Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Minulý měsíc jsem začala měřit bazální teplotu a graf byl úplně ukázkovej, v den ovulace byla teplota 36,2 a pak začala stoupat až na 36,7 (to byl 4.DPO). Ale tento měsíc se mi teplota po domnělé ovu (dva dny před únava a v ten den píchání v podbřišku jako obvykle) zvedla jen mírně a pak hned poklesla a zase stoupla…viz graf. Myslíte, že může ovu ještě přijít nebo jde o anovulační cyklus? Díky moc:)
@marquet26 anovulacni cyklus poznas, az se dostavi MS, ted to muze byt bud anovulacni nebo se posunula ovulace, ale nekdy i takto maly vzestup a obcas pokles muze znacit ovulaci, uz jsem takovy neobvykly graf videla. Obycejne pomuze porovnat s teplotami v jinych cyklech, ale pokud meris jen druhy mesic, tak to neni dost dlouho. Jsem ti moc nepomohla teda ![]()
@Lucake I tak moc díky. Říkala jsem si, že kdyby tam nebyl pokles ten 16 a 17DC tak by to ovulace být mohla..
@andelka83 @marquet26 taky myslim, ale uvidis, jak to pujde dal, zatim bych to nebrala jako potvrzenou ovulaci a radeji merila dal.
Tak doufám, že byla, protože jsme se v tu dobu velmi intenzivně snažili
aspoň jste mi daly trochu naději:)
Ale rozhodně budu měřit dál, obvykle mívám cyklus kolem 38 dní, tak nevím, že by se mi až tak posunul. ![]()
@marquet26 tak to je pořád v normě..13DC ovulka, plus nějakých 14 luteální fáze..a máš svoje jisté
Anovulák to vůbec být nemusí, může to být klidně ještě stav před ovulací. To Ti ale v této fázi určitě nikdo neřekne. Uvidíš, jak budou ty teploty, respektive křivka, vypadat dál.
Ahoj holky, děkuji všem za příspěvky…grafík nakonec skončil dvěma čárkama ![]()
Ahoj holky
mám dotaz, měřím teplotu teprve druhý cyklus a minulý měsíc jsem ovulaci hezky poznala, Ale teď jsem nějak zmatená. ![]()
Minulý cyklus byla ovulace 24DC, teď už jsem 27DC a vypadá to že pořád nic.. Mám cyklus kolem 41 dní.
Myslíte že by ovulace ještě mohla být, už byla nebo to vypadá spíše na anovulacni cyklus?
Na začátku tohoto cyklu jsem začala pít kontryhel tak jsem myslela že by měl spíš ovulaci povzbudit než ji úplně potlačit
Děkuji..
@krysaricek píše:
Ahoj holkymám dotaz, měřím teplotu teprve druhý cyklus a minulý měsíc jsem ovulaci hezky poznala, Ale teď jsem nějak zmatená.
![]()
Minulý cyklus byla ovulace 24DC, teď už jsem 27DC a vypadá to že pořád nic.. Mám cyklus kolem 41 dní.
Myslíte že by ovulace ještě mohla být, už byla nebo to vypadá spíše na anovulacni cyklus?Na začátku tohoto cyklu jsem začala pít kontryhel tak jsem myslela že by měl spíš ovulaci povzbudit než ji úplně potlačit
Děkuji..
A jiným způsobem ovulaci sledujes? Třeba podle plodného hlenu? pokud meris teprve druhý cyklus, tak je ještě brzo poznat ovulaci podle grafu. Možná mohla být 17.,Ale také být ještě nemusela. Kontryhel pomáhá k úpravě cyklu, k růstu sliznice, ale ovulaci sám o sobě nejspíš neovlivní
@Verunka.T Aha tak to děkuji za info, já právě myslela že pomáhá i ty ovulaci. Noo sledovala jsem i podle ovu testů a právěže byl „skoro“ pozitivní 16Dc a pak už čárka slábla až nakonec žádná nebyla, o dva dny dyl klesla teplota na těch 35,8° tak jsem taky toho 17teho myslela že je to ovulace, jenže minulý měsíc mi po ovulaci šla teplota až na 37,3° a teď se ještě k těm 37° skoro ani nepřiblížila a je pořád jako na houpačce.
Je možné že se každý cyklus může teplota dost lišit? Minulý byl totiž celkově ve vyšších teplotách a tenhle jsou spíš nízké.. ![]()
@krysaricek meris porad stejnym teplomerem ve stejnou dobu na stejnem miste atd.?
Vysku tvoji teploty muze ovlivnit spoustu aspektu. I treba vetsi zima venku. Ale rozdil teplot po ovulaci by nemel byt veliky pokud pouzivas porad stejny teplomer. Jestli ne, tak by ten rozdil mohl byt obrovsky.
Jinak uvidis jake budou teploty dalsi dny, ale podle me, pokud se zitra teplota zvysi, mohla byt ovulace 22 den.