GRAVITAL - užíváte někdo?

3823
31.7.06 10:38

GRAVITAL - užíváte někdo?

Ahoj, chci se zeptat na vitamíny (před početím) - GRAVITAL .
Koupila jsem si je na doporučení gynekologa (ikdyž varoval, že se po nich přibírá) a taky proto, že je tam míň železa než v Calibrum BabyPlan, ale zarazilo mě, že je tam i vitamin A - o kterém se píše, že se v těhu nesmí. Jak je to??? Berete Gravital? A jak vám vyhovuje?

Díky za odpověď. sunn

http://www.lekarna.parizska.cz/…vitalvit.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2959
31.7.06 10:53

GRAVITAL

AHOJ,JÁ JSEM BRALA GRAVITAL CELÝ TĚHOTENSTVÍ,AKORÁT JSEM PŘED PORODEM MĚSÍC VYSADILA PROTOŽE NA KURZU V PORODNICI NÁM ŘEKLI,AŤ SI NECHÁME VITAMÍNY NA ŠESTINEDĚLÍ A NA KOJENÍ.NEMĚLA JSEM S TÍM ŽÁDNÝ PROBLÉM,ZA CELÝ TĚHOTENSTVÍ JSEM PŘIBRALA CCA 7 KG,MALEJ MĚL 3 260 G .BRALA JSEM TO NA RADU KÁMOŠKY,KTERÁ JEJ UŽÍVALA CELOU DOBU I V KOJENÍ.JEJÍ MALÁ MĚLA 2900 G.MYSLÍM,ŽE TO PŘIBÍRÁNÍ JE INDIVIDUÁLNÍ,POKUD PŘIBEREŠ MOC TAK TO SPÍŠ BUDE MÍT JINÝ DŮVOD A NE PRÁŠKY.A JAK VIDNO,TY VĚTŠÍ DĚTI JAK SE RODÍ PO VITAMÍNECH TAKY NELZE ZEVŠEOBECŇOVAT.TAKŽE KLIDNĚ UŽÍVEJ ,JÁ V TOM NEVIDÍM PROBLÉM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
31.7.06 11:01

Gravital jsem užívala v prvním těhu a to dost poctivě.Vyhnula jse se užívání železa,měla jsem vzorný krevní obraz.Podruhé jsem začala užívat něco jiného,už si nemůžu vzpomenout na název.Jenže jsem po těchto vitamínech zvracela,tak jsem je vy:,–(ila a bylo mi hned lépe.Začala jsem je zase užívat až v 2.trimestru,ale sporadicky.A je fakt,že jsem musela užívat železo.
No a v prvním těhu jsem přibrala 12 kg a v druhém 15 kg.Myslím,že vitamíny můžou mít vliv na přibírání,ale miminka.Aspoň po Materně se snad rodí větší děti.
Takže myslím,že Gravital je OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1547
31.7.06 11:07

Ahoj, já beru taky Gravital od začátku těhu, teď teda ne každej den, protože jsem si někde přečetla, že by mimi mohlo moc narůst a to bych nerada, tak zobu obden… Pokud vím, tak vitamín A vadí jen pokud je ho hodně, ale nějakej tělo potřebuje a to množství je snad proboha na vitamínech pro těhule hlídaný :wink:
Mě teda Gravital vyhovuje, rosteme obě jako z vody a naprosto nic nám nechybí… být tebou tak se toho nebojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
31.7.06 11:30

Ahojka já brala gravital celé těhotenství, protože mi to lékař doporučil. A dosud jsem ho nevy:,–(ila. Mrně se narodilo 51cm 3700g, takže ani obr ani prcek. Při dalším těhu ho budu na 100% užívat stejně. Hodně štěstí a zdraví do dalšího růstu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
31.7.06 11:32

Ahojky já brala Gravital obě těhu a obě děti jsou v pohodě, takže myslím, že směle do něj :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
31.7.06 12:25

ahojky

já ho teda nebrala ani neberu,,,, jen k tomu vitamínu A… nesmíš se s ním předávkovat, jinak jako těhotní tak netěhotní vitamín A potřebují..... v prvním těhu jsem brala mamavit a tam je vitamin A částečně přidanej formou beta-karotenu… čili tělo si z toho vytvoří jen potřebnou část vitamínu A a zbytek se vyloučí z těla..... prostě nemůže dojít k předávkování.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
31.7.06 13:24

ahoj Sunn,
ja brala Gravital taky cele tehu a kojo..
Prvne jsem to brala spis sporadicky,od den,dva(jak kdy),taky jsem slysela neco o vitaminech(ale spise Materne)..moc jsem tomu neverila,ale tonouci se stebla chyta,a kdyz mi rekli,ze mimco je mrnave a narodi se s velkou pravdepodobnosti drive,zacala jsem bastit jako o zivot,abych si ho vykrmila :lol: :lol: /jsem si rikala,ze kdyz driv,tak at je aspon co nejvetsi 8) :lol: :lol: /
To byla ale blbost:) Nerodila jsem predcasne/39tt/,a mimco bylo akoratni(necelych 3,3kg),ja pribrala az spis ke konci(celkem 9kg).
Pri koju jsem jedla Gravital dal,bylo zrovna obdobi chripek atak,tak jsem chtela doplnit aspon nejake vitaminy..a mela aspon nejakou energii..

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
31.7.06 14:35

Já brala Gravital v prvním trimestru poctivě, ve druhém ob den a ve třetím už jen občas. Malej měl 3100 g a 50 cm. Já jsem sice přibrala skoro 20 kilo, ale to bylo jinejma vitamínama :oops: Takže když ho budeš brát, tak tim určitě nic nezkazíš.
 Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
31.7.06 18:36

Ahoj Sunn,

ja jsem jedla vitaminy cele tehu a vystridala jsem jich vic. Prvni tri mesice jsem jedla Maternu, pak jsem ji nemohla sehnat, tak jsem snedla baleni Mamavitu a nakonec jsem si koupila Gravital. Divala jsem se na slozeni a Mamavit i Gravital maji priblizne stejne, akorat ze Gravital je levnejsi.
Ted po porodu ho taky jim, at me to kojeni moc nevycucne a mam jeste nejakou energii a vitaminy.

Prcek mel 51 cm a 3100 g a ja jsem pribrala 14 kg, ted mam 4 tydny po porodu a zatim mi zustaly jeste 4 kg. Osobne si nemyslim, ze by se rodila velka mimca kvuli vitaminum nebo ze by matky z nich extremne pribiraly…spis zalezi na strave v tehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová