Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,
nedávno jsem tady měla diskuzi: https://www.emimino.cz/…carku-72485/. Mo jste mi pomohly a ještě jednou moc děkuji.
No a začala jsem vybírat a moc se mi líbí kočárek DorJan - 4kolka s pohyblivými kolečky. Jen nevím, jak v terénu a ve sněhu, když jsou ty kolečka blíž k sobě. Je kočárek v terénu stabilní? Dá se to po zaaretování srovnat s klasickou čtyřkolkou?
A dále se mi čím dál víc líbí Gesslein, ale zdá se mi jakoby „nedostupný“. V běžné prodejně v okolí nemám šanci a letět kvůli tomu někam do velkoměsta … co pak, kdyby byla reklamace? A nevíte někdo cca cenu, GESSLEIN F6 + C-lift s autosedačkou??? Nenašla jsem to takhle kompletně.
A ještě jsem si četla o kočárku patron - ale tady na emiminu píšete, že se dost reklamuje … mě se líbí, že je to česká značka, ale to už asi dávno neplatí, že?
Poraďte, kdo máte zkušenosti se jmenovanými kočárky nebo doporučte něco dalšího.
Moc moc děkuji - zjistila jsem, že už mám málo času a musím jednat.
Gesslein jsem viděla i na živo v tomto obchodě.
http://www.eshopbaby.cz/…log/kocarky/?…
Jo vidíte, ještě detail. Jsem kousek od Třebíče, tak jestli poradíte, kde v blízkosti mohu Gesslein vidět, či koupit?
Mám Dorjan,ve sněhu v pohodě,samozřejmě v moc vysokém ti neprojede ŽÁDNÝ kočárek. Já ve sněhu nearetovala a v poli a lese možná jednou?
Jinak projel všude,kde jsme byli ![]()
Když máš kolečka zaaretované,tak se musíš s kočárkem chovat,jako s každým,který nemá pohyblivá kola. Ale přiznám se,že není nad to,když pohyblivá jsou ![]()
Mě právě pořád všichni z vesnice přesvědčují, že MUSÍM mít pevná kola, ale když na ten kočár sáhnu, tak se mi s pevnýma kolama zdá hrozně těžkej oproti těm tomu s otočnýma - a to jsou na váhu třeba stejně těžké kočárky. Nebojte mám svoji hlavu, ale přece jen jsou to slova zkušených maminek … Každopádně do DorJanu jsem se přímo zamilovala … ![]()
berry4 píše:
Mám Dorjan,ve sněhu v pohodě,samozřejmě v moc vysokém ti neprojede ŽÁDNÝ kočárek. Já ve sněhu nearetovala a v poli a lese možná jednou?Jinak projel všude,kde jsme byli
Když máš kolečka zaaretované,tak se musíš s kočárkem chovat,jako s každým,který nemá pohyblivá kola. Ale přiznám se,že není nad to,když pohyblivá jsou
S Dorjanem jsem projela i celkem vysoký sníh - cca 20cm čerstvě napadaného sněhu a kolečka jsem měla zaaretovaná a nebyl problém.
Dorjan je skvělý, jsme s ním max. spokojení, je lehce ovladatelný ![]()
Dorjan kolecka se daji dobre zaaretovat a drzi. Jezdime s nim po polnackach bez problemu. Ale doporucit ho nemuzu, protoze mi rupnul podvozek ve svaru, zname se stalo po roce uzivani to same. Ja ted cekam az mi vyridi reklamaci. Taky me vadi, ze jde celkem ztuha odbrzdit brzda.
gesslein určitě bude o hodně dražší než dorjan, ale je hodně kvalitní, záleží co od toho očekáváš a kolik jsi ochotnn do toho vrazit. Já mám gesslein tříkolku s vložnou taškou bez autosedačky za 18 tisíc. Takže s autosedačkou a čtyřkolku počítej určitě něco kolem 23 tisíc
Já ho brala s tím že vydrží i na druhé.
Jinak se hodně prodávají i jeté a to bych se fakt nebála koupit, jsou za třetinové ceny a v dobrém stavu. Aspoň ten můj po dceři je jak nový bez závad. ale jsem z pardubic a tady je prodejna a proto jich tady i hodně jezdí a hodně se jich prodává jetých. ![]()
Dorjan po zafixování koleček jede dobře. Do horšího terénu je to dobré. Akorát trochu po nerovnostech skáče (otočný kolečka i neotočný), není to extrapérák.
no ale to dnes už není skoro žádný kočárek, Gesslein taky skáče ![]()
Ani ty klasiky s pevnýma čtyřma kolama? Nemyslím zrovna Dorjany a Gessleiny. Inglesiny a pod.? Ty myslím pérujou, ne?:-)
Panuška píše:
no ale to dnes už není skoro žádný kočárek, Gesslein taky skáče
A není to spíš výhoda, když je kočárek tužší?
hofka píše:
Dorjan po zafixování koleček jede dobře. Do horšího terénu je to dobré. Akorát trochu po nerovnostech skáče (otočný kolečka i neotočný), není to extrapérák.
hofka píše:
Ani ty klasiky s pevnýma čtyřma kolama? Nemyslím zrovna Dorjany a Gessleiny. Inglesiny a pod.? Ty myslím pérujou, ne?:-)Panuška píše:
no ale to dnes už není skoro žádný kočárek, Gesslein taky skáče
No my máme na chalupě starej patron z druhý ruky asi za tisícovku a ten je teda pérovací a super i dobřed stabilní, ale z těch nových moderních kočárů mi přijde že není téměř žádný. Možná ty klasický inglesiny, ale s těmi nemám zkušenost, není to můj vkus. ![]()
Už jsem „starší“ generace,nějaký to dítko za sebou,když srovnám kočárky v průběhu let,nějak mi nejde do hlavy,PROČ musí být na vesnici zrovna klasickej čtyřkolák?
Já ho měla na první dceru a když si vzpomenu,jak ŠÍLENÝ s ním bylo jezdit někde v přírodě,ano,houpal,ale dítě mi kolikrát díky tomu na těch drncákách málem vylítlo z kočárku…,jak se s ním nedalo pomale nikam v lese vjet…No trauma z toho mám snad dodnes ![]()
Dnešní kočárky jsou oproti těm klasikám úplný krossmercedesy,já si stěžovat rozhodně nemůžu,náhodou mně Dorjan po rozpérování houpe tak ,až jsem si musela přepnout na to menší houpání,začlo mi to vlnění jít na nervy…
Tímto nnnechci upřednostnovat Dorjan,jen vyjadřuji názor v tom smyslu,že nevidím důvod,proč na vesnici klasický čtyřkolák. Podle mně je hodně jiných- vhodnějších kočárku ![]()
Zakladatelko,být tebou,koukám se také,jaká kola který kočárek má. S nafukovacíma kolama je do terénu jako dělaný .