie je. Sice si mozes predne kolieska zafixovat a ide to potom celkom fajn, ale skor je to na cesty ako do divokeho terenu. Prilezitostne teda ano, ale ak mate chodit kazdy den po divokych cestickach, volila by som nieco ine alebo idealne nejaky nosic ci satku. Ja mam F4 na asfalt a do terenu satku
Na vesnici bych si ho nevzala, do lesa a na pole taky ne. Stačilo mi projet staveniště a zadní kolečka v sobě měla zapíchnuta strašně kamínků, které po vyndání nechaly celkem hluboké díry.
Děkuji moc, tak já asi vezmu ten Vision nebo ještě BJ summit. Nebo vás napadá ještě něco jiného? Holčička má 6 měsíců a pak už nechci řešit jiný kočárek. Do města musím autem ajinak nosím taky, v Manduce.
Děkuji.
Tak já mám F4 jako jeden z několika kočárků, do města a na procházky bezva, do terénu v žádném případě. Jako projede to, samozřejmě, ale proč lesem raději nejezdit s kočárkem, s kterým je to příjemné, že jo… ![]()
Doporučila bych třeba Jané Slalom-lehký, skladný, skládá se i jednoduše, do terénu příjemný. Také jsem měla ve vozovém parku ![]()
Ještě jednou moc děkuji. Nad Janéčkem jsem taky uvažovala, ale prý je tak o třídu níž než gesslein, tak nevím. Snad prý je u gessleinu lépe řešená boudička. Byla jste spokjená s tím Jané? Ještě jsem přemýšlela nad BJ Elite.
Byla jsem s ním spokojená. Bouda není nic moc, chce to pak clonu, ale F4 má zrovna takovou…A spousta dalších. Já jsem takový střídač kočárů, pořád mě láká zkoušet jiné
…Jané jsem teď na zimu vyměnila za Peg Perego GT3.tak to je obrovský koráb, těžký. ale úžasně prostorný a pohodlný pro dítě na spaní, naše je zvyklé po obědě dvě hodiny venku v kočáru spát, takže ideální. Mít ho jako jediný kočár i na cesty, tak asi pláču
. A proti Slalomu je taky velmi nestabilní. překlápí se mi do strany na cestách, které moje ostatní trojkolky v pohodě zdolaly. Vision jsem neměla, bohužel, ani BJ, ale oba se mi líbí.
Znovu děkuji za zkušenosti. Viděla jsem, že si maminky nechávají clony šít. Tak teš jste mě zase nahlodala
. Už jsem myslela, že vezmu ten gesslein a na jaře vyměním za nový summit.
To janéčko je lehké a vy říkáte, že stabilní… Ještě jsem si tu vyčetla, že reverse je i s otáčecí boudičkou. Malá moc kočárková není. Máme tu hrozný terén, takže zatím jsem spíš nosila, ale roste. ![]()
@canada píše:
Děkuji moc, tak já asi vezmu ten Vision nebo ještě BJ summit. Nebo vás napadá ještě něco jiného? Holčička má 6 měsíců a pak už nechci řešit jiný kočárek. Do města musím autem ajinak nosím taky, v Manduce.Děkuji.
vezmi si raději toho summita, ten je do terénu ideální. Na vison byly dost stížnosti, už si teda moc nepamatuju proč, ale ten summit je určitě lepší a pohodlnější.
No nejsem si jistá, jestli je summite už od půl roka. Ona totiž i te F4 je hodně široká a prostorná, pro tak malý dítě až moc. Chybí tam nějaká zmenšovací vložka, já jsem si vložku ušila a bylo to lepší, pak jsem tam měla od Elitu ten jarní fusak a taky to bylo dobrý. Akorát ta bouda je fakt dost na nic, BJ mají ty boudy naprosto úžasný. A zvládá fakt jenom lehčí terén, jako polňačky ani omylem, to bych Elu vydrncala, ale do města je úžasnej, lehce ovladatelnej.
Jinak ještě Vision a myslím ani Bj-ale abych si nevymýšlela
,nemají ruční brzdu a tu já tedy využívám v terénu hodně. Není nad to, když se jede z kopce s naloženým kočárem si pěkně přibrzďovat…Ale člověk se bez ní obejde, to je praVDA…
Jané Reverse má mnohem lepší boudu, zas někdo tvrdí, že je úzká. Ono bude u všeho něco.
Holky, já se opakuji, ale děkuju, fakt. Já si tajně myslím na úplně nového summita, co by měl být příští rok. Někde to byl odkaz a je prý až do lehu a další vychytávky, co má teď elite, tak proto, bych ho chtěla, ale prý tady bude tak někdy na jaře v létě, ja to kolekce 2013, to zase zjistila jiná maminka.
Takže já bych pořešila ojetým gessleinem nebo janéčkem teď zimu a možná jaro léto. Tak by mi stačil i ten reverse, ale tam nevím, jestli jde do lehu i s nožičkama. Fakt s autem je to jednodušší. ![]()
Tak bych vzala to Jané, mírně jeté se dá sehnat docela levně, Gess bude o hodně dražší. Reverse bych se nebála, já měla Jané Cross reverse a úzce vypadal na pohled, dítě se mi tam ale vešlo s fusakem bez potíží, mělo přes rok. A to byl takový sporťáko-golfový kříženec
.
Jo a nohy jdou určitě do lehu normálně.
Jinak pro zajímavost
-já mám trojkolku Maclaren MAC 3,je to báječný kočárek, lehký, zajímavý, pohodlný, pěkně se mi s ním jezdí. Má bezvadný kšilt, když prší nebo fouká, stačí vyndat a skoro nepotřebuji pláštěnku. Jediná potíž jsou právě nepolohovací nohy. A protože naše dítě spí v kočáru venku každý den tak 2 hodiny, koupila jsem to Peg Perego.
Já bych toho gesse měla kolem 8000 je také jetý, ale jen po jednom dítěti. Ten reverse jsem myslela kvůli té otočné sedačce, jen jsem se chtěla zeptat, jestli po tom není nějak ovlivněná stabilita, já bych chtěla vozit malou k sobě otočenou, je ještě malinká.
Tak ještě tohle, kdyby jsi mi mohla poradit.
Jinak ten Maclaren MAC 3 je moc moc pěkný, ale říkám malé je 5,5 měsíce, takže asi později, ale budu na něj vážně myslet.
Peg Perego je super, taky jsem ho okukovala, ale bohužel je těžký.