Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Nazdarek vsem,
chtela jsem poprosit o radu. Nemate nektera prosim zkusenosti s uzivanim Glucophage jako stimulaci pri PCO? V navodu pisi, ze se to ma uzivat pri jidle, ale mne je bohuzel i tak velmi spatne. Porad mi je na zvraceni, jsem malatna a slaba a nejradeji bych jen lezela, ale o to je to potom horsi. V noci ani spat nemuzu. Beru ho 3×1, dokonce jen 500mg a ted to je 5.den.
Nejhorsi je , ze se mi uz zveda ze vseho zaludek, takze nejsem schopna se potom poradne najist , ale alespon snim treba cely kornspitz.
Nevite za jak dlouho by mi mohlo byt lepe? Doktor rikal, ze to musim vydrzet, ale protoze to mam brat 3 tydny , tak vubec nevim jak vydrzim a navic musim od zitra do prace.
Poradte prosim .
Dekuji moc
Glucophage se užívá při PCO ?????
Já myslela, že je to lék, který se užívá při cukrovce ![]()
A nemá se brát v těhotenství.
Je tu někdo, kdo má zkušenosti s tímto lékem???? Já ho užívám měsíc a včera jsem objevila slabou úú na TT.
![]()
Ale bojím se,aby tam ta druhá nebyla způsobená tím lékem.
ahojky. já mám také zkušenosti s tímto lékem. já brala teda 650mg a můžu ti říct že to taky stálo za to.
první týden jsem měla brát jenom jednu tabletu. Po té sem trpěla na průjmy. ale to jsem vydržela. ke konci týdne se to ustálilo a bylo to lepší. Pak jsem měla začít po tom týdnu brát dvě tablety a bylo mi taky špatně. fakt od jídla k jídlu. asi mi to hodně snižovalo hladinu cukru v krvi. Takže jsem to braní vzdala asi po necelých dvou týdnech.
Kdo ti tyhle prášky napsal???
jinak se tento lék prý může brát v těhotenství. Prý ho i těhotným předepisujé. alespoň ze začátku. Neměl byl ublížit.
Já zvažuju že začnu brát nějakou modifikovanou vafiantu Glucophage XD 650. to by se mělo lépe snášet.
Prošla jsem si totiž už laparoskopií a moc mi nepomohla.
moje gynekoložka už mi několikrát řekla že jsem léčbu metforminem odmítla ale když mi po tom bylo zle tak co jsem měla dělat.
Já jsem ho brala taky, mám PCO způsobené nadváhou, v CAR mi ho napsali, že prý mí sníží trochu cukr v krvi a tím i zhubnu. Legrace byla, že jsem ho vydržela jíst 14 dnů, zle mi bylo jako prase a přibrala jsem 5 kilo, takže to letělo rovnou do koše. Na vyšší cukr mi nakonec pomohl Diastabil, volně prodejný v lékárně, po něm mi není nic a může se i v těhu.
Tak vidíš Macíku. a mě doktorka řekla že vůbec nikde nečetla že by po tom bylo nějaké špatně. Já budu ještě chodit nějakou dobu ke své doktorce a pak mě asi stejně pošle do CAR. už mi to říkala. tak se pak asi uvidí.
Já jsem teď tak akorát opět na proveře a uvidí se. ![]()
už jsem ji dvakrát brala a pomáhá, ale vůbec moc neřeší.
Jsem teď 3 měsíce po laparce a nijak mi to asi ani nepomohlo protože MS nedostávám. Akorát jenom jednou ten první měsíc a to se moc ani jako MS nedalo počítát. Ale říkala jsem si aspoň něco. Aspoň nějaký úspěch.
Mě tento lék předepsali v Caru. Měla jsem problémy s ovulací, sama mi vůbec nechodila.
Začala jsem ho užívat 1.12 a týden jsem ho brala jednou denně a pak najela rovnou na třikrát denně a musím zaklepat, že mě teda po něm nic nebylo. No a OVU se dostavila tak kolem 16-20.12 a včera a dnes mám // na těhutestíku. Tak u mě asi zabral. Dneska jsem mluvila s doktorkou radši z Caru, mám ho okamžitě vysadit a nasadit Utrogestan. Tak doufám, že to vyjde a že se v tom novém roce dočkáme krásného uzlíčku.
Holky a když jste brali ten lék, tak jste asi netestíkovali??? Se bojím, abych tu // neměla jenom z toho léku. ![]()
já jsem ho brala fakt jenom krátce (necelé dva týdny) a doktorka mi řekla že mám přijít na kontrolu za půl roku. že dlouho trvá než to zabere.
Hlavně mám ráda ty keci že není kam spěchat když vidí že mi je 25. Ale kdo se snažil a šlo mu to nepochopí co se v nás děje.
já uvažuju nad tím že si nechám napsat ten glucophage xd. ten bych měla prý lépe snášet.
Tak já nevím, ale mě zabral hnedka na první cyklus
Asi to chce opravdu vytrvat
![]()
A druhá čárečka na testíku opravdu sílí, dneska už je krásně vidět a dokonce naskočila do tří minutek.
![]()
tak to ti fakt moc gratuluju. ![]()
no ono je těžký vytrvat když ti je po tom fakt zle. ![]()
Ahoj holky tak se přidám se svými zkušenostmi. Nevěděla jsem, jak dlouho bych ho měla brát první měsíc mi bylo hrozně zle nevěděla jsem, jestli to není z jiných prášků. Další měsíc mi zvýšili dávku. Už mi naštěstí bylo lépe a dokonce jsem zhubla 10kg. Takže jak vidíte na každého to působí skutečně jinak.
Ahoj holky, taky se přidávám s mojí zkušeností. Tento lék beru od konce listopadu. První týden byl krutý. Začala jsem 1 tabletou denně a byl to teda mazec, zle od žaludku, průjmy jako blázen. Po týdnu jsem nasadila dvě tablety denně, ještě chvíli jsem měla potíže ale ani ne po týdnu to ustoupilo a teď ho baštím v pohodě. Takže chce to vydržet a překonat to. Teď je otázka, zda to zabere
). Zítra jdu na kontrolu a začneme se připravovat na první IVF …
Ahoj holky,
metformin jsem brala na PCO 2×. Prvně jako pokusný králík, přísně sledovaný
První týden hrůza, další se to lepšilo, ale někdy jsem po jídle měla průjem i po půl roce užívání. To jsem ho brala snad rok (už si nevzpomínám přesně) 2g denně. Nehubla jsem, ale ani netloustla, zato cyklus byl bezva 30-32 dní. Před tím 100-120 dní.
Po pár letech jsem ho brala znovu 2× 500mg a to už nefungovalo tak dobře.
První várka mi zabrala po druhém cyklu. Hlavně to chce vydržet ten začátek. Ten je opravdu hroznej.
Kdyz mate prujem znamena to ze vase dieta je spatna. Velice hezky me doktorka vysvetlila ze prujem mame z metforminu jen tehdy kdyz jime nezdrave - bila mouka a hodne karbohydratu. Vyskousela jsem to a mela jsem pekny zeleny salatek a zeleninu a grilovane kure atd. a vse v pohode. Druhy den hranolku a hambac v housce z bile mouky a bylo to des. Nakonec jsem rada ze je to tak ze hned clovek vi co nema jist a snazi se jist zdrave a to je dalsi krok blize k miminku. Hodne stesti vsem ![]()