Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky,
tak mám po lapárce a prosím o další radu…máte některá taky jediný problém a sice anovulační vaječníky? po 2 měs. s clostilem jsem začla ovulovat ale už ho mám půl roku a opět přestala…teď už mám vše kompletní a tak nás převedou do CARU. Zajímalo by mě jak to bude dál pokračovat, co se dává když už clostil nepůsobí a jaký to má průběh? ráda bych věděla co za hrůzy mě ještě čeká, nebo jestli to bude v poho a budu jen papat další prášky, max. chodit na injekce, ale hlavně, jestli máme tím pádem šanci se brzo dočkat…?
díky Lucka
Lucko, mě zvýšili dávku a dali Clomhexal. A otěhotněla jsem na poslední měsíc…prostě to zrovna vyšlo. Držím ti palce.
Ahoj Lucko, ja mam take anovulacni cykly, ale vypada to (zatim) ze vsechny. Mam totiz PCO. To , ze jsi ovulaci uz mela je urcite dobre znameni k uspesnemu poceti
Taky si myslim, ze ti bud zvysi davku nebo pouziji jeste jine prasky, nez by se pristoupilo nejdrive asi k inseminaci, ale to proste musi nejdrive stimulovat vajecniky k ovulaci.
Ja ted cekam take po laparce, jestli se te ovulace dockam. Zrovna dnes jdu na UTZ a pevne doufam, ze tam alespon nejaky naznak folikulu byl ![]()
Jestli ne, tak me budou nejak prave stimulovat k ovulaci a udela se ta IUI.
Drzim palecky
Ahoj Lucko,
take jsem brala clostylbegyt a podle vsech vysetreni, pak cykly probihaly v poradku, ale stejne jsem ani jeden ze tri mesicu neotehotnela. pak zacal pan doktor mluvit o laparoskopii, je mi 23 let a o miminko jsme se snazili neco malo pres rok, prislo mi najednou trochu brzo na diru do bricha. kamaradka mi rekla o metode pani mojzisove a ja zacala chodit na rehabilitaci. Po trech mesicich cviceni a cajicku a komplexni pece pani z rehabilitace jsem asi tehotna(podle testu z moci,na gynekologii jdu az pristi taden). Doufam ze vsechno vyjde a bude ok, ale kazdopadne me dala nejak dohromady a ja se citila bajecne jeste drive, nez jsem zjistila, ze jsem tehotna. rehabilitaci mohu vsem vrele doporucit, sice se to muze tahnout, ale je to prirozena metoda… Ja mela s menstruaci problemy od svych 15 let.
Jen me mrzi, ze jsem se do rukou rehabilitacni nedostala jeste drive, pred hormonalnimi lecbami.
Drzim ti palce.Papa
Ahojky Slunečnice,
díky moc za info, a jsi z Prahy? já z Prahy 10, můžeš mi dát kontakt na tu rehabilitaci, marně se snažím sehnat někoho kdo to taky dělá…
taky doufám, že to není znamení už k umělýmu, spíš že ambulatně u obvodáka mi už nemůžou předepsat nic silnějšího a proto mě posílají na CAR pač tam prý mohou předepsat profesionál. léky pod profesionál. kontrolou…
tak vám dám vědět, jak na tom budu, jdu tam tak někdy na konci dubna asi..
pa Lucka