Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Týnko, nechci strašit.. já Gonal a utrogestan blbě .. psychika úplně na kaši a za ty tři pokusy IVF plus 15kg , které jsem už nikdy nesundala
hele, je to individuální, musíš prostě věřit, že to vyjde a být pozitivní.. někdo to snáší líp, někdo hůř.. já jsem šťastná, že už je to - přesně - deset let za mnou - a máme krásné šikovné (ovšem adoptované) dvojčátka
vše dopadlo tak, jak mělo ![]()
Já měla to stejné co ty, jen bez Prednisonu. Vše jsem snášela dobře, nepřibrala ani 1kg
Utrogestan jsem začala vysazovat ve 13tt a taky bez problémů.
Jinak nám vyšlo 1. IVF a 1. ET, rodit budu teď v říjnu ![]()
Aha, to mě moc mrzí, že jsi měla takovou zkušenost.
ale hlavně že jste tedka moc šťastný
my se s manželem snažíme 4 roky máme za sebou 3× neúspěšně IUI a dneska jsem dostala léky pro IVF a čekám až přijde MS abychom mohli začít stimulovat. Jinak jak říkás každý reagujeme jinak a věřím že bude vše v pořádku
a když ne tak vyzkoušíme jiný protokol. Vše zvladneme a moc se těšíme
dekuju moc za odpověď ![]()
@maaarkeeet píše:
Já měla to stejné co ty, jen bez Prednisonu. Vše jsem snášela dobře, nepřibrala ani 1kgUtrogestan jsem začala vysazovat ve 13tt a taky bez problémů.
Jinak nám vyšlo 1. IVF a 1. ET, rodit budu teď v říjnu
Juuu tak to jsem moc ráda že vám to vyšlo hned při 1. IVF
super
uvidíme jak to bude. Jsem na to úplně natesena
čekání bylo dost Tak jsme se s manželem domluvili že si necháme pomoc. Já jsem v pořádku jen manžel průměrný spermiogram…
@Týnka 1990 měla jsem přesně co ty akorát bez Prednisonu. Jo a plus jsem měla clexane. No mě přestimulovali, takže hyperstimulák jak blázen. Sice první IVF vyšlo ale v 9tt ZT.
@Týnka 1990 ahoj, ja měla vždy to same, včas místo Gonalu Puregon. Nabrala jsem asi dvě kila, ale spis, ze jsem jedla ![]()
Jinak ja vysazovala utrogestan až ve 36tt
Ahoj ja mela po cetrotide akorat zerudle misto a udelala se me tam mala boulicka a svedilo me to ale do pul hodky se to vstrebalo. Prednison v pohode. A jinak jsem mela jine leky a mame dvou a pul mesicni holcicku
z IVF teda spis z KETu ale ono je to vlastne jedno. Preji hodne stesti. ![]()
Dekuju moc ???? moc se těším
bude to skvělý. Uvidíme jak to me tělo bude přijímat všechno. Věřím však že proběhne vse v pohodicce.
![]()
@Týnka 1990 ahojky tak jak ti to dopadlo? Ja mám gonal cetrotide a metypred(kortikoidy)a čeká mě první ivf.Ted ve středu by měl být nejspíš odběr. ![]()
@Janulinka81 ahojky pokus nám nevyšel bohužel… dali jsme si klidek a sla sem do prace… ono to prijde…
![]()
@Janulinka81 můžu se s odstupem času zeptat, jak to s kombinací Gonal, Cetrotide dopadlo? Čeká mě ta samá kombinace.
Případně někdo jiný s krátkým protokolem a kombinací Gonal, Cetrotide? Dělali vám během stimulace kontrolní odběry hormonů? Díky. ![]()
Mela jsem to takhle a zadne problemy, zmeny
ten cert. se picha do „speku“ pod kuzi, tak to bylo trochu horsi, ale to je jen par injekci..doporuceni dostanes a drzela bych se jich, zvyseny prijem tekutin a bilkovin, ne, odber mi nedelali, jen kontroli utz kazde myslim 2,3 dny
Při této kombinaci se povedlo mimčo na první dobrou. Kontrolní odběry byly cca každý třetí den.
@Melodie91 díky moc za reakci.
@Janli taky díky za reakci. Mám strach z OHSS. V CARu řekli, že krev neberou, že dělají až utz 8DC. No, nezbývá, než to risknout nebo odpískat.
kdo se bojí, nesmí do CARu. ![]()
ahojky v této kombinaci jsem měla nakonec 3embrya k použití jedno se chytlo ale v 11tt zamlkle tehu pak se nechytlo ani jedno už a když jsem měla jít do druhého ivf tak jsem nemusela jelikož se povedlo doma prirozene a teď jsem 30tt a v červenci čekáme chlapecka..držím palce..👍 @Anonymní píše:
@Janulinka81 můžu se s odstupem času zeptat, jak to s kombinací Gonal, Cetrotide dopadlo? Čeká mě ta samá kombinace.Případně někdo jiný s krátkým protokolem a kombinací Gonal, Cetrotide? Dělali vám během stimulace kontrolní odběry hormonů? Díky.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.