Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, je tu nekdo s dalsimi poznatky s metforminem? Beru ho 1den a hlava me boli jak strep, muze to byt z toho???
Ahojky ![]()
Ja jsem Metformin brala jen jeden mesic a uz ho vickrat nechci ![]()
Mudr z CARu mi ho napsala kvuli zvysenymu testosteronu a taky, abych trosicku snizila vahu
Asi po tydnu uzivani jsem dostala behavku, porad se mi chtelo zvracet, jinak nic. A paradne mi rozhazel cyklus. Takze, co mi srovnaly hormony bylo zase fuc
Po dobrani jsem zacala krvacet, trvalo to skoro mesic ![]()
Takze moje zkusenost nic moc, ale nekterym pomoct muze
ted bych ho mela zase uzivat se stimulaci pred IVF, no ale moc se mi do toho nechce ![]()
Myslim, ze ta bolest hlavy klidne z toho byt muze. Kazda na to reagujeme jinak. Uvidis, treba to prejde ![]()
Muzu se zeptat, proc ti ho Mudr napsala? ![]()
Ahoj mě dr. V CAR řekl hlavně vydržet ze začátku, pak si tělo zvykne. Brala jsem ho od prosince a v lednu jsem měla poprvé snad po roce ovulaci a mohla jsem jit na IUI. Před tím jsem na clostik nereagovala. Bohuzel to nedopadlo a příští pátek mě to čeká znova, tak doufá, že i tenhle měsíc zabere. Takže za mě určitě ano.
@Alexandraf ja ho mam na pco na podporu ovulace, ale nemam uplne vysoky testosteron, spis jsem si o nej rekla…jake mas davkovani?
@pajisek90 jo? Tak to zni dobre a kolik tablet denne jsi brala? Ja z toho mam respekt, holky myslite ze to nemuze tu cukrovku vyvolat? A muzu se jeste zeptat, doporucil vam dr. zhubnout?
@Vrk Ty prášky používají cukrovkáři tak si nemyslím, že by to mělo cukrovku vyvolat. Začínala jsem je brát 2× denně a po týdnu jsem musela zvýšit na 3× denně. Teď to mám taky tak. Ale prvních 14 dnů to byl masakr, bylo mi zle a furt jsem měla průjem, chtěla jsem to ze začátku vzdát, ale vydržela jsem to a pak to přešlo. Doktor mi o zhubnutí nic neříkal, a to mám nadváhu. Někdo prý i díky metforminu zhubne
@pajisek90 no jde o to, ze my cukrovku nemame…tak aby si telo neprestalo ten inzulin tvorit, kdyz nebude potrebovat diky metforminu. Ja mam brat 1denne, vcera jsem zacala. Bolela te hlava? A ty mas testoster
@Vrk Nevím o testosteronu mi nikdo nc neříkal. Mám PCO a hormonální profil v pořádku. Tak nevím
@Vrk Ja jsem zacinala na Clostilbegytu a Pregnylu, krasne jsem reagovala, ovulace byla ale neotehotnela jsem, tam mi napsala mudr ten Metformin, ze jeste zkusime tohle, ale jaksi po nem nic. Brala jsem ho 0-0-1.
@pajisek90 Mne prave mudr rikala, ze bych diky nemu mohla zhubnout, ze se mi nedari zhubnout kvuli tomu vyssimu testosteronu a tem cukrum, ze by mi mel pomoct ten Metformin. Tak jsem nafasovala 3 krabicky a ted mi lezej doma na policce ![]()
Zhubnout se mi po nem nepodarilo, za ten jeden cyklus jsem mela 2kg nahore
ted jsem zacala vice sportovat a drzet prisnou dietu a hle za tyden 2kg dole ![]()
@Alexandraf tak super, to je asi nejlepsi cesta. Zkusit ty cukry regulovat spirtem a spravnou stravou ![]()
@Vrk Jj, to asi jo
zacist min jist a zacit se hybat, to je lek skoro na vsechno ![]()
Dala jsem si 3 mesice od hormonu a vsech tech sajratu pokoj, budu se snazit zhubnout a dat se celkove dohromady (hlavne psychicky) a pak se budeme snazit znova ![]()
@Alexandraf ja netrpim nadvahou, ale pco ano…tak se vtom pak vyznej ze…:) ale dam taky prednost zdrave strave bez cukru a bile mouky ci mleka nez temto praskum…