Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, nenajde se někdo, kdo už má zkušenost s kočárkem TFK Dot? Moc se mi líbí, ale protože je to novinka, tak jsem ještě nic moc nenašla. Ani přesné rozměry. Zajímá mě, jak je prostorný a jestli kolečka jedou pěkně.
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Moc děkuji za každé info…
Kupovala jsem je minulý týden a tyto golfky jsou naprosto úžasné - lehké, krásně a lehce skladné, dostatečně dlouhé i široké sezení a přitom při složení naprosto kompaktní (když se sundají kolečka, tak je to ještě lepší - sundat jdou jednoduše). Navíc se tyto golfky dají složit i s madlem.
Jsou dobře ovladatelné i jednou rukou, dokonce jsme s nima jeli i po zablácené cestě a taky po kamenité cestě a při zaaerotávní předních koleček to bylo v pohodě.
Máme ročního syna a při sklopení v tom spal naprosto bez problémů, i když to není do úplného lehu, na který je jinak zvyklý.
No zkrátka jsem na nich nenašla žádné negativum. Jen možná trochu menší košík (je jakoby rozpůlený tou středovou tyčí, co pod ním vede), ale u golfek stejně většinou moc velký není.
Když TFK Dot viděla švagrová, tak říkala, že si snad pořídí další dítě, aby mohla mít taky takové golfky ![]()
Moc díky za info. Já jsem je nakonec taky koupila asi před 14 dny. Jsou fakt super. Je to teda trochu rozdíl oproti klasickému sporťáku, ale to budou všechny golfky. Mám hnědou barvičku a vy? Malému se v nich líbilo už v krámě. Ta poloha na ležení je akorát, taky máme ročního syna a je tam spokojený. Kolečka odpružená, takže jedou moc hezky. Jen se do nich maličko zapíchávají kamínky, ale to je u takových koleček normální. Kočárek jde dobře skládat a v kufru auta nezabere moc místa.
Já vidím ještě plus v tom, že to jsou bytelné a docela vysoké golfky oproti jiným. A člověk nekope do konstrukce, jako u klasických golfek.
Takže kdo se rozmýšlí, tak radím za mě určitě ano. Jsem spokojená a vůbec nelituju, že jsem je pořídila ![]()
Taky máme hnědé - přišly mi nejpraktičtější. Ještě se mi líbily zelené, ale po zkušenosti se zářivě zelenou dečkou a broučky, jsem je zamítla. A s tou výškou máte pravdu - my jsme oba trochu vyšší a rozhodně se k nim nemusíme ohýbat. Bytelné jsou jako většina německých kočárků…ale jestli jsou opravdu tak odolné se asi ukáže až časem. Zatím jsme taky maximálně spokojeni a všem je vřele doporučuji.
Moc prosím, mohly byste mi napsat vnitřní rozměry kočárku - délku a šířku opěrky zad a hloubku a šířku sedu. Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli ty přední kolečka na nerovnostech moc nerachtají a jak vysoko jsou ty rukojeti od země. Moc děkuji, nemám možnost si kořárek někde prohlédnout, ale líbí se mi
![]()
Délka opěrky 50cm, šířka opěrky dole 25cm a v nejširším místě cca 35cm, hloubka sedu cca 20cm, šířka sedu vzadu těch 25cm, vepředu 35cm-doufám, že to je srozumitelné. Ty rukojeti jsou spodní část 100cm, horní 109cm od země (jsou jakoby nahoru, tak jsem změřila oboje. Kolečka vůbec nerachtají. A jak už jsem psala, vyzkoušely jsme to i v terénu a když se zaaretují, tak je to úplná pohoda.
Jo, jen aby nedošlo k nedorozumění - šířku sedu jsem měřila opravdu vzadu ten sed. Vniří šířka kočárku je v nejširším místě (vepředu) cca 45cm. A taky jsem ještě zapomněla zmínit celkem dlouhou stříšku s možností prodloužení - normálně má při sedící poloze cca 50cm a když se to prodlouží tak 65cm.
Moc, moc děkuji, jste zlatíčko
dneska jsem byla ještě v jednom obchodě, ale měli jen Buggstery, ty se mi právě taky moc líbí, tak se rozhoduju, který vybrat ![]()
Buggster je už spíš sporťák. Dot jsou o hodně víc skladnější a lehčí. Takže záleží, co hledáte. Taky jsem se na Buggster dívala, protože Dot běžně nemají a myslím, že provedení je dost podobné a určitě stejně kvalitní. Jen ten Buggster je trochu robustnější, má trošku větší kolečka a trochu jinou konstrukci.
Nevím odkud jste, ale jestli někde poblíž Prahy, tak tam se dá v některých obchodech domluvit, že Vám ty golfky DOT nezávazně objednají (někde to jde jen závazně). Já si je takhle nezávazně objednala v obchodu Slůně a až jsme si je prohlédli a vyzkoušeli, tak jsme je koupili.
No, já bydlím u Ostravy, tady je nikde nemají a nezávazně mi je neobjednají ![]()
Dnes mi také přišel tento kočárek a jsem moc spokojená. Můžu porovnat i s Buggstrem a jsou lehčí, prostor je také velký a navíc je super ta stříška, která slouží i jako sluneční clona. Jsou oproti Buggstrovi o malinko vyšší a určitě lepší skladné. Jen mě trošku zarazila ta měkčí zádová opěrka. Buggstr ji má pevnější. Jinak super. Ještě jsem ani nezkoušela jestli by pasovala orig. pláštěnka z Buggstra. Nemáte nikdo zkušenost?:-)a nánožník jsem zatím neviděla, že by se prodával.
http://www.sambaby.com/ Tady by je měly mít na prodejně, ale raději si zavolat. Jsou ve Frýdku a Ostravě.
Ahojky tyto golfky mame taky v zelene barve, a jsem s nema naprosto spokojena, jsou uzasny a jedou krasne…Vzdy se tesim s nema ven
, mame je asi 14 dni…
Jinak, dneska sem se byla na kočárek podívat a sem z něj fakt nadšená. Pro mě největší výhoda ta skladnost. Bojuju doma s každým cm a nemám ani balkon, ani zahradu. A taky jsou fakt strašně lehounké. Jen je škoda, že pláštěnka není v ceně ![]()
@Petule.D taky jsem litovala te plastenky ale mame sportak Tako a tak nejak tu plastenku z toho na ty golfky dam,ale neni to moc ono..Ale pasuji docela,ale jeste jsem to nezkousela..
Jinak jsem s nema spokojena hooodne,zalibili se me hned na prvni pohled.