ICSI

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9
6.4.05 13:43

ICSI

Ahoj, jsem ráda že jsem našla toto forum, aspoň vidím že v tom nejsem sama a že neztrácíte naději...... Manžel má špatný spermiogram, 15% spermií vhodných, já mám funkční pouze jeden vaječník, nízké endometrium, vaječníky přirozeně nejsou schopny vytvořit zralé vajíčko. Ještě nejsem zběhlá v termínech, tak mě omluvte :wink: Gynekoložka doporučila rovnou ICSI - klinika Unica v Brně - za nadstandardy chtějí 15000 za jeden pokus, myslíte že opravdu není jiná cesta? Máte nějaké zkušenosti s touto klinikou? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
10.4.05 12:57

Naděje?

Milá Jitulko,
u nás byla úplně stejná situace, manžel měl jen 3.mil. embrií, nebyla jinčí šance než IVF, 2 cykly jsme prošli bez úspěchu, před třetím jsem se rozhodla, že to tak nenechám. Koupili jsme si vitamínya detoxikační kůru a světe div se, povedlo se, máme doma tříletá dvojčata. Já bych Ti radila, že pokud budete must jít do toho IVF, skutečně se nabaštit vitamínů, pročistit celý organismus, ať se to povede pokud možno už na první pokus. Pokud máš zájem klidně mě písni na meil, lucka.penaskova@centrum.cz, povím Ti více.

• Citovat
  • Upravit
3427
10.4.05 22:19

Ahoj Jitulko,i u nás je problém v horším spermiogramu a už podruhé jsme využili metodu ICSI. Nyní čekám na výsledek jestli se zkumavčátkům u mě v bříšku bude líbit.
Pokud by jsi měla chuť přijď mezi nás do Zebřičkového deníčku, je nás ta teď víc co podstupujeme IVF a teď se témata tohoto deníčku točí přesně kolem tohoto tématu. Rádi tě mezi sebou uvítáme.
Přeji ti hodně štěstíčka Maru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.4.05 09:49

Zdravím vás všechny, i já mám stejný problém jako vy. Taky se chystáme na umělé oplodnění metodou ICSI, jsme smíření i s tou nemalou částkou, kterou nehradí pojištovna. Akorát se chci zeptat. Když se u kamarádek či známých zmíním o tom že doplácíme i u prvních tří pokusů, tak se všichni diví a tvrdí že jsou tyto pokusy plně hrazeny pojištovnou. Existují i nějaké jiné metody uměl. oplodnění, na které se doplácet nemusí? Jen abych měla v tom jasno. Díky za odpovědi. Marcela.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
12.4.05 10:40

Ahoj Marci.
Existuje několik druhů umělého oplodnění (viz www.neplodnost.cz). Způsob um.oplodnění metodou ICSI je však (myslím) jediný, který provádí „lidská ruka“ - a cena zahrnuje zejména speciální pipetu pro provedení tohoto laboratorního úkonu. Proto se platí i při prvních pokusech. To je co vím já.
Ahojky a hodně zdaru Gabika

• Citovat
  • Upravit
60
12.4.05 13:49

Ahoj Marcelko

Ahoj Marcelko, přesně jako tvé známé reagují všichni mí známí. Co proboha platíte když jsou 3 pokusy hrazeny pojišťovnou,… ale není to pravda!!!! Existují sice léky, které jsou plně hrazeny pojišťovnou - ale ty pomáhají opravdu málo komu (používají se hlavně u žen, které v podstatě nemají žádný zdravotní problém a jejich partner je zdravý)- a hlavně vždy, když je problém v muži, tak se i za první 3 pokysy dost doplácí. My taky podstoupili ICSI a první pokus nás stál 21 tisíc + 3000Kč za zmražení nadbytečných embrijek. Už mě taky pořádně štvou ty informace,kterak to pojišťovna 3× hradí!!!! Je to šílené, feťákům a alkoholikům se platí vše, ale když chce člověk miminko tak musí platit a ne zrovna malé částky. Nechápu proč ICSI (konkrétně u nás stálo 8 tisíc) neplatí pojišťovna - muž je jiný než žena(neplatí si snad zdravotní pojištění)??? - tak proč je tomu tak, že když je problém v ženě tak to pojišťvna hradí a když v muži tak ne? Na to opravdu nedokážu odpovědět, ale je mi z toho všeho nanic. Já v 6tt po IVF ICSI potratila - teď jsem podstoupili KET - transfer zmražených embrijek - z 6 nám přežily jen 2 a ty mi zavedli - za zmražení jsme platili 3 tisíce, za rozmražení 5 tis + 2000 Kč léky co jsou na podporu růstu sliznice a podporu těhu. Pomalu přestávám věřit, že někdo v tomto státě má zájem na zvyšování populace. Hlavně ty jejich bezvadné zákony - o náhradních rodinách a o všem - to vymyslí jen opravdový „debil“. S prominutím, že jsem se tady zase musela nervnout, ale opravdu to je ve mě jako časovaná bomba a potkat tak politika, který tohle schvaluje, tak … ani si to nedokážete představit, co všechno bych mu řekla. I tak přeju hodně úspěchů - ahoj Dandy (4 letá snažilka co do svého snažení už investovala přes 35 tisíc)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.12 10:42

o jake vitaminy proxim jde :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
22.5.12 10:57

Jitulka - problém je v tom, že to ICSI nehradí ZP. V každým centru jsou jiný ceny, které doporučuju zjistit. Rozdíly mohou být v řádech tisíců. Taky je dobrý schrastit nějaký ohlasy na danné centrum.
S vyšima výsledkama SPG bych absolutně neriskovala, našetřila do prasátka a zaplatila ICSI. Nezapomeň, že pojišťovna „hradí“ pouze 4 pokusy v případě zavedení jednoho embrya, v případě zavedení dvou, pouze 3 pokusy. Ty ti prolítnou mezi prstama hrozně rychle. Takže bych oželela peníze a o ničem nepřemýšlela. My na poslední pokus dáme ještě dražší PICSI. Ale předem nás čeká lítání po doktorech. :cert:
Přeju hodně štěstí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
10.6.16 09:30

ICSIcena

Ahojky chtěla jsem se poradit kolik stoji ICSI. a co je nejlepší. předem děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí