Ghi/ghee přepuštěné máslo - zkušenost

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
75
7.12.21 17:52

Ghi/ghee prepustene maslo - zkusenost

Ahoj vsem, koupila jsem Ghi od Allnature, nemam s tim zadnou zkusenost, ale rekla jsem si, ze to zkusim :D. Muze mi nekdo popsat, jak pripadne poznat, jestli neni zkazene? Otevrela jsem ho a moc mi nevoni (ale nemam paru, jak ma byt citit). Trochu bych popsala jako orechy se syrem :lol:. Plisen nikde neni, jen je misty bile, ale plisen to neni.

Muzete mi nekdo poradit, jestli bych ho spatne poznala? Bylo jinak teda uplne nove, jen asi v obchode nejakou dobu stalo, trvanlivost do brezna. A muzu ho dat otevrene do lednice? Pisou, ze chlad nepotrebuje, ale mimo lednici mame dost teplo.

Budu rada za rady od vsech ghi uzivatelek :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
705
7.12.21 18:06

Prepustene maslo voni trochu jinak, nez normalni maslo, mne voni trochu nakysle, ale jen cerstve. A vydrzi fakt dlouho, je to cisty tuk, tak muze jen pripadne zluknout, ale to bys poznala. Skladuju teda vzdycky v lednicce, nevim, jestli to koupene je nejak zavarene nebo pasterizovane, pak se asi muze venku. Po otevreni bych to uz neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20861
7.12.21 19:14

Podivej se na stránky českéghicko. Tam najdeš všechny odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
7.12.21 23:49

Ja ghi skladují pri pokojové teplotě, vydrží i 4 měsíce (a nejspíš by vydrželo i déle, ale vždy to sníme :).
Jestli Ti ghí zachutná, doporučuji dělat doma, je to jednoduché a o dost levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79842
8.12.21 06:51

Já si dělám sama. Skladují v ledničce. Ale asi vydrží i venku, tedy vydrželo by. Vždyť dřív se tak máslo skladovalo, přepuštěné, v hrncích, v komoře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí