Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já si to vzala jen jednou. A bylo mi hůř než předtím. Cítila jsem se jak zfetovana a opila ![]()
Mně ho doktor doporučuje na seklá záda nebo když mi nastydnul krk a já nepohnula hlavou. Vždy mi na to zakazuje řídit a i manžel tvrdil, jak budu „opilá“, ale se mnou to teda nic moc psychicky nedělá, ale svalové napětí to uvolňuje bezvadně.
Guajacuran je opravdu slaboučký, respektive ve velkých dávkách funuguje jako myorelaxant na zatuhlé svaly, ale v dávokvání na úzkost je na hranici placeba…
To co poteřbuješ je psychoterapie a případně možná skutečné léky s reálným účinkem - spíše z kategorie antidepresiv, než jen tlumicích léků.
Ale primární je psychoterapie.
Začni třeba tím, že si přečteš tuhle knížku a získáš nějaké základní povědoí o tom, jak úzkost funguje.
@Anonymní píše:
Zdravím, jaké máte zkušenosti s Guajacuranem? Jak účinkuje? Trpím strašnou sociální fobii a strašnýma úzkostma.. Když mám jít třeba do školy tak je to strašný horor..Předem moc děkuji za odpovědi.
Zadnou. Dostala jsem to na zatuhly krk, pry na noc a ze je to sfinstvo a nic extra teda. Myolastan je teda neco jineho.
Neumim si predstavit toto na psychicke problemy ![]()
Ja som ho brala ešte počas vejšky. Bola som vtedy z toho všetkého tlaku, učenia, skúšok akosi nervózna, nesvoja, problémy so spánkom a pod. Už je to dávno ale tuším trochu zabralo
Brala jsem v porodnici k dalším lekum na tvrdnuti bricha, kdyz mi zastavovali pripadny predcasny porod. No pak jsem si precetla, ze je vlastně na nervy a tak trochu mi sestry kecaly..kazdopadne mi to nic nedelalo. Vubec nic. Jen jsem fakt dobre spala ![]()
Na Guajacuran jsem mela paradoxní reakci. Celá jsem se klepala, mela jsem vnitrni uzkost a malem jsem nemohla ani dychat. Byl to můj nejhorší stav v životě. Nastěstí mě v nemocnici nadopovali asi trema druhama léků, co to utlumily. Strašný to bylo…
@Anonymní píše:
Zdravím, jaké máte zkušenosti s Guajacuranem? Jak účinkuje? Kolik stojí? Trpím strašnou sociální fobii a strašnýma úzkostma.. Když mám jít třeba do školy tak je to strašný horor..Předem moc děkuji za odpovědi.
Jinak šla bych na to formou psychoterapie, treba i meditace nebo antidepresiv, když bude nejhůř, ale guajacuran bych neužívala.
Já měla Guajacuran také kvůli uzkostem. Začala jsem trpět spankovou paralyzu a byla jsem tak vyděšená, že jsem nechodila spát a čekala jsem vždy až padnu únavou u televize. Dr. mi ho nasadila, aby se mi lépe usinalo. Pravda, že jsem pak byla po něm unavená a usnula jsem tím pádem dříve, ale psychicky mi moc nepomohl.
No ja si ho vzala jednou, pri uceni zaku.Byla jsem jak zfetovana, priste uz to zkouset nebudu. Jinak mi v lekarne rikali, ze je to dobry i na kasel.
@Elza56 píše:
Já měla Guajacuran také kvůli uzkostem. Začala jsem trpět spankovou paralyzu a byla jsem tak vyděšená, že jsem nechodila spát a čekala jsem vždy až padnu únavou u televize. Dr. mi ho nasadila, aby se mi lépe usinalo. Pravda, že jsem pak byla po něm unavená a usnula jsem tím pádem dříve, ale psychicky mi moc nepomohl.
Ahojky, na spánkovou paralýzu mě pomohl b- komplex, tak můžu doporučit. ![]()
@panenka87 Díky moc za doporučení. Mně nakonec pomohlo se tolik zapřáhnout, vzít si brigádu a další obor navíc, že jsem neměla čas se stresovat blbostmi ![]()
Zdravím, jaké máte zkušenosti s Guajacuranem? Jak účinkuje? Kolik stojí? Trpím strašnou sociální fobii a strašnýma úzkostma.. Když mám jít třeba do školy tak je to strašný horor..
Předem moc děkuji za odpovědi.