Guillain barré syndrom

30
24.10.25 20:59

guillain barré syndrom

Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat. Prodělal jsem infekci campylobacter juni z kuřecího řízků.
Měl jsem antibiotika klacid.
Nyní jsem se dočetl že campylobacter může způsobit guillain barré syndrom. Jaká je šance že se rozvine v blízké době? Campylobacter začal před 14 dny a nedávno jsem dobral antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35791
24.10.25 21:32

Moc googlíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
24.10.25 23:35

Ahoj, ono to ani neni uplne tak, ze se GBS pomalu rozvine.. napíšu zkusenost, táta jí má.
Proste, jednoho krásného dne dostal,,atak" a uz se nezvedl… testy, punkce, atb. Napadlo to vsechny nervy, v podstate cely ochrnul, ale hlava pracuje.
Nestresovala bych se, nectete ty internety radsi, clovek je pak vydesenej. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
25.10.25 12:25

Nevím jak jsi přišel zrovna na tenhle syndrom, ale pokud si o něm něco přečteš, tak zjistíš, že může vzniknout prakticky po jakékoliv infekci, tedy i po chřipce, či jiné virose. A také může vzniknout po očkování (velmi vzácně). A někdy se ani nepřijde na to co to způsobilo. Naštěstí se jedná o vzácnou komplikaci. To by ses stresoval celý život, že něco takového budeš mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.11.25 08:56

GBS

Dobrý den, jsem studentkou 3. ročníku ergoterapie a obracím se na tuto skupinu za účelem hledání klienta se syndromem Guillain-Barré ke své bakalářské práci. Téma práce je: Ergoterapeutická intervence u klienta s GBS. V této práci by byla identita anonymní. Jednalo by se o pár setkání s ergoterapeutickou intervencí doplněné o vstupní a výstupní vyšetření, včetně standardizovaných testů a anamnézu klienta.
Budu ráda za zpětnou vazbu, případně jestli neznáte někoho dalšího, kdo si touto diagnózou prochází a má nějaké problémy s navrácením do svého života, případně problémy s aktivitami běžného života.
Přeji hezký den 🌞

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast