Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nemám moc zkušeností, ale co vím, tak těhotenství teď nepoznáš, záleží jestli ti poklesne teplota a pak přijde MS. Pokud se ti udrží nahoře, těhotná být můžeš. A na konkrétní teplotě nezáleží, to je u každého individuální ![]()
Cituji z tohoto webu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Záměrně jsem se vůbec nezmínila o výši teplot během těhotenství.
Několikrát jsem již zdůrazňovala, že každá jsme jiná a co je pro jednu normální, pro druhou může být velice neobvyklé. Takže zatímco jedna je ráda, když se jí po uvulaci teploty vyšplhají až téměř k zázračným 36,6, pro druhou jsou to teploty předovulační a po ovulaci běžně překračují 37. Svoji roli hrají i teploměry - kdo měří rtuťovým v pochvě, pravděpodobně bude mít teploty mnohem vyšší, než kdo měří digitálním v ústech.
To vše tu zmiňuji proto, že jsem se již několikrát setkala se zjednodušeným názorem, že těhotenství automamaticky znamenají teploty přes 37. Jsou ženy, které bez problémů otěhotní i s hodnotami 36,5, a potom i takové, pro které je 37,2 naprosto běžná poovulační teplota. Takže určitě nezoufejte, pokud Vám teploty neukáží vysněnou 37 (a naopak předem nejásejte, až 37 na teploměru objevíte), porovnávejte vždy pouze své křivky se svými. Samozřejmě, že pokud Vaší doposavad nejvyšší naměřenou hodnotou bylo 36,8 a nyní už máte pátým dnem teploty přes 37, pokud nejste nemocná nebo neberete nějaké léky zvyšující teplotu, těhotenství je velice pravděpodobné ![]()
Dobrý den, myslíte že tato křivka BT má šanci být těhotenská? Menstruaci mám dostat až za 3 dny. Je tu některá, co měla takhle nízké teploty a těhotná byla?
Všude čtu že teploty by měli být ke 37°C a já mám před ovulací teplotu kolem 36,1 až 36,2 a po ovulaci se drží kolem 36,5. Děkuji za rady, testovat určitě budu až po vynechání, jen mě zajímajá ten rozsah teplot, popřípadě kdo to měl podobně.